28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Toroslar’da ’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’ Paneli Düzenlendi


Toroslar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programları kapsamında panel ve yaratıcı drama atölyesi düzenledi. “Kadının huzuru, toplumun huzurudur” sloganıyla gerçekleştirilen programda kadının toplumdaki rolü ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik konular ele alındı.

 

Tarih : 26 Kasım 2021 Cuma 17:50   Okunma : 368

Toroslar Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programları kapsamında panel ve yaratıcı drama atölyesi düzenledi.

“Kadının huzuru, toplumun huzurudur” sloganıyla gerçekleştirilen programda kadının toplumdaki rolü ve aile içi şiddetin önlenmesine yönelik konular ele alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Emin Özgür Altınbaş, Toroslar Belediyesi Gönül Bağı Kadın Danışma Birimi Sosyoloğu Filiz Çöpçü ve Hukuk Danışma Birimi Avukatı Murat Özdemir’in konuşmacı olarak katıldığı panel, yoğun ilgi gördü.

Eğitmenler Dilek Er Şentürk ve Çiğdem Eroğlu tarafından yapılan yaratıcı drama atölyesinde kadınların bireysel gelişiminin yanında şiddete karşı bilinçlendirilmesi de amaçlandı.

“Kadına Şiddete Karşı Turuncu Kurdele”

Yunus Emre Kültür Merkezinde yapılan panel öncesinde tüm katılımcılara turuncu kurdele takılarak “Şiddete Hayır” mesajı verildi.

Panele; Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, AK Parti Mersin Kadın Kolları Başkanı Aysel Mavioğlu Öner, MHP Mersin KAÇEP’den Sorumlu İl Başkan Danışmanı Fadime Şen, MHP Toroslar Kadın Kolları Başkanı Serpil Mersin, AK Parti Toroslar Kadın Kolları Başkanı Nalan Erden, Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

Başkan Yılmaz; “Bakış Açılarımızı Değiştirmemiz Gerekir”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm katılımcılara teşekkür ederek kadın konusunun sadece 8 Mart’ta, özel günlerde ve etkinliklerde konuşulacak bir konu olmadığını, bunun tüm boyutlarıyla ele alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Kadın kimdir sorusu ile başlayarak bakış açılarımızı değiştirmemiz gerekir. Gençlerimizin eğitimli, başarılı olmalarını istiyoruz. İki kız çocuğuna sahip bir baba olarak kızlarımızın iyi eğitim almalarını ve güçlü olmaları önemsiyoruz. Aile kuracaklar, eşleriyle birlikte yol yürüyecekler ve hayat mücadelesinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirecekler. Kadına şiddet ve aile içi şiddet meselesi çok önemli bir konu. İstatistiki verilere göre kırsal bölgelerden daha çok kentlerde, kadına yönelik ve aile içi şiddeti görüyoruz. Kırsalda öz kontrolün daha fazla olduğunu düşünüyorum.  Etik, ahlak ve hukuk kuralları dışında insanın kadına bakışının ve bu bakışın saygı çerçevesinde olmasının önemi de ortaya çıkıyor. Hiçbir insanın hiçbir insana şiddet uygulamaya hakkı yok. Aile içerisinde çocuklara ve kadına karşı şiddetin ayrıca sonuçları var. Şiddetin olduğu bir ortamda yetişen çocuklar hem özgüven noktasında hem de psikolojik ve sosyolojik sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Toplumsal ve sosyal olarak gelecek nesillerin daha sağlıklı, daha güçlü olması bizlerin elinde. Bu nedenle bu programımızı ve sizlerin katılımınızı çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Bilinçlendirme ve Farkındalık Çalışmaları İle Dikkat Çeken Toroslar Belediyesi’nden Örnek Bir Çalışma Daha

Belediyenin Gönüllü Erkek Personeli, Bilinçlendirme Çalışmalarında Görev Alacak

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele kapsamında yapılacak bilinçlendirme çalışmalarında görev alacak erkek personeline turuncu kurdele takarak, çalışmaları yakından takip edeceklerini söyledi.

Panelde, Şiddete Karşı Mücadele Tüm Yönleriyle Konuşuldu

Panelde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, kadına şiddetle mücadeleyi istatistik verilerle anlattı.

İl Müdür Yardımcısı Göllü, en önemli amaçlarının sağlıklı yuvaların devam etmesi olduğunu belirterek; “Bunun için öncelik sağlıklı iletişimdir. Hükümet politikası olarak her zaman ailenin korunması, yuvaların dağılmamasından yanayız. Şiddet dilini kullanmadan ailede sağlıklı yuvaları devam ettirebilirsiniz. Empati en önemli şiarınız olsun” dedi.

Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amiri Emin Özgür Altınbaş da kadınların şiddete maruz kaldıkları en ufak olayda emniyete başvurmaktan çekinmemelerini isteyerek; “Her gelen olayı en ince detayına kadar bizzat araştırıyor, gelen her müracaatı asla geri çevirmiyor, yasal işlem uyguluyoruz. Kadınlarımız, korkmasınlar. Adli mercilere gittiklerinde nasıl karşılanırım diye düşünmesinler. Kendinizi tehlikeli hissettiğiniz her an sığınacağınız tek yer devlet kapısıdır. Devlet olarak yanınızdayız, emniyet olarak her türlü mücadeleyi sizler için veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gönül Bağı Hukuk Danışma Birimi Avukatı Murat Özdemir ise kadın haklarını hukuksal açıdan değerlendirdi. Avukat Özdemir; “Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasasının 10. maddesi herkesi kanun önünde eşit sayar. 41. maddesi de ailenin kadın ve erkek noktasında eşit olduğunu, devletin ailenin korunması, kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması yönünde tedbir alınması gerektiğini kabul eder” diye konuştu.

Gönül Bağı Kadın Danışma Birimi Sosyoloğu Filiz Çöpçü de şiddeti fiziksel ve psikolojik açıdan ele alarak; “İlişki içerisinde psikolojik şiddete maruz kaldığınızda fark etmeyebilirsiniz. O zaman duygular çok daha yoğundur. Şiddeti kabul etmemek, buna dur diyebilmek bizim elimizdedir” dedi.

Soru ve cevap şeklinde devam eden panelin ardından, konuşmacılara ve etkinliğe katkı sunan eğitmenlere Başkan Yılmaz’ın eşi Meltem Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA