25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Bünyamin Önel Esnafın Sesi Oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ekim Ayı İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Burada söz alan S.S Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Mezitli ilçesindeki taksici esnafların bulunduğu konteynırlardaki sorunları dile getirdi. Önel’e cevap veren başkan Seçer, taksiciler için hazırlanan yeni durak projelerinde bu eksikliklerin tamamlandığını belirtti.

 

Tarih : 20 Ekim 2021 Çarşamba 01:07   Okunma : 556

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Ekim Ayı İkinci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında, Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Burada söz alan S.S Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, Mezitli ilçesindeki taksici esnafların bulunduğu konteynırlardaki sorunları dile getirdi. Önel’e cevap veren başkan Seçer, taksiciler için hazırlanan yeni durak projelerinde bu eksikliklerin tamamlandığını belirtti.

Meclisteki konuşmasında ilk olarak ticari plakaların vize konusunu gündeme taşıyan MHP Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Bünyamin Önel, her yıl Ocak ayında yapılan vizelerin pandemi nedeni ile daha önce ertelendiğini, bu nedenle 2021 yılının vizelerinin yıl sonan kaldığını ancak yılın bitimine 2 ay kadar bir süre kaldığı için esnafların bu iki ayda vize işlemleri ile uğraşmamalarını bu sürenin yine uzatılarak Ocak ayında yapılmasını talep etti.

VİZE İŞLEMLERİ İÇİN SÜRE UZATILMALI, OCAK AYINDA YAPILMALI

Meclis üyesi Önel, “İlimizde çalışan tüm ticari plakalar belediyemizden yılda 1 sefer vize yapılır. Ocak ayının başında başlar Ocak’ın sonuna kadar devam eder. Bunlar vizelerini yaptırır ve o yılın sonuna kadar çalışmaya devam eder. 2021 yılında pandemiden dolayı bunlar mecliste konuşuldu, tartışıldı, karar alındı. İleriki bir tarihe kadar vizeleri ertelemiştik. Tabi bu süre bitti. Bitince tabii zabıta dairesi başkanımızda bir hafta 10 gün içerisinde vizelerini yaptırmalarını istiyor. Ama bu yıl 10’un aydayız, 2 ay kaldı. Ocak ayında yeniden vize yaptırılacak. 2022 yılının vizesi yaptırılacak. Buradaki taşımacı kooperatif başkanlarımız ve esnaflarımız bizden şunu bekler, derki “2 ay kaldı zaten bu süre. Biz bunu şuan tekrar kırtasiye ile evrak ile uğraşmayalım, bizi bugüne kadar idare ettiniz, teşekkür ediyoruz. Ama 2 ay daha idare edin. Ocak ayının birinde başlayalım, sonuna kadar biz vizelerimizi yaptıralım” diyorlar. Ben bunu tabi Ulaştırma Daire Başkanımız Ersan beye de ilettim. Hukuk müşavirimize de ilettim. Yasal olarak bir sıkıntısı var mı diye sordum. Bir çalışmamız gerekiyor dediler. Gerekirse idare bunu idare edebiliyorsa edelim, edemiyorsak meclis kararı gerekiyorsa meclis kararı alalım. Çünkü bütün esnaf sanatkârımız bu konuda bizden yardım bekliyor” dedi.

MAKUL OLAN NE İSE YAPILACAKTIR

Başkan Vahap Seçer ise, “Yolcu taşımacılığı yapan araçların çekmeleri ile ilgili zaten bir düzenleme yapıldı. O sorun giderildi. Vize konusu da şuanda arkadaşlarım çalışıyor bilgileri var. Makul olanı yapmaya gayret edeceğizdir muhakkak” dedi.

TAKSİCİ ESNAFLARIMIZIN KONTEYNIRLARINDAKİ EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Önceki taksi duraklarında yaşanan sorunları da dile getiren Önel, “Diğer konu ise taksicilerle ilgili yaptıracağınız durak için teşekkür ediyoruz. Esnaf ve sanatkâra geldiğiniz günden beri bakış açınızı biliyoruz. Her konuda esnaf ve sanatkârın yanında yer alıyorsunuz. Ama taksi duraklarında ben bir şey daha eklemek istiyorum. Mezitli de yaşadığımız bir sıkıntı idi. Bu taksi durakları 40 metre. Biliyorsunuz mersinimiz sıcak bir bölge o konteynırların içerisinde sıcakta yazın duramıyorlar. Ön tarafına branda yapıyorlar. Onu da ister istemez izin olmadığı için orda bir sıkıntı yaşanıyor. Onlar içinde var mı bilmiyorum ama mutfak vc Lavabo gibi çünkü Mezitli de su bağlamada falan sıkıntılar yaşadık. Eğer bunlar yoksa sipariş verilir bunlar tamamlanır, bu eksikliklerde giderilirse, daha öncekilerde bu sıkıntıyı gördüğümüz için ilave yapma gereği duydum. Bu konuyla da arkadaşlar ilgilenirse teşekkür ediyorum. Çünkü orada ellerini yıkayacakları, yazın sıcakta yüzlerini yıkayacaklar lavabo yok. Su bağlama da ciddi sıkıntı çekiyoruz. Bu konuya da arkadaşlar bir eğilip ilgilenirlerse, eğer projede yoksa bunu da eklerlerse iyi olur diye düşünüyorum” dedi.

“YENİ TAKSİ DURAKLARIMIZDA HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ”

Başkan Seçer ise, “Yine taksi durakları ile ilgili bizim model projeler giriş, saçak altı bekleme alanı 12 metre kare kapalı alan vc artı lavabo ve mutfak kısmı bulunuyor. Bu bizim model projemiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA