20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

MESİAD’da Başkan Hasan Engin..


MESİAD 15. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.3 Adayın yarıştığı seçimlerde Hasan Engin MESİAD’ın yeni başkanı oldu.

 

Tarih : 11 Şubat 2018 Pazar 10:51   Okunma : 1152

Genel kurulun divan başkanlığını Çukurova SİFED Başkanı Ali Doğan, yardımcılıklarını ise Ayla Gündoğdu ve Bülent Uygun yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşı sonrası açılış konuşmasını MESİAD Başkanı Mehmet Deniz yaptı. Deniz konuşmasında, göreve ilk  geldiklerinde derneğin çok olumsuz bir durumda olduğunu belirterek, " Dernek birikmiş SGK, vergi ve 6 adet icra takibi altındaydı. Çalışanlar dahil olmak üzere giderlere ödenecek ne kasada ne de bankada para vardı. Bakkal, kasap, manav, şarküteri, kırtasiye , iletişim, elektrik vb..herkes alacağını bekliyordu. O dönemde çok bunalmıştık. Bunlara ek olarak lokantalara 120 bin TL'ye varan borc devredilmiştir. Odanın borcu sürekli artıyordu. Binanın alt katlardan başlayarak lağım kokuları geliyordu. Hesapların takibi ve bilgiye de ulaşamıyorduk. Moral bozucu ve ruh karartıcı bir durumdaydık. Çok olumsuz bir durumda MESİAD'ı devraldık ve bu güzel günlere getirdik." dedi Derneğin darbe ve teröre karşı dik duruşu ve ülke yararına olan bakışı herkesin malumudur. Dimdik ayaktayız. Şüphesiz bundan rahatsız olanlar vardır. Derneklerin kapatılmasının ardından MİT, Emniyet güçlerimiz ve savcılıklarla yaptığımız işbirliği sayesinde onların derneğe sızmasını da engelledik. Ruhumuzu, heyacanımızı ve sizlere verdiğimiz sözleri asla unutmadık. Çelişkiye düşmeden, inat ve kararlılıkla çalıştık. Ailem ve bir grup yol arkadaşımın yol, destek ve teşviklerini asla unutmayacağım. Özellikle eşimin yardımıyla MESİAD'a aldığımız banka kredisini unutmuyorum. Devr aldığımız derneği düzlüğe çıkmasını sağlayan arkadaşlarımızı  da unutmadığımı belirtmek istiyorum. Şu anda modern donanımlı dört katı onarılmış, soğuk sıcak sistemi kurulmuş, tüm elektronik ve haberleşme alt yapısı donatılmış bir binaya sahibiz. Derneğimizin borcu olmayıp, 81 bin TL'mizde mevcuttur. Denetleme kurulumuzun da çok güzel bir çalışmayla sistemimiz anlaşılabilir ve bilgiye ulaşılabilir hale getirilmiştir. Samimiyetle olaylara yaklaşımımız ve önerilerimiz ilgili kurumlar nezdinde saygınlık kazandırmıştır. Çalışmalarımızda tüm derneklerle uyum ve işbirliği içinde olduk. Bu dönem içinde yaptığımız yıldönümleri , kokteyller, bina açılışı, balolarımız ile plaket ve yılın iş insanları törenimiz Mersin, Çukurova ve Türkiye standartlarını aşan etkinliklerdi. Mesiad hep güçlü oldu, hep güçlü durdu ve hep güçlü olacak. Genel kurulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Deniz'in konuşmasının ardından Yönetim faaliyet, gelir gider ve denetleme kurulu raporları okundu ve hazirunun onayına sunularak onaylandı. Ardından tahmini bütçe de onayladı ve adayların konuşmalarına geçildi. Başkan adayı Hasan Engin konuşmasında Mesiad'ın kurulduğu günden bu yana istihdam sorununu çözecek bir çok çalışmaya öncülük ettiğini belirterek, " Özellikle ekonominin yanısıra sosyal kültürel açıdan kalkınmasına ve dolayısıyla da ülkemizin gelişimine destek sağlayacak onlarca proje üretmiştir. İşte bu güç birliğidir ki 27 yıldır Mesiad'a Mersin'de ve Türkiye'de saygınlık kazandırmıştır. "dedi Dünyadaki ekonomik gelişmelerin takip edilmesi gerektiği belirten Engin, " Bu gelişmeleri ancak barış ve huzur ortamında güçlü ekonomi ile yaratabiliriz. Çekim merkezi olabilmek için demokrasi ve istikrar vazgeçilmezdir." dedi Kentin , bölgenin ve ülkenin tüm sorunları ile yakından ilgilenilmesi gerektiğini belirten Engin, " Böyle bir atmosferde bir dizi projelerle bu hizmet bayrağını taşımak için aday oldum. Amacımız, Mesiad'ın yarım kalan projelerinin tamamlanmasını sağlamak, bununla birlikte Mersin'de ve bölgemizde kısa, orta ve uzun vadeli projeler üretmektir.Zamanımızı emeğimizi ve maddi manevi desteğimizi esirgemeden, ailemizi bazen de ihmal ederek Mesiad'a güç katmaya çalıştık. Bundan sonrada katmaya devam edeceğiz. " dedi ve sonrasında gerçekleştireceği projeleri açıkladı.

Başkan Adaylarından Hasan Hüseyin İpek, konuşmasında misyonlarının Milli ve manevi değerlerimizi esas alarak hak ve adaleti, insan toplum ve çevre açısından üstün tutan bir anlayışı özümlemiş, sivil toplum kimliğimizle, serbest piyasa ekonomisinin temel ilkeleri çerçevesinde iş ahlakına sahip girişimciler aracılığıyla sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya destek vermek, bireysel ve toplumsal huzur ve refahın geliştirilmesine hizmet etmek olduğunu belirtti. İpek, ulusal ve uluslararası iş dünyasında ekonomi ve ticaret alanında etkin sivil toplum, özel sektör ve kamu ilişkilerinde öncü, değişme ve değiştirme yeteneği gelişmiş iş insanların oluşturduğu tercih edilen bir sivil toplum kuruluşu olmanın yönetim anlayışları olduğunu söyledi. İpek, " Mesiad ailesi 27. yılının haklı onurunu ve mutluluğunu yaşıyor.Geçmişte bir kaç girişimci ruhlu büyüklerimizin iştirakleri ile başlayan bu hikaye, bugün artık bölgemizin sayılı sivil toplum örgütlerimizden biri oldu. Ancak biz bu hikayenin tamamlandığını ve layık olduğu içeriğe kavuşmadığını düşünüyoruz. Hak ettiği prestij ve gücü arttırmak için aynı gaye altında birleşip etkisini genişletmeye ve yeni bir vizyonla kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için faydalı işler yapmaya odaklanmak zorundadır." dedi Birinci hedeflerinin büyüme odaklı yeni bir vizyon yaratmak olduğunu belirten İpek, Mersin'İ ülkemizde ve dünyada daha saygın bir konuma taşımak, daha güçlü bir ekonomiye sahip kılmak istediklerini söyledi. İpek, " Mesiad ailesi bizi bekleyen yeni dönemde bu yeni sürecin gereklerini çok iyi bilen, yenilikçi girişimci, yürekli ve güç birliğini önemseyen yeni yapısıyla Mersin'in lokomotifi olacaktır.Yönlendirme gücümüzün ve başarma potansiyelimizin farkında olmalıyız. BU gücü ve potansiyeli harekete geçirmek üzere MESİAD yönetimine adayız" dedi ve ardından projelerini açıkladı. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimde Hasan Engin 90, diğer aday Hasan Hüseyin İpek 67 oy aldı ve Hasan Engin'in bulunduğu liste seçimi kazandı.

Seçim sonrası bir açıklama yapan MESİAD Başkanı Hasan Engin "Bugün gerçekleşen 15.Mesiad genel kurulunda destek veren üyelerimize diğer listedeki üye arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Ayrıca vakit ayırıp genel kurulumuza katılım sağlayan basın emekçilerine, dostlara ,uzaklardan gelen üyelerimize teşekkür ediyorum. kaybedenimiz yoktur. kazanan Mesiad ve Mersin olmuştur." dedi

Paylaş :
Etiketler :  mesiad, hasan engin, sifed.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA