28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Tarsus’da ’Shakespeare Ve Müzik’ Performansı


Kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren Tarsus Belediyesi, Ayşe Lebriz Berkem tarafından sahnelenen Shakespeare ve Müzik performansını sanatseverlerle buluşturdu.

 

Tarih : 10 Aralık 2021 Cuma 16:39   Okunma : 1307

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren Tarsus Belediyesi, Ayşe Lebriz Berkem tarafından sahnelenen Shakespeare ve Müzik performansını sanatseverlerle buluşturdu.

ST Paul Kilisesi’nde gerçekleştirilen özel performansta William Shakespeare’in farklı oyun ve sonelerinden hazırlanmış ezgiler seslendirildi. Ayşe Lebriz Berkem tarafından DAsahnelenen ‘’Shakespeare ve Müzik’’ performansı izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Tarsus Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında sergilenen performansta Diego Leveric Rönesans Lute ve borak gitarıyla notalara hayat verirken, Linet Şaul’un ezgilerine de Bülent Oral Viola da Gamba ile eşlik etti.

"KÜLTÜR VE SANATLA İÇ İÇE BİR KENT''

Sanatın yaygınlaştırılması adına son derece önemli gördükleri bir etkinliği gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Bu kent on bin yıllık bir kent. Buram buram tarihiyle ve felsefik yapısıyla felsefesinin yayıldığı bir kent. Böylesine sanatla, kültürle iç içe olan bilimle bu kadar haşır neşir olan bir kentte sanatın yaygınlaştırılması ve halkımızla buluşturulması için elimizden geleni yapıyoruz. Çok güzel bir söz vardır, hayatta öyle şeyler olur ki mutluluğu biz yaşamak zannederiz ama mutluluklar anımsamaktır. Bu tür oyunlar da öyle. Yarın aradan beş yıl, on yıl geçecek ve herkes Ayşe Lebriz Berkem’i, Shakespeare ve Müziği anlatacak. Ben bu kentin özellikle kültürde ve sanattaki o coşkulu halini çok iyi biliyorum. Pandemiden kaynaklı kaybettiğimiz süreci yeniden kazanmaya çalışıyoruz. Bu kent artık o aydınlık dönemini tekrar buluyor. Ve bunun için de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu

"ÇOK ENDER BİR PROJELERDEN BİR TANESİ"

Performans sanatçısı Ayşe Lebriz Berkem, "Bugün Tarsus’da sahne aldık. Hem konser hem de performansın içi iç içe olduğu belki de çok ender projelerden bir tanesi. Yerel yönetimlerin, sanat politikası, sanata yaptıkları destek, dayanışma salgın zamanından sonra çok daha kıymetli. Sanatseverleri seyircisiyle buluşturmak benim için gerçekten çok kıymetli. O yüzden Tarsus Belediye Başkanımıza çok teşekkürlerimi iletiyorum. Tarsus çok canlıydı." dedi.

"TARSUS HER ZAMAN SANAT DOSTUDUR"

Etkinliğe katılan vatandaşlar çok memnun olduklarını dile getirerek,’’ Öncelikle Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizi sanatla buluşturuyor. Hem ruhumuz hem kulaklarımız hem gözlerimiz doyuyor. Çok güzeldi, tekrar bekliyoruz. Başkanımız sayesinde sanatı ve sanatçıyı her zaman ağırlamaktan onur duyuyoruz. Güzel şehrimiz Tarsus, her zaman sanat dostudur.’’ diye konuştu.

Performans, Bozdoğan’ın sanatçılara çiçek takdim ve teşekkürü ardından son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TARSUS, BELEDİYE, BAŞKAN, BOZDOĞAN, SHAKESPEARE, MÜZİK, KÜLTÜR, SANAT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA