19 Nisan 2024 Cuma

15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

Baro Bşk. Er: “Kanun Karşısında Herkes Eşittir”..


Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

 

Tarih : 9 Aralık 2017 Cumartesi 01:59   Okunma : 1244

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü yayımladığı yazılı mesajla kutladı.

10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararıyla ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin, insanlık tarihinin en önemli belgesi olduğunu belirten Baro Bşk. Er, “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi;İnsanların, başta yaşam hakkı olmak üzere, tüm hak ve özgürlüklerini güvence altına alan yasal bir teminattır” dedi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin; cinsiyet, din, dil, ırk, mezhep, siyasi düşünce gibi hiçbir konuda ayrım yapmadan, kadın ve erkek eşitliğini sağlayarak, her insanın doğuştan eşit ve hür olduğunun yasal teminatı olduğuna vurgu yapan Baro Bşk. Er, “Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edildiği günden bugüne; kadınlarımızın, çocuklarımızın ve engelli vatandaşlarımızın da haklarını kapsayarak, insanca yaşamak için, insan hakları hukukunu genişletmiştir. Her insan kanun karşısında eşittir. Adil yargılanma hakkı da en temel insan haklarından bir tanesidir” dedi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye’de, ‘insan haklarına saygı’, Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri arasında yer aldığını söyleyen Baro Bşk. Er, “Temel hak ve özgürlüklerden faydalanmak, tüm vatandaşlarımızın tartışmasız en doğal hakkıdır. Mersin Barosu, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesinden aldığı yetki ve taşıdığı vicdani sorumluluk gereğince; hukukun üstünlüğü ve insan haklarının korunması ve savunulmasında en ön saflarda yerini alacaktır. Baromuzun Kadın Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, Avukat Hakları Merkezi ve İnsan Hakları Komisyonu da bu konuda üzerine düşen görevleri ciddiyetle yerine getirmektedir.

Kadın Hakları Merkezimiz ve Çocuk Hakları Merkezimiz, kadınlarımıza ve çocuklarımıza haklarını anlatmak ve haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için hukuki açıdan gönüllü danışmanlık hizmeti ve eğitimler vermektir. Açılan davalarda, davaya müdahil, gözlemci olarak katılmakta ve davayı sonuna kadar takip ederek failin en ağır şekilde cezalandırılması için elinden geleni var gücüyle yapmaktadır.

Baromuzun en büyük eksikliklerinden birisi olan Avukat Hakları Merkezimizin Adliye içerisinde fiziki mekânına kavuşmasıyla birlikte; adliyede, karakollarda, nerede olursa olsun hak ihlallerinde, gerek Avukat Hakları Merkezi olarak, gerekse şahsım olarak meslektaşlarımızın 7/24 yanındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, insan hakları ihlallerinin olmadığı, barış, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya temennisiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günümüzü kutluyor, tüm insanlığa mutlu ve huzurlu yarınlar diliyorum” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :   av.ali er, mersin barosu, adalet bakanlığı, insan hakları günü.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA