26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Tutuklanan Samet değil,CHP’nin Gençlik Örgütleri’dir..


CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Samet Burak Sarı’nın tutuklanmasına tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Şubat 2017 Pazartesi 23:26   Okunma : 1937

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Maltepe Meydanı’nda gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla CHP Gençlik Kolları üyesi Samet Burak Sarı’nın Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanması tepki gösterdi.

CHP’li gençlerin basın açıklamasına CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Kenan Otlu, CHP PM üyesi Hüsnü Süslü, CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan, Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin, CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanı Alican Yiğit ve çok sayıda CHP’li katıldı. Gerçekleştirilen basın açıklamasında “Samet Burak Sarı Yalnız Değildir, Samet Burak Sarı Onurumuzdur” sloganları atıldı.

Grup adına ilk açıklamayı CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanı Ali Can Yiğit yaptı. CHP’li Yiğit açıklamasında, “Samet Burak Sarı bugün bireysel yargılanmadı. Bugün HAYIR diyenlere bir darbe daha vurulmaya çalışıldı. Bizler Maltepe Gençlik Örgütü olarak yolumaza devam edeceğiz, sonuna kadar mücadele içinde olacağız. Bugün burada Samet Burak Sarı’ya özgürlük istiyoruz. Sözümüz olsun bu baskılara hiçbir genç, hiçbir yoldaşımız boyun eğmeyecek” dedi.

CHP’Lİ OTLU: TUTUKLANAN HAYIR DİYENLERDİR

CHP’li Yiğit’ten sonra CHP İstanbul Gençlik Kolları Kenan Otlu da kısa bir açıklama yaptı. CHP’li Otlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Samet Burak Sarı kendi ismi üzerinden tutuklanmamıştır. Burada tutuklanan Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik örgütleridir. Burada tutuklananlar HAYIR diyenlerdir. Burada tutuklanan tek adama, diktaya karşı çıkanlardır. Hani diyorlar ya seçilmiş yaşını 18’e indireceğiz, gençlere özgürlük getireceğiz… Bugün genç bir arkadaşımızın sadece düşünceleri yüzünden tutuklu olarak yargılanması bugün ki iktidarın en büyük samimiyetsizliğidir. Bir çok yerde HAYIR çalışması yapan arkadaşlarımıza soruşturmalar açıldı, çalışmaları engellendi. Dün Maltepe’de Küçükyalı’da HAYIR çalışması yapanlara saldırıldı. Maltepe’de arkadaşımıza kurşun sıkıldı, bir arkadaşımıza silahlı saldırı olmasına rağmen şu an tek bir kişi bile ne gözaltındadır, ne de tutukludur. Ama Samet bugün düşüncelerinden dolayı Silivri Cezaevi’ndedir.

"MEMLEKETİN DÖRT BİR YANINDAN ‘HAYIR’ YÜKSELİYOR"

Televizyonlarda HAYIR diyen gazetecileri işten atmaktadırlar, HAYIR diyen akademisyenleri, muhalifleri üniversitelerden ihraç edilmektedir. Bu kadar baskıya rağmen HAYIR kazanıyor. Memleketin dört bir yanında HAYIR yükseliyor. HAYIR demek demokrasi demektir, HAYIR demek laiklik demektir, HAYIR demek özgürlük demektir.

"CUMHURİYET’İ KAZANAN PARTİNİN GENÇLİK ÖRGÜTLERİYİZ"

Bu ülkede Cumhuriyet savaş meydanlarında kazanıldı. Bizler de bu Cumhuriyeti kazanan partinin gençlik örgütleriyiz. Çok net bir şekilde ifade ediyoruz ki; Mustafa Kemal Samsun’a arkadaşlarıyla beraber nasıl bir ruh ve inançla çıktıysa, Saray onları hain ilan etmesine rağmen, Anadolu’yu nasıl örgütledilerse, bizler de o ruh ve inançla beraber sokaklardayız.

Nasıl Mustafa Kemaller, Deniz Gezmişler, Erdal Erenler, Uğur Mumcular geri adım atmadıysa bugün Samet arkadaşımız da geri adım atmıyor. bizler de geri adım atmıyoruz. “

SAMET’İN AİLESİ: HAKİMLER CHP GENÇLİK KOLLARI ÜYESİ OLDUĞUNU FARK ETTİ, TUTUKLANDI 

Grup adına en son açıklamayı Samet Burak Sarı’nın eniştesi Sezai Kerimoğlu yaptı. Kerimoğlu açıklamasında,

“Samet mahkemeye çıktı, hakim karar verdi, ‘atılı suçtan tutuklanmasına gerek yoktur’ ibaresi var idi. Eve geldik biz de sevindik. Çarşamba günü aynı polis ekibi eve geliyor ‘Samet’i tekrar alacağız’ diye. Aynı savcı tutuklanmasına itiraz etti diye. Bugün mahkemeye gidiyoruz savcı aynı, hakim değişmiş. Neden biliyor musunuz? Aynı hakim aynı kararı bir daha veremeyeceği için. O hakim de Türkiye Cumhuriyeti ‘nin bir hakimi idi. Bugün ki kararı veren de Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hakimi. Bizim bildiğimiz hukuk tek bir hukuktur, adalettir. O hakimle bu hakim arasındaki fark sadece ve sadece Samet’i n CHP Gençlik Kolları olmasını fark etmeleri idi. Eğer ki özgürlük, demokrasi, vatan, millet, HAYIR demekse… Buradaki herkesin HAYIR dediği kadar Samet de HAYIR dedi. Onun için içeri girdi. Samet’in içeri girmesi önemli değil. Birileri diyor ya, ‘Bir ölürüz, bin diriliriz’ biz de, ‘Bir gideriz, bin geliriz’ diyoruz. Samet’in Ailesi olarak tek isteğimiz, davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Sokak sokak, ev ev dolacağız, gerekirse kurşun da yiyeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum “ dedi.

Paylaş :
Etiketler :  chp, gençlik örgütleri, samet, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA