28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP’li Bankoğlu’ndan Tarikat ve Cemaat Yurtları İçin Araştırma Önergesi


CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, üniversite öğrencisi Enes Kara’nın intiharıyla gündeme gelen tarikat ve cemaat yurtlarının denetlenmesi amacıyla TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Bankoğlu, “Yurtlar o kadar denetimsiz ki şu an Türkiye’de cemaat ve tarikatlarla bağlantılı kaç yurt olduğu ve bu yurtların hangi cemaatlere bağlantılı olduğu dahi bilinmiyor” dedi.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 09:01   Okunma : 938

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, üniversite öğrencisi Enes Kara’nın intiharıyla gündeme gelen tarikat ve cemaat yurtlarının denetlenmesi amacıyla TBMM’ye araştırma önergesi verdi. Bankoğlu, “Yurtlar o kadar denetimsiz ki şu an Türkiye’de cemaat ve tarikatlarla bağlantılı kaç yurt olduğu ve bu yurtların hangi cemaatlere bağlantılı olduğu dahi bilinmiyor” dedi.

Aysu Bankoğlu, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, cemaat ve tarikat yurtlarının denetlenmesi amacıyla Meclis’e araştırma önergesi verdiğini açıkladı. Bankoğlu, şöyle konuştu:

İKTİDAR GERELİ DENETİMLERİ YAPMIYOR:

“Bu yurtlarda çeşitli baskıların olduğu bilenen bir gerçek. Ancak buna rağmen iktidar, şu veya bu sebeple hala gerekli denetimleri yapmıyor. Şu an Türkiye’de cemaat ve tarikatlarla bağlantılı kaç yurdun olduğu, bu yurtların hangi cemaatlerle bağlantılı olduğu dahi bilinmiyor.

YURT SAYISI ARTARKEN MÜFETTİŞ SAYISI AZALDI:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Örgün Eğitim Raporu’na göre; 2006’da bin 700 civarında olan vakıf ve derneklere ait yurt sayısı, 2021’de 3 bin 300’lerde. Hangi derneklere, hangi vakıflara ait bu yurtlar, kamuya açıklanması lazım. Bu sayılara, kaçak yurtlar ve öğrenci evi dedikleri cemaat evleri dahil değil. Vakıf ve derneklere ait yurt sayısı katlanarak artarken bu yurtları denetleyecek müfettiş sayısı yıllar içerisinde neredeyse aynı kalmış.

FETÖ YURTLARI YİNE TARİKAT VE CEMAATLERE TAHSİS EDİLDİ:

 Aynı hataları yapıp yapıp başka sonuçlar beklemek deliliktir. İktidar, çok değil daha birkaç yıl önce yaptığı hataları tekrarlayıp başkaca sonuçlar bekliyor. Bu basiretli bir yönetim anlayışı değildir.

İKTİDAR CEMAAT YURTLARINDA YAŞANAN SKANDALLARA KULAK TIKIYOR:

 Bu olaylardaki yurtlar, denetlenmesi gerekirken denetlenmedi. Sanıklarının birçoğu tutuksuz yargılandı. Denetim zafiyetininse hesabı hiçbir siyasiden veya bürokrattan sorulmadı. Karaman’da, Denizli’de, İzmir’de, Kahramanmaraş’ta... Hangi birini sayayım. Yine cemaat yurtları, büyük bir kısmı kaçak yurtlar üstelik. Yine cinsel istismar, yine denetim zafiyeti. Acılı aileler, ‘Devlet yurdu olmadığından bu yurtlara mecbur kalıyoruz’ diyor. Ama iktidarın kulakları mağdur çığlıklarına sağır. Bu olayları araştırmak, önlemek yerine bu yurtları işleten vakıfları korumak için ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakanlar duyduk. Denetleme sorumluluğunu yerine getirmeyen milli eğitim müdürleri, Milli Eğitim Müşavirliği’ne atandı. Onların bir kerelerinden kaç bin çocuğun, gencin, ailenin canı yandı. Yaşananların hepsi münferit olay olabilir mi? Bu yurtları açan vakıfların, cemaatlerin; yurtların kaçak açılmasına göz yuman bakanlıkların, müfettişlerin, iktidarın hiç mi suçu yok?

İKTİDAR GENÇLERİ CEMAAT YURTLARINA MECBUR BIRAKIYOR:

 ‘Barınamıyoruz’ diyen öğrenciler terörist ilan edildi. Devlet yurdunda yer yok, kiralar çok yüksek, özel yurtlaraysa imkanları yetmiyor. Bu gençleri yaftalayanların, kaçak yurtlara göz yumanlara, ülkenin her yerinde kanun-hukuk tanımadan yurt açan cemaatlere, tarikatlara söyleyecek tek bir sözü yoksa yazıklar olsun.”

Antalya Kepez’deki bir cemaat yurdunda aşçı tarafından katledilen öğrenciyi hatırlatan Bankoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

BU ADAMIN ÖĞRENCİ YURDUNDA İŞİ NE:

 Zanlının savunması hanginizin kanını dondurmadı? Bu adamın bir öğrenci yurdunda işi ne? Hiç mi denetlemediniz? Hiç mi kuralı, kaidesi yok bu işlerin? İşlerine gelmeyince körler, sağırlar; birbirlerini ağırlıyorlar. Bu yurt kaçak çıktı. İki günde tabelalarını sakladılar, hükümet yine haberlere erişim engeli koydu. Bir tane Allah’ın kulu hükümet kanadından, çıkıp da ‘Biz bu yurdu denetlememekle hata ettik’ demedi. Şehrin ortasında kaçak yurt açılacak, içinde sabıkası, geçmişi ne olduğu bilinmeyen insanlar çalışacak, gencecik bir insan katledilecek, siz de bu ülkeyi yönetiyoruz diye ortalıkta gezeceksiniz. Böyle bir aymazlık, böyle bir sorumsuzluk olamaz. Biz, sorunun kafasını kuma gömen, sanki gençleri buralara mecbur etmek ister gibi devlet yurtlarını yeterli seviyeye getirmeyen, türlü türlü cemaatlere ülke geleceğini teslim eden iktidar olduğunun çok farkındayız.

DENETİM ÇÖZÜMÜN EN ÖNEMLİ PARÇASI:

Derinleşmiş, kökleşmiş sorunlara sığ çözümlerle, lafta kalan vaatlerle veya kaçarak çözüm bulamayız. Bu yurtlar neden denetlenmiyor, başka hesaplar mı var?

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN DERS ALINMALI:

Denetlenmeyen cemaat ve tarikat yapılaşmalarının ülkenin güvenliğini ve refahını ne derece tehdit edebileceği Cumhuriyet tarihinden öğrenilmediyse yakın tarihinden öğrenilmelidir. Dünün hatalarını tekrar ederek yeni bir gelecek inşa edemeyiz. Cemaat ve tarikat yurdu ya da evi denilen bu yerler araştırılsın, sorunlar tespit edilsin, önlemler değerlendirilsin. Kimse şunu unutmasın; aynı hatayı iki kez yapamazsınız. İkinci kez yaptığınız hata değil tercihtir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA