29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

VAHAP SEÇER: ’Mersin Dostluk, Kardeşlik Ve Barış Kenti Olacaksa, Bunun En Büyük Yolu Ve Gücü Sanattır’


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahneye koyulan “Matruşka” isimli oyunu izledi. Başkan Seçer, Mersin’in kültür ve sanat kenti olduğunu belirterek, “Burada nefes almak; sanat, bilim yapmak, burada çalışmak ve üretmek çok keyifli. Mersin dostluk, kardeşlik, barış kenti olacaksa bunun da en büyük yolu, en büyük gücü, çimentosu sanattır. Bakın, bizi bir araya getiriyor” dedi.

 

Tarih : 24 Aralık 2021 Cuma 18:10   Okunma : 1005

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahneye koyulan “Matruşka” isimli oyunu izledi. Başkan Seçer, Mersin’in kültür ve sanat kenti olduğunu belirterek, “Burada nefes almak; sanat, bilim yapmak, burada çalışmak ve üretmek çok keyifli. Mersin dostluk, kardeşlik, barış kenti olacaksa bunun da en büyük yolu, en büyük gücü, çimentosu sanattır. Bakın, bizi bir araya getiriyor” dedi.

Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu ve Büyükşehir Belediyesi şube müdürleri ile çok sayıda Mersinli sanatsever izledi. Başkan Seçer, oyunun 2’nci perdesine geçilmeden önce verilen arada sanatçılarla kuliste bir araya gelerek sohbet etti.

Başkan Seçer, oyun bitiminde oyunun gayet başarılı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: 

“Ben çok gurur duydum. Mersin çok farklı bir yer. Türkiye’nin incelenmesi, irdelenmesi gereken bir yeri. Demografisi çok farklı, kültürü farklı. Bu coğrafyanın özelliği mi, bu kentin göçlerle büyümüş olmasının nedeni mi; bunu tahlil etmek lazım. Mersin bir insanlık kenti, bir kültür kenti, bir sanat kenti. Çünkü çok kadim bir atmosfer var burada. Çok müthiş imparatorluklar, medeniyetler, farklı semavi dinler, 10 bin yıl önce, 5 bin yıl önce, 8 bin yıl önce burada yaşamış o insanların hala ruhu var, nefesi var; bana öyle geliyor. Onun için de burada yaşamak bir ayrıcalık. Burada nefes almak, sanat yapmak, bilim yapmak, burada çalışmak, üretmek çok keyifli. Mersin bir dostluk kenti olacaksa, Mersin bir kardeşlik kenti, barış kenti olacaksa ki öyle olması gerekiyor, Türkiye’nin her bölgesinden insanlar var, bir de şimdi bölgeden, Orta Doğu’dan insanlar var. Bu gerekli. Bunun da en büyük yolu, en büyük gücü, bunun çimentosu nedir; sanattır. Bakın bizi bir araya getiriyor.”

“MERSİN’DE İLK KADIN SAHNE MAKİNİSTİMİZ VAR”

Başkan Seçer, sanatçıların çok daha iyisini hak ettiklerini belirterek, “Bizler de Mustafa Kemal’in izinden yürüyoruz. Herkes her şey olabilir. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı da olabilir ama sanatçı olması öyle kolay değil. Hadi çıkın oynayın da göreyim bakalım. Söyleşilerde söylüyorum, sürekli dile getiriyorum; Mersin’de ilk kadın sahne makinistimiz var diye. Şehir Tiyatrosu’nda gerçekten çok değerli sanatçılarımız var. Hepsi hem bu işin doğuştan kabiliyet sahibi hem de eğitimini görmüş böyle pırıl pırıl gençlerimiz. Çok daha güzel oyunlar sahneleyecekler, Mersin halkına çok daha güzel, keyifli akşamlar yaşatacaklar” dedi. 

“YENİ PRÖMİYERLERLE MERSİNLİ SEYİRCİMİZLE BULUŞACAĞIZ”

Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak ise “Bazen gerçek, bazen yapay krizlerde hep sekteye uğrayan sanat olmuştur. Bunu tersine çeviren biri var ülkemizde; en büyük ekonomik krizde dahi destekleri her zaman artarak devam eden Sayın Vahap Seçer’e teşekkür etmek istiyorum. Ocak’ta, Şubat’ta, Mart’ta yeni birer prömiyerle Mersinli seyircimizle buluşacağız” dedi.

MATRUŞKA, İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT ALDI

Modern insanın, kadının ve erkeğin trajikomik hikâyesinin anlatıldığı oyunu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Gizem Koçer ile Güvenç Gümüş sahneye koydu. Tuncer Cücenoğlu tarafından yazılan Matruşka oyununun Genel Sanat Yönetmeni ve Rejisörü Murat Atak, oyunun Yardımcı Yönetmeni Ersen Ocak, Reji Asistanı Burak Sönmez, Sahne Tasarımcısı Alev Tol, Kostüm Kreatörü Funda Çebi iken oyunun Dramaturgu da Taner Çelik’ti. Büyük beğeni toplayan oyun izleyicisinden tam not aldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA