25 Mart 2026 Çarşamba

14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR   14:04   GELECEĞIN ÇEVRECILERI YENIŞEHIR’DE YETIŞIYOR   14:01   HAKKıNDA GÖZALTı KARARı ÇıKARıLAN OYUNCU HANDE ERÇEL: "EĞITIMIM IÇIN YURT DıŞıNDAYıM, ÜLKEME DÖNEREK GEREKLI AÇıKLAMALARı YAPACAK VE IFADEMI VERECEĞIM"   14:01   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... AHMET DAVUTOĞLU’NDAN AKıN GÜRLEK’E: "TAZMINAT DAVASı AÇMAK YERINE ’BENIM HER ŞEYIMI ARAŞTıRıN, BEN BURADAYıM’ DEYIN"   11:45   KıYıLARıN GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: VAHAP SEÇER’DEN TÜRKIYE İÇIN ‘MAVI YOL HARITASı’ HAMLESI!   10:30   NAKLIYECIDEN "KONTAK KAPATMA" RESTI! MAZOT ZAMLARı TEKERLEĞI DURDURDU: "ANKARA’YA GIDENE KADAR ZARAR EDIYORUZ"   07:30   ÜNLÜ İSIMLERE ŞOK UYUŞTURUCU OPERASYONU: FIKRET ORMAN, BURAK ELMAS VE HANDE ERÇEL HAKKıNDA KARAR!   07:03   15 BARODAN ORTAK TEPKI: GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR!   20:02   MERSIN’DE DEV ROTA: TARIHI KILIKYA YOLU BAYRAMDA DOĞA TUTKUNLARıNıN AKıNıNA UĞRADı!   19:36   DOĞUBEYAZıT’TAKI ASKERI ARAÇ KAZASıNDA ŞEHIT SAYıSı 2 OLDU   19:32   İBB DAVASı’NDA 9. GÜN... TUTUKLU RESUL EMRAH ŞAHAN: "72 KATLı GÖKDELEN YAPMAK ISTEDILER, KARŞı ÇıKTıK. GÖRMEZDEN GELSEYDIM BUGÜN BURADA OLMAZDıM"   19:31   AYŞE TOKYAZ CINAYETI DAVASıNDA IKINCI DURUŞMA... CHP’LI NAZLıAKA: “AYŞE’NIN HAYKıRıŞı HAVADA ASıLı KALMAYACAK”   15:52   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE: "ELINIZDEKI BELGELERI BIR GENEL BAŞKANA GÖTÜRECEKSENIZ, BU GENEL BAŞKANA DEĞIL, AK PARTI’NIN GENEL BAŞKANıNA GÖTÜRÜN KARDEŞIM"   15:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... EMINE ÜLKER TARHAN CHP’YE DÖNDÜ   14:46   İBB DAVASı’NDA 9’UNCU GÜN... ALTAN ERTÜRK: "143 EYLEMDEN OLUŞAN IDDIANAMEDE, ÇEYREK EYLEMDEN DOLAYı 6 AYDıR BOŞU BOŞUNA ÇOCUKLARıMDAN UZAK TUTUKLUYUM"   13:45   GAZETECI HAKAN TOSUN’UN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN IDDIANAME TAMAMLANDı... ŞÜPHELILERIN "AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET" HAPIS CEZASıYLA CEZALANDıRıLMALARı ISTENDI   13:43   DILOVASı DAVASı... YAKıNLARıNı KAYBEDEN AILELER: "ADALETIMIZE GÜVENMEK ISTIYORUM, BÖYLE ADALET OLACAKSA OLMASıN"   10:55   EKONOMIDE ’İŞSIZLIK’ ALARMı! RAKAMLAR DUDAK UÇUKLATTı: TAM 2 MILYON 456 BIN KIŞI...   10:35   MERSIN’IN 2026 İKLIM KARNESI AÇıKLANDı: İŞTE ŞEHRIN EN GÜÇLÜ VE ZAYıF ALANLARı!  
 
     
   

Antmen’den, Kılıçdaroğlu’na Hakaret Eden Memura Tepki: ’Bunlar Devlet Memuru Değil, Akp’nin Uşağı’


CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, SGK Mersin İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı’nın sosyal medyadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etmesini Meclis gündemine taşıdı. Antmen, “Bunlar devlet memuru değil; AKP’nin kapıkulu ve uşağı olmuşlar” dedi. Antmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e, “Turanlı’yı görevden alacak mısınız?” diye sordu.

 

Tarih : 29 Kasım 2021 Pazartesi 21:40   Okunma : 1480

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, SGK Mersin İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı’nın sosyal medyadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret etmesini Meclis gündemine taşıdı. Antmen, “Bunlar devlet memuru değil; AKP'nin kapıkulu ve uşağı olmuşlar” dedi. Antmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e, “Turanlı’yı görevden alacak mısınız?” diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Antmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Antmen, “Suat Turanlı’nın sosyal medya hesaplarından, CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na açık şekilde hakaret ettiğini” belirtti ve  657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ‘Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık’ başlıklı 7. Maddesine göre devlet memurları siyasi partileri hedef alan ve ayıran tutum ve davranış sergileyemezler. Suat Turanlı ve benzeri davranışlar gösteren kişiler devletin memuru değil; iktidar partisinin memurluklarını yapmaktadır… Bunlar devlet memuru değil; AKP'nin kapıkulu ve uşağı olmuşlar. Bunun hesabını mutlaka soracağız” dedi.

Antmen’in Bakan Bilgin’e yönelttiği sorular şöyle:

“657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ‘Tarafsızlık ve Devlete Bağlılık’ başlıklı 7. Maddesine aykırı hareket eden Mersin SGK İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı hakkında idari ve hukuki bir soruşturma açılacak mıdır? Devletin memuru olmadığı çok açık olan Mersin SGK İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı’yı görevden alacak ve o makama kanunlara uyacak birini getirecek misiniz? Suat Turanlı, görevde yükselme sınavından 60’ın altında almasına rağmen nasıl müdür olarak atanmıştır? Aynı sınavda birçok memur sınavda 100’e yakın puan almasına rağmen elenmiş, sıralamaya bile giremeyen Suat Turanlı müdür olarak atanmıştır. Bu kişiyi kim ya da kimler liyakat sahibi olmadığı halde SGK Müdür Yardımcılığına getirmiştir? Bu kişi memurluk yapsın diye mi yoksa siyasi liderlere saldırsın diye mi müdür yardımcısı yapılmıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA