20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Kariyer Merkezi’nden Yetenek Dönüşüm Programı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Yetenek Dönüşüm Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kentin paydaşlarıylauygulamaya konulacak proje ile “Kariyer Rehberliği, Mesleki Eğitim, İş Arama Becerileri ve İstihdam Çalışmaları” başta olmak üzere kurumların sağladığı birçok hizmetin tek çatı altında verilmesi hedefleniyor.

 

Tarih : 21 Aralık 2021 Salı 22:06   Okunma : 1445

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, kurumlar arası işbirliğine dayalı projelerinden biri olan ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’ni 2022’de hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kasım ayında İŞKUR ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokollerini kentin tüm paydaşlarını içine alacak şekilde genişletmeye hazırlanan Kariyer Merkezi, iç ve dış paydaşlarla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’nin moderatörlüğünde düzenlenen programa;Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, İŞKUR Şube Müdürü Umut Yücel, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Mikail Eren, merkez ilçelerin Halk Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Bakanlığı Kariyer Geliştirme Merkezi yetkilileri ve Büyükşehir BelediyesiBilgi İşlem Dairesi Başkanlığı temsilcileri katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından kurumlar arası işbirliği çerçevesinde hayata geçirilecek Yetenek Dönüşüm Projesi’nde “Kariyer Rehberliği, Mesleki Eğitim, İş Arama Becerileri ve İstihdam Çalışmaları” başta olmak üzere kurumların sağladığı birçok hizmetin tek çatı altında verilmesi hedefleniyor. Yetenek Dönüşüm Projesi yürütümünde açılacak programlara göre yine ilgili kurum ve kuruluşlarıprojeye dahil edilerek projenin kapsamı genişletilecek.

Mesleki eğitimler iş gücü piyasasının ihtiyacına göre programlanacak

Yetenek Dönüşüm Projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde halk eğitim merkezleri ve diğer kurumlarla işbirliğinde açılacak mesleki eğitim kursları, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olacak. Mesleki eğitim programlarına alınacak kursiyerlerin belirlenmesi noktasında komisyonla hareket edilecek. Yapılacak mesleki eğitim programlarından sonra pandemi koşullarına uygun olarak fiziki ya da dijital ortamlarda “Kariyer Günleri, Tecrübe Paylaşımı, Profesyonellerle Buluşma” gibi etkinliklerle mesleğin iş bulma olanakları, çalışma koşulları ve işgücü piyasasının beklediği nitelikler konusunda destekler sunulacak.

Özel sektördeistihdam edilme sürecine de destek verilecek

Özellikle kursiyerlerin özel sektöre yapacağı iş başvurularına katkı sunulması amacıyla “Özgeçmiş Oluşturma, Mülakat Teknikleri, Networking Buluşmaları, Sektörel Aday ve Firma Buluşmaları, İŞKUR İş Arama Danışmanlığı”hizmetlerine ağırlık verilerek adayların özel sektörde istihdam edilme süreci desteklenecek.

Kariyer Merkezi, Kişilik Envanteri hizmeti verecek

Büyükşehir Kariyer Merkezi’nin 2022 döneminde iş arayan, öğrenci, kursiyer ve işverenlere yönelik sunacağı ücretsiz hizmetlerden biri de Kişilik Envanteri olacak. Program kapsamında uygulanacak kişilik envanterleri ile adayların kişilik özelliklerine uygun meslekler ve yetkinlikleri alanında da çalışma yapılacak. Bu çalışma psikologlar tarafından da desteklenecek.

Kariyer Sitesi oluşturulacak

2022 döneminde “Yetenek Havuzu, Ücretsiz Özgeçmiş Oluşturma, Kurslara Başvuru Modülü, Eğitim Talep Etme”gibi birçok içeriğe sahip bir kariyer sitesi kurulması da projeler arasında yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Kariyer Sitesi için çalışmalarısomutlaştırdıktan sonra paydaş kurumların görüşleri alınacak.

Yetenek Dönüşüm Programı, kurum destekleriyle büyüyecek

İŞKUR Şube Müdürü Umut Yücel,1 Kasım 2021 tarihinde Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan işbirliği protokolü ile İŞKUR portalını kullanma ve aracılık yapma yetkisinin Kariyer Merkezi’ne verildiğini ifade ederken, Yetenek Dönüşüm Projesi kapsamında da işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan iseprojenin başlangıç aşamasından itibaren Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde olduklarını,İl Milli Eğitim bünyesinde ilk kez Kariyer Geliştirme Merkezi’ni kurarak projenin meslek liseleri kısmında genişlemesi sürecini yöneteceklerini söyledi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Yetenek Dönüşüm Projesi için bütün Halk Eğitim Merkezleriile iş birliğine hazır olduklarını söyleyen Mersin İl Milli Eğitim Hayat Boyu Eğitim Şube Müdürü Mikail Eren, projenin mesleki eğitim ve belgelendirme kısımları başta olmak üzere bütün süreçlerinde yer alacaklarının altını çizdi.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER, KARIYER MERKEZİ, YETENEK, DÖNÜŞÜM, PROJESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA