20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

CHP Mersinde yeni Başkan Adil Aktay..


Mersin Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kongresi tamamlandı 341 oy alan Adil Aktay il Başkanı seçildi.

 

Tarih : 12 Ocak 2018 Cuma 22:24   Okunma : 2114

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Örgütü’nün 36. Olağan Kongresi tamamlandı.Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,Ankara Miletvekili Necati Yılmaz,Adana Milletvekili Elif Türkmen Dogan,Mersin milletvekilleri Dr Hüseyin Çamak,Prof.Dr Aytuğ Atıcı,Fikri Sağlar,Serdal Kuyucuoğlu,Bagımsız Milletvekili Aylin Nazlı Aka,Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut,Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'in katılımıyla gerçekleştirildi.612 delegenin oy kullandığı seçiminde Avukat Adil Aktay 341 oy alarak CHP'nin yeni il Başkanı seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Adullah Özyiğit 36.Olağan Kongrenin açılış konuşmasında, Başkanlık dönemindeki çalışmalarından bahsederek " Görev yaptığım 40 ay oyuca partimizin ideolojisi doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirdik. Mersin'de 7 Haziranda birinci parti olduk, 1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye 4 milletvekili gönderdik, inançla kararla bunu başardık. CHP olağan koşullarda, savaş meydanlarında kurulan, zor dönemlerin partisidir. Genel Başkanımızın başlattığı bu adalet yürüyüşünde, tek adam rejimine karşı topyekun karşı durmak, emeğimizi umudumuzu birleştirerek sandıklarımıza sahip çıkmakla birlikte Mersin'de %60'lık bir hayır oyunu birlikte başardık ve sandıktan çıkardık." ifadelerinde bulundu ve gelecek seçimlerin önemini belirterek, "Bugün yaptığımız bu kongre 2019’daki seçim sürecinin başlangıcı olacaktır.  Genelde ve yerelde iktidar olmak, milletvekili sayımızı artırmak istiyorsak; umudumuzu birleştirerek, dayanışma içinde mücadele etmeliyiz. Mevcut rejimin ve AKP'nin mağdur ettiği tüm kesimler; hak, hukuk, özgürlük, iş, aşk ve bağımsızlık mücadelesini sürdürüyorlar. Yolsuzluğun, rantın ve vurgunun hesabını AKP'den soracağız. Bu ülkeye olan ihanetlerinin bedelini ödeyecekler, adalet gününde hesabını verecekler” ifadelerinde bulundu.

CHP DEMOKRASİ VE KARDEŞLİĞİN ÖRNEĞİDİR.

Kongreye katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygı ve selamlarını ileterek Mersin'in CHP açısından önemini belirtti ve Türkiye'yi yaklaşmakta olan ve cumhuriyet tarihinin şüphesiz en önemli olan ve cumhuriyet rejimini doğrudan etkileyeceği birkaç seçime birden ilerlediğini söyleyerek, bu süreçte Türkiye'ye demokrasi vadeden CHP'nin kendi evinde demokrasi yaşamaması düşünülemezdi dedi. Partililerine çağrıda bulunan Özel, “Hangi aday seçilirse seçilsin, CHP’yi en iyi şekilde temsil edecek, 2019 mücadelesinde bu ailenin kaptanlığını yönetecek, diğer arkadaşı onun en büyük destekçisi olacaktır.” ifadesinde bulundu.

  

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisini tasfiye sürecini soktuğunu belirterek, “Birileri Mersin’de ikinci bir İl Başkanı adı geçince o ismi ihraç eder, bir diğerleri bırakın parti içi demokrasiyi partide kurultay ile ilgili endişeleri olunca o konuda saraya sığınır, parti kurultaylarını ihraç ettirir, Türkiye’nin anahtarlarını saraya teslim edecek kadar mahkumiyet içindedir.” diye belirterek, CHP’nin bunlara karşın parti içindeki demokrasinin ve kardeşliğin en iyi örneğini verdiğini söyledi.
 
TÜRKİYE'Yİ  İLKOKUL  DÖRT  MATEMATİĞİ  İLE  YÖNETEN  DÜZEN

CHP'nin geleceğe yönelik perspektifi ile ilgili konuşan Özel; Cumhurbaşkanı için "Karşımızda bir düzen var. Türkiye'yi ilkokul dörtte öğrendiği matematik formülü ile yöneten, o yüzden sürekli meydan meydan gezip rabia işaretiyle ürettiği bir mantığı hepimize dayatmaya çalışan ve boşu boşuna tartışmaya açan, boşu boşuna ayrıştıran biriyle karşı karşıyayız." ifadesinde bulunarak, "Tükiye'nin bayrağının, vatanının tekliğinden ve herkesin yüreğindeki cumhuriyet ve bayrak sevgisinden kimsenin şüphesi yok. Ama birileri öğrendiği bu matematik formülü yüzünden OBEB (Ortak Bölenlerin En Büyüğü) bir aykırılık söyleyecek, bir farklılık bulacak. Alevi-Sünni der, sağcı-solcu der, nikahını Belediyede kıydıranlar-müftüye kıydıranlar der ve ayrılık alanı oluşturur. Bu ortak bölenlerin en büyüğü; önce ayırır, sonra uzaklaştırır, sonra kutuplaştırır ve kendinden olmayanları şeytanlaştırır. Bununla mücadele etmek için birleşmekten, kardeş olmaktan başka şansımız yok. O birileri dördüncü sınıfta OBEB öğrenirken bizler de OKEK (Ortak Katların En Küçüğü) öğreniyorduk. Ortak katların en küçüğüne inanıyoruz. Ortak katların en küçüğü, bu ülkede geçmişte yaşadığı, hala yaşıyor olduğu ve iktidar değişmezse yine yaşanacak olan, her türlü adaletsizliğin, haksızlığın ve eşitsizlik karşısında bir araya gelip, nerede olursa olsun sonuna kadar adalet diyenlerdir." diye belirtti.

MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANLIĞI HEDEFİM YOK, KOLTUKLARIM ÇOK

İl Başkan adayı Serhat Servet Dövenci, konuşmasında: “Benim milletvekili veya belediye başkanlığı hedefim yok, benim hedefim ülke sevdam. Benim yeterince gelirim var, koltuklarım çok. Benim tek bir korkum var geleceğimiz, yarınlarımız. Belki yarınlarımız da kalmayacak. Benim ruhum ülkem için atıyor, ben kendimi vermeye geliyorum, partime önderlik etmeye geliyorum.” ifadelerinde bulundur.

CHP’Yİ İKİTDAR YAPMAYA GELİYORUM

Serhat Düvenci Türkiye’yi ciddi bir seçim sürecinin beklediğini söyledi ve “16 Nisan’daki seçimde MHP’nin desteğiyle Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığında çok ciddi yetkiler aldı, istedikleri savcıları ve hakimleri istedikleri gibi atıyorlar. Bu nasıl bir adalet ve bağımsızlık bilemiyorum. Maalesef ülkemizde adalet elimizden gitti, 2019' da yasama gidecek yani tüm gücün tek bir adama teslim edildiği artık hak adalet özgürlüğün sadece lafta kaldığı bir döneme gidiyoruz. 2019’da bu rejimi değiştireceğiz. Ben 2019’da CHP’yi iktidar yapmaya geliyorum.” ifadesinde bulundu.

TEK ADAM YÖNETİMİNDEN KURTACAĞIZ.

Başkan adayı Adil Aktay yaptığı konuşmasında  herkesin öncelikli görevinin Türkiye Cumhuriyeti’ni tek adam devleti olmaktan kurtarmak olduğunu belirten Aktay, “2019’da tek adam bayrağının yönetimine karşı CHP’yi Mersin’in en güçlü partisi yapmak istiyorum. Mersin’in karşısına gerçek bir takım olarak çıkmak zorundayız. Bu rejime karşı parti içinde birlik ve beraberlikle, dostlukla çalışacağız, başaracağız. 2019'a halkın damgasını vuracağız ve 2019'dan sonra kimse kendini halktan üstün göremeyecek, hiç kimse kuraların üstünde olamayacak. Artık hiç kimse saraylarda otumaya cüret edemeyecek” ifadelerinde bulunup, bunları sağlamanın İl Başkanının görevi olduğunu belirtti ve bunları sağlayacağını söyledi.

ÖRGÜT ÇALIŞACAK, CHP KAZANACAK

2019'un Türkiye'de bir zafer yolunda gitmesi için Mersine büyük görev düştüğünü söyleyen Aktay, "Mersin'de siyasete yeni bir dinamizm kazandırmak zorundayız. Genel Başkanımızın adalet mücadelesine hepimiz ayak uydurmak zorundayız. Onun kadar çalışmalı, çabalamalıyız. Genel Başkanımız yağmur sıcak demeden adalet uğruna 700 bin adım attıysa, biz de atacağız. Mersin'de her bir üyemizle seçimlere kadar 700 bin adım atacağız. 2019'a halkın damasını vurmak için başka yolumuz yok. O adımları, paraları kaçıranlara karşı, tüm da gelirlilerin yanında olmak için atacağız. Yaşanabilir bir Türkiye, yaşanabilir bir Mersin için yol haritamız bellidir. Örgüt çalışacak, CHP başaracak, Mersin kazanacak, Türkiye kazanacak.

KAZANMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Kazanmak istiyorsak örgütümüz çok çalışmalı ve bunun için örgütümüzün eksikliklerini gidermeli diyen Aktay, "Mersin İl Başkanlığını partimize yakışan, günümüz geleneğine uygun modern bir yapıya kavuşturacağız, en son iletişim teknolojileri ile donatılmış bir eğitim ve kültür kurumu, dayanışma merkezi olarak çalışacak, iletişim ve bilişim imkanlarını geliştireceğiz, seçim çalışmalarında daha hızlı, daha etkili ve kullanıma açık parti araçlarının sayısını ve kalitesini arttıracağız, bütün bunları el birliğiyle, kuvayi milliye ruhu ile yapacağız." vaatlerinde bulundu.

Yeni CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay oldu.

Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda 631 delegeden 341 oy alan Adil Aktay CHP Mersin İl Başkanı seçildi. Serhat Servet Dövenci delegelerden 256 oy aldı . Seçim sonuçlarının ardından konuşma yapan Adil Aktay: “ Asıl yarış bundan sonra, 2019’da CHP’nin tüm üyeleriyle birlikte kazanacağız.” dedi.

Adil Aktay’ın yeni yönetiminde ki isimler şu şekilde:

1-Hüseyin Bektaş

2-Necla Bugay

3- Ceyran Hasan             

4- Hüseyin Comart

5- Mehmet Çamkıran

6-Orhan Dal

7- Ali Dönbaş

8- Gökler Cihangir

9- Servet Gülenay

10- Fatma Güner

11- Ali Güven

12-Nebile Kavvamioğlu

13-Dursun Koç

14- Meryem Oğuz

15- Hasan Önal Özalp

16- Yusuf Özdemir

17- Ali Öztürk

18- İlke Özyaşaroğlu

19- Münevver Sarımsakçı

20- Dursen Ahmet Şahin

21- Betül Tekçe

22- Hüseyin Temizkan

23- Suan Tunç

24- Burçak Yorulmaz

İl Disiplin Kurulu isimleri şu şekilde:

1-Erdal Aday

2- Kemal Arabul

3- Ahmet Beşlik

4-Şenol Işık

5- Ali İzci

6- Semra Kabasakal

7- Şahin Şen

8-Mehmet Uğurcan

9- Bayram Yağmur

Kurultay Delegeleri isimleri şu şekilde: 

1-Adil Aktay

2- Serdar Altun

3-Gökhan Arslan

4- Mehtap Arslan

5- Ahmet Barut

6- Mahir Ali Başarır

7- Yahya Delil

8- Asiye Gürses Erdener

9- Burhanettin Erdoğan

10- Tuncay Gökçel

11- Bayram Gönenler

12- Abdurrahman Günay

13- Mehmet Güler

14- Ali İlk

15- Hidayet Oğuz

16- Musa Taş

17- Gül Nesilhan Tolgay

18- Mustafa Tor

19- Ahu Turgay

20- Bünyamin Uçar

21- Ali Yıldırım

22- Kenan Yücesoy

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin, adil aktay

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA