28 Mart 2024 Perşembe

10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”   14:23   BTP LİDERİ HÜSEYİN BAŞ: “SEÇİMDEN HEMEN SONRA BİR ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VAR GÜNDEMDE. BUNA ‘DUR` DİYEBİLECEK BİR KADROYLA KARŞILARINA ÇIKALIM”   14:09   MEZİTLİ BELEDİYESİ`NDEN İLÇEDEKİ EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ   14:07   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT, “GELİNCİK TEPESİ’NDE SEYİR TERASI OLUŞTURACAĞIZ”   14:01   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER MAHALLEYE EŞİT HİZMET GÖTÜRECEKLERİNİ SÖYLEDİ  
 
     
   

İstanbul / Kartal Gençlik Örgütü Özgecan’ın Mezarı Başında…


Ölümünün üçüncü yılında, Özgecan Aslan’ı anmak için CHP İstanbul Kartal Gençlik Örgütü Mersin’e gelerek Özgecan’ın mezarını ziyaret ettiler.

 

Tarih : 12 Şubat 2018 Pazartesi 02:04   Okunma : 2178

Özgecan'ın mezarını ziyaret için Mersine gelen İstanbul /Kartal Gençlik Örgütüne  CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel ,Yönetim Kurulu üyeleri,CHP Mersin Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler,Mezitli Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçeli,Akdeniz Gençlik Kolları Başkanı Neslihan Gül Togay'da katıldı.

Mezarı başında Özgecan'ı andıktan sonra bu konu hakkında konuşan Kartal Gençlik Örgütü İlçe Başkanı "CHP Kartal Gençlik Örgütü olarak bugün Mersin'e , Özgecan kardeşimizi anmak amaçlı geldik. Özgecan aslan toplumun kanayan bir yarasıdır. Biliyoruz ki Özgecan Aslan sadece bir temsiliyettir. Özgecan Aslan gibi bu ülkede katledilen, yok sayılan, ötekileştirilen binlerce kadın kardeşimiz vardır. Biz bunlara toplumsal bir tepki gösterebilmek adına, bugün Özgecan'ın yanına gelmiş bulunuyoruz. Çünkü Özgecan bir simge olmuştur. Bu sebeple CHP gençliği olarak Özgecan ve Özgecan gibi bu ülkede katledilmiş binlerce insanı anmaya devam edeceğiz ve kadınlarımızın şiddet görmemesi için, katledilmemesi için, bu ülkede yok sayılmamaları için elimizden gelen mücadeleyi ortaya koyacağız." ifadelerinde bulundu.

"Herkesin Özgecan'ın İs Kokan Yırtık Elbisesinde Parmak İzi Var!"

Konuşmasına Mersine ziyaretlerinden dolayı Kartal Gençlik Örgütüne teşekkür ederek başlayan  CHP Mersin Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel

"'O saatte orada ne işi varmış' diyen dilin, karşıdan gelen kadının etek boyunu ölçen gözün, "bekar haliyle" diye düşünen zihniyetin, yanında erkek olmadan yapılacakların kuralını koyan düşüncenin, karşısındakinin annesine, kız kardeşine söven erkeğin, "bayan dediğin" sınıflandırmasını yapan kadının, 'O senin kocan, hadi barışın' diyen polisin, kadının var olma sebebini kendi mevcudiyetleri ile ilişkilendiren ve bunu tüm arsızlıkları ile dile getirmekten utanmayan yetkililerin, 'erkektir yapar' diyerek insan(!) yetiştirdiğini sanan ebeveynlerin, herkesin, hepinizin Özgecan'ın is kokan yırtık elbisesinde parmak izi var!" açıklamasında bulundu.

"Hükümet Daha Caydırıcı Tedbirler Almalı"

CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler "Bugün Özgecan Aslan'ımızın katledilişinin üçüncü yıl dönümü. CHP Mersin Örgütleri olarak İstanbul Kartaldan gelen tüm Gençlik Örgütlerimiz ile birlikte Özgecan Aslan'ı mezarı başında andık, duasını okuduk ve bu tip olayların tekrarlanmaması temennisinde bulunduk. Aradan geçen üç yıl, maalesef bize yapılan hiçbir tedbirin bu işte caydırıcı olmadığını gösteriyor. Bu anlamda tüm gençlerimiz, kadınlarımız ile birlikte bundan sonra alınacak tedbirlerin kadına şiddete caydırıcılığı yönünde etkili olmasını diliyoruz, hükümetin bu yönde daha caydırıcı tedbirler alması en büyük beklentimiz." şeklinde konuştu.

Özgecan Aslan mezarı başında anıldıktan sonra, Şehitliğe gidildi ve Şehitlerimizin mezarı başında dualar okundu.

Paylaş :
Etiketler :  özgecan aslan, chp kartal, genlik örgütü, kadın kolları, şehitlik

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA