28 Mart 2024 Perşembe

13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR  
 
     
   

Başkan Gültak, ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ Etkinliğine Katıldı


Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” dolayısıyla düzenlenen özel bir etkinlikte minik kız öğrenciler ile bir araya geldi; onlarla birlikte duvarları rengârenk boyayıp resimler yaptı.

 

Tarih : 11 Ekim 2021 Pazartesi 19:47   Okunma : 391

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” kapsamında renkli bir buluşmaya imza atıldı. Salim Güven İlkokulu’nda okuyan onlarca kız çocuğu kuruma ait bina bahçesinde ağırlanıp onlara özel bir etkinlik organize edildi. Güne özel düzenlenen buluşmaya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ali Turna, kurum personeli uzmanlar ile öğretmenler katıldı.

“Cinsiyet farkı, kimseye üstünlük sağlamaz”

İlk olarak kuruma ait binanın duvarlarını gökkuşağı renkleriyle boyayan ve resimler yapıp eğlenen kız çocukları, ardından Başkan Gültak ile birlikte ellerini boyayıp duvara el izlerini bıraktılar. Buluşmada Başkan Gültak, etkinliğe katılan çocuklara hediyeler verdi; miniklere meyve suyu ve kek ikram edildi. Günün önemine ilişkin konuşan Başkan Gültak, kendisinin de kız babası olduğunu belirterek; “Gün dolayısıyla bir farkındalık yaratmak istedik. Tabi bu mesele, bir eşitlik meselesi. Eğitim, siyaset, ticaret, kısacası hayatın her alanda kadın-erkek arasında fark yoktur. Cinsiyet farkı hiç kimseye üstünlük sağlamaz” dedi.

“Akdeniz’de kadınlara ve kız çocuklarımıza yönelik algıyı değiştirdik”

Sözlerini, “Tüm kız çocuklarımızın günü kutlu olsun. Onların yanındayız. Kadına yönelik şiddeti, kız çocuklarımıza yönelik baskı ve istismarı da kınıyor ve lanetliyorum” diyerek sürdüren Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Kadınlara, gençlere ve çocuklarımıza sahip çıkacağız. Akdeniz Belediyesi olarak başta eğitim olmak üzere her türlü talep ve ihtiyaçlarına yanıt vermeye devam edeceğiz. Yaklaşık 18 kültür evimizde psikolog ve sosyologlarımız, annelerimiz ve çocuklarımıza destek veriyor.  Ayrıca Anne-Kız projesi ile hayatında hiç kampa veya denize gitmeyen anneler ile kızlarını kampa götürüyoruz. Bu kız çocuklarımızdan biri; İclal Kurt, hazırladığımız eğitim portalı sayesinde tıp fakültesini kazandı.

Milli sporcumuz Miray Ulaş kızımız, İtalya'da düzenlenen yelken şampiyonasında dünya 3’üncüsü oldu. Miray kızımız, önümüzdeki seneden itibaren sporcumuz olacak. Yine Huri Korkut kızımız;  Avrupa Tekvando Şampiyonu, her türlü destek veriyoruz. Huri kızımız da Ocak ayından itibaren spor kulübümüz bünyesine geçecek. Kadınlar ve kızlara yönelik proje ve kampanyaları önemsiyoruz. Akdeniz’de kadınlar ve kızlar bir tık ötelenmişti. Ama farkındalık yaratarak bu durumu büyük ölçüde değiştirdik. Onlar da üretmeye ve kazanmaya başladılar. Akdenizli kadınlar artık daha özgüvenli ve güçlü.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, GÜLTAK, DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA