19 Nisan 2024 Cuma

12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"  
 
     
   

Hasat bereketleniyor,Çiftcinin yüzü gülüyor..


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tarıma destek projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Ücretsiz dağıtılan 50 bin 400 kök nergis, ikinci senesinde çiçek açarken, hasada başlayan üreticinin sevinci ikiye katlandı.

 

Tarih : 21 Şubat 2017 Salı 23:49   Okunma : 1417

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında 2015 yılında Tarsus’un Kızılçukur Mahallesi’nde 63 üreticiye dağıtılan 50 bin 400 adet nergis soğanı, ikinci senesinde çiçek açtı. Üreticinin hasada başladığı nergis soğanları her yıl yavru soğan vererek çoğalırken, bir taraftan üreticilerin ekonomik gelirini arttırıyor, bir taraftan da kullanılmayan tarım dışı arazilere değer katıyor.

Erdemli de istedi, Büyükşehir yetişti

Tarsus’ta seçilen pilot bölgedeki üretimi öğrenen Erdemli ilçesinde çiftçilik yapan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, projeden faydalanmak için talepte bulunmalarının üzerine harekete geçen Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı teknik ekipleri, yapılan değerlendirme ve tespitlerin ardından taleplere olumlu yanıt verdi. Tarsus’ta üreticilerin ek gelir kaynağı olarak üretimini gerçekleştirdiği nergis yetiştiriciliğine katılan Erdemli’nin Hüsametli ve Arslanlı mahallelerinde de 23 üreticiye 50 bin adet nergis soğanı dağıtımı yapıldı. Kısa sürede çiçek açan nergisler, ilk hasadı yapan Erdemlili üreticilere de ek gelir kaynağı oluşturdu.

Kızılçukurlu üreticiler gelirden memnun

Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sunduğu imkandan dolayı elde ettikleri ek gelirin her sene artmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Kızılçukurlu üretici Düriye Gök, “Bu proje için herkese teşekkür ederiz. Üretici olarak bizim açımızdan çok faydalı bir destek oldu. Nergis satarak ek gelir ede ediyoruz. Geçen sene kazancımız iyi olmuştu ama bu sene daha iyi olacak. Böyle bir üretimi hiç düşünmemiştik, bizim için iyi bir gelir kaynağı oldu. Nergis soğanlarımız kendiliğinden artıyor. Çok güzel yavruladıkları için daha da çoğaltmayı düşünüyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ederiz” derken, bir başka üretici Ayşe Koşar ise proje ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“İyi bir gelir oldu bizim için. Köy yerinde zaten başka gelirimiz yoktu, bu açıdan da bizler için çok faydalı oldu. Nergislerimizi ektik, şimdi topluyoruz. Alıcılarımız da ayağımıza kadar gelip satın alıyor. Bu yıl ikinci yılımız ve verim de daha güzel oldu. Geçen sene Eylül ayında kişi başına 800 kök nergis soğanı verildi. Geçen sene de hasat yaptık ama bu sene soğanlar kendiliğinden arttı ve dolayısıyla bizim gelirimiz de artmış oldu. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dan Allah bin kere razı olsun, bizi buralardan bile gördü ve yardımcı oldu.”

Kızılçukur Mahalle Muhtarı Münir Gök de kendi mahallesinde böyle bir hizmete imza atılmasından duyduğu memnuniyeti şu şekilde özetledi:

“Başta Başkanımız Burhanettin Kocamaz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Yaptığı hizmetleri sıralamakla bitmez. Muhtar olduktan bir sene sonra beni aradılar ve benim mahallemi pilot bölge seçtiklerini söylediler. Bunun için ben de bahtiyar oldum. Allah razı olsun 63 aileye nergis soğanı dağıttılar. Geçen sene hasat yaptık, bu sene daha iyi oldu ve önümüzdeki sene de daha iyi olacak. Herkese teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi sayesinde 63 ailemiz kendilerine ek bir gelir elde etmiş oldu” dedi.

Tarıma verdiği destekler nedeniyle üreticilerin takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesi’nin, ‘Nergis Çiçeği Yetiştiriciliği ve Yaygınlaştırılması Projesi’ni ilerleyen süreçte yaygınlaştırarak üreticinin yanında olmayı sürdüreceği bildirildi.  

Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamaz, erdemli, hayır.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA