24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Hüseyin Gün, “KİT’leriçin de kadro mücadelesi veriyoruz”


HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, KİT’lerde ve Şehir Hastaneleri’nde çalışan taşeron işçiler için kadro mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

 

Tarih : 10 Ocak 2018 Çarşamba 05:17   Okunma : 2345

HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, KİT'lerde ve Şehir Hastaneleri’nde çalışan taşeron işçiler için kadro mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Hüseyin Gün, beraberinde sendika yönetim kurulu üyeleriyle Toros Devlet Hastanesi ve Tarsus Devlet Hastanesi’nde çalışan sendika üyelerini ziyaret etti. Büyük bir ilgiyle karşılanan Başkan Gün’e kadın işçiler, çiçek verdi. İşçiler, toplu iş sözleşmeleriyle önemli kazanımlar elde ettikleri ve sürekli işçi kadrolarına geçirilme hakkına kavuştukları için Gün’e teşekkür ettiler.

“BÜYÜK BAŞARILAR ELDE ETTİK”

İşçilerle sohbet eden Gün, çalışma hayatının kanayan bir yarası olan taşeron, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının tespiti ve çözümü konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti.Hüseyin Gün, Taşeron işçilerin kadroya alınmaları hakkında örgütlenme kampanyaları başlattıklarını ve bu kampanyalar kapsamında büyük başarılar elde ettiklerini ifade ederek, “Taşeron işçilerin başta sendikal örgütlenmeler olmak üzere çalışma şartlarının düzeltilmesi, toplu sözleşme sistemine dahil edilmesi ve kamuda kadrolu işçi yapılması konusunda başlattığımız mücadele başarılı oldu.” dedi.

“KİT’LER İÇİN DE KADRO İSTİYORUZ”

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) ve şehir hastanelerinde çalışan tüm taşeron işçilerinin de haklarını elde etmesi ve sorunlarının çözümü yönünde mücadelelerini kararlılıkla devam ettireceklerine dikkat çeken Gün, “Çalışma hayatında reform niteliğindeki taşeron düzenlemesi ile artık gelecekten daha umutluyuz. Hizmet-İş olarak, taşeron, geçici ve mevsimlik işçiler konusunda geçmişten bu yana üyelerimizden aldığımız güçle kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik. Kazanımlarımızı aşamalı bir şekilde elde ettik. Biz bu çalışmayı büyük bir reform olarak görüyoruz. Büyük fotoğrafı kaçırmamak gerekiyor. Büyük fotoğrafın içerisinde bazı eksiklikler var. Bizim arzu ettiğimiz şey KİT'lerde çalışan yaklaşık 50 bin emekçi kardeşimizin ve şehir hastanelerinde çalışan tüm taşeron işçilerin de bu kadrolara sahip olmasıdır. Hak-İş ve Hizmet İş olarak bütün taşeronlar için yola çıktık. Bütün taşeronların sorunlarını çözmek için mücadeleye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  hak-iş, hizmet iş, kit, tarsus devlet hastanesi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA