29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Hekimler Uyarıyor ’Türkiye’de Obezite Artıyor’


Evlere kapandık, hareketsizleştik ve kilo almaya başladık. Pandeminin artmasıyla dünyada olduğu gibi ülkemizde de obezite oranları artıyor. Hekimler, obezitenin artışındaki tehlikeye dikkat çekmek amacıyla Mersin Erdemli’de bir araya gelerek vatandaşları uyarıyor.

 

Tarih : 15 Ocak 2022 Cumartesi 14:57   Okunma : 684

Erdemli Belediyesi’nin başlattığı, ‘Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekle’ sloganıyla vatandaşlar obezite ile mücadele kapsamında bilgilendiriliyor.

Doktor Ahmet Efe, Diyetisyen Türk İslam Öger ve Psikolog Beyza Tekin, pandemi sonrası artan obeziteyle ilgili nasıl mücadele edileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Obezitenin bir hastalık olduğunu ve yıllar içerisindeki artışına dikkat çeken Dr. Ahmet Efe, obezite tedavisi ve uyku saatinin önemine değindi.

Diyetisyen Türk İslam Öger, kronik hastalıklarının alt sebeplerinde obezite olduğuna dikkat çekerken, yürüyüşün önemine ve metabolizmanın düzenli çalışması için gerekli beslenme tiplerine değindi.

Psikolojik faktörlerin obezitenin üzerinde etkili olduğuna değinen Psikolog Beyza Tekin, depresyonun obeziteye etkilerini, madde bağımlığı ve beden imajlarındaki memnuniyetsizlik faktörlerine değindi.

Hareketsiz yaşamın obeziteyi artırdığını ifade eden Erdemli Belediyesi Doktoru Ahmet Efe,” Pandemi dolayısıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlar evlere kapandı. Hareketsizleştik, beslenmemiz arttı, haliyle kilo almaya başladık. Biz doktorlar olarak obezite ve obeziteye bağlı hastalıkların arttığını gözlemliyoruz. Bu maksatla beslenme dostu ve fiziksel aktiviteyi destekliyoruz” diye konuştu.

“Bol Su ve Egzersiz Unutulmamalı”

Sağlık için bol egzersiz yapılması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Türk İslam Öger,” Sağlıklı hale erişmek ve kilo denetimi sağlamak amacıyla mutlaka doktorunuza, diyetisyeninize, psikoloğunuza danışmalısınız. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi, bol su tüketmeyi ve egzersiz yapmayı unutmamalısınız” diye konuştu.

Obezite ile mücadele etmek isteyenlere uzman olarak yardımcı olduklarını ifade eden Kadın ve Aile Danışmanı Psikolog Beyza Tekin, ”Beden ve ruh sağlığımız bir bütün içinde ilerliyor. Pandemi dolayısıyla aldığımız kilolar bizim sadece fiziksel görüntümüzü değil aynı zamanda ruh sağlığımızı etkiliyor, kendimize olan özgüvenimizi, öz değerimizi düşürüyor. Bu yüzden Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’ne ücretsiz bir şekilde bize gelen danışanlarımıza bu konuda danışmanlık vermekteyiz” diye konuştu.

Öte yandan obezite ile ilgili destek almak isteyenler Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışman Merkezi ile irtibata geçebiliyor.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ERDEMLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TOLLU, TÜRKİYE, OBEZİTE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA