20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Belediyeden Yangın Tatbikatı


Erdemli Belediyesi’nde çalışanlara yönelik olarak yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

 

Tarih : 10 Şubat 2018 Cumartesi 13:09   Okunma : 1231

Erdemli Belediyesi’nin çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirdiği kurum içi iş sağlığı ve güvenliği eğitim faaliyetleri kapsamında yangın eğitimi ve tatbikatı düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerle birlikte Erdemli Belediyesi İş sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü tarafından belediye çalışanları yangın sırasında yapılması gerekenler ve binanın güvenli bir şekilde nasıl tahliye edileceği konusunda bilgilendirildi. Temsili olarak çıkarılan yangın ile tatbikat gereği dumandan etkilenilmesi sonrası kurtarma ekipleri tarafından gerekli müdahalenin nasıl yapılacağı tatbikatta bir yangın anında meydana gelebilecek yaralanmalar ve yapılması gereken ilk müdahaleler hakkında bilgiler verildi.

TOLLU: TATBİKATIMIZ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Yangın tatbikatı sonrası bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Ekibimizin gerçekleştirdiği bu yangın tatbikatında olası bir olumsuzluk durumunda müdahale ve gösterilen gelişme ve gerekli müdahalelerin zamanında yapılması tatbikatımızın başarıyla tamamlanmasının göstergesidir. İş sağlığı ve güvenliği koordinatörümüz Hülya Civelek’e uzmanlarımıza ekiplerimize ve tüm çalışma arkadaşlarımıza yangın tatbikatına yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Ülkemizin her türlü afet ve kazalardan uzak, hep birlikte güçlü yarınlara ulaşmasını diliyorum. Bu çalışmada bize destek veren Büyükşehir Belediyemizin kahraman itfaiye teşkilatımızın tüm çalışanlarına da teşekkür ediyorum” diye konuştu. Erdemli Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki kurum içi eğitimlerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirten Başkan Tollu, yangın tatbikatlarının her yıl düzenli olarak süreceği bilgisini verdi.

 

CİVELEK: TATBİKATLAR KENDİMİZİ TEST ETMEMİZİ SAĞLIYOR

Erdemli Belediyesi personellerine yönelik olarak yangın tatbikatı, yangın anı ile sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler verdiklerini belirten İş sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hülya Civelek, Erdemli Belediye personeline yönelik olarak bir eğitim ve tatbikat gerçekleştirdiklerini söyledi. İş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında binaların yangınlarda korunması hakkındaki yönetmelik uyarınca yapılan tatbikat öncesi katılımcılara teorik olarak bilgiler verildiğini belirten Civelek, beraberinde İş Güvenliği Uzmanı Melih Orcankaş, tarafından verilen eğitimler de olabilecek muhtemel bir sağlık problemi içinde kurum hekimi Ali İhsan Atagül tarafından personeli uygulamalı olarak bilgilendirdiklerini söyledi. Tatbikatta belediye çalışanlara yönelik olarak yangın önleme, yangın söndürücü kullanma, yangına ilk ve sonrasında müdahale biçimleri hakkında bilgiler verildiğini aktaran Civelek, tüm personele de yangın söndürme cihazlarının uygulamalı olarak kullandırıldığını belirtti. Yangın tatbikatının başından sonuna kadar başarılı bir koordinasyon çalışmasıyla yürütüldüğünü ifade eden İş sağlığı ve güvenliği koordinatörü A sınıfı iş güvenliği uzmanı Hülya Civelek, “Bu tür tatbikatlar kendimizi geliştirmemizi, olası kazalarda nasıl hareket etmemiz gerektiğini, yeterliliğimizi ve kendimizi test etmemizi sağlıyor. Bu olayların olmasını kesinlikle istemeyiz ancak her ihtimali göz önünde bulundurmamız gerekir. Bizler mesai arkadaşlarımıza, bu tatbikatta bize destek veren kahraman itfaiye teşkilatımızın tüm çalışanlarına özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

İŞGÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA ÇALIŞANLARI HER TÜRLÜ KONUDA BİLİNÇLENDİRİYORUZ

İş kazalarının önlenmesi, yaralanmaların ve birçok olumsuzlukların önüne geçilebilmesi açısından iş sağlığı ve güvenliğine hassasiyetle yaklaşılması gerektiğine vurgu yapan Civelek, çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak amacıyla her türlü önlemlerin alınması zorunlu olduğu gibi çalışanlarında bu konuda bilinçlendirilerek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı denetimi elden bırakmamaları gerekmektedir” uyarısında bulundu. Civelek, Erdemli Belediyesi personellerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği seminerinin de eğitim seminerleri ile hedeflerinin; çalışanların daha sağlıklı ve güvenli çalışmalar yaparak, kazalardan korunmak için bilinçlenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  erdemli belediyesi, yangın tatbikatı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA