19 Nisan 2024 Cuma

01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:58   İYİ PARTİLİ KARAKAŞ, DÜNYA BANKASI KREDİSİNE TÜRKİYE`NİN 11 BİN SURİYELİ SIĞINMACIYA TARIMDA KADRO VERİLMESİ ŞARTI KONULDUĞUNU AÇIKLADI. AK PARTİLİ ZENGİN YALANDI, KARAKAŞ BELGE YAYINLADI   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR  
 
     
   

Kılıçdaroğlu "Şu Rusya ve Amerika’nın Egemenliğinden Bir Kurtul"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

 

Tarih : 20 Şubat 2018 Salı 18:18   Okunma : 1575

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenebilir diye fetva veren görüş bildiren ve onlara da destek veren iktidara asla oy vermeyin. Bunu TV'de söylüyor kimsede ses yok. Konuşurken bunların sırtı sıvazlanıyor. Bunlara asla ödün vermeyin. Çocuk istismarına en ağır cezayı getireceğimizi iki hafta önce söyledim. Hükümet bununla ilgili daha bugün bir çalışma başlatmış. Teşekkür ederiz en azından bir talebimizi duydular" dedi. 

"Kadınlara Sesleniyorum, Kim Sizi İkinci Sınıf Vatandaş Olarak Görüyorsa Onlara Oy Vermeyin"

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir şey yapmıyorsak dahi bu ülkeye demokrasinin varlığını seçimle ortaya koyan tek partiyiz. 2019'un en temel aktörleri kadınlar olacak demokrasiyi getirecekler. Kadınlara sesleniyorum, kim sizi ikinci sınıf vatandaş olarak görüyorsa onlara oy vermeyin. 4 yılda bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz. 6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenebilir diye fetva veren görüş bildiren ve onlara da destek veren iktidara asla oy vermeyin. Bunu TV'de söylüyor kimsede ses yok. Konuşurken bunların sırtı sıvazlanıyor. Bunlara asla ödün vermeyin. Çocuk istismarına en ağır cezayı getireceğimizi iki hafta önce söyledim. Hükümet bununla ilgili daha bugün bir çalışma başlatmış. Teşekkür ederiz en azından bir talebimizi duydular. Toplumsal barışı, huzuru sağlayacağız. Çocuklarınız sadece devlet yurtlarında kalacak özel yurtlara teslim etmeyeceğiz. 1 yıl içinde hiçbir çocuk benim yurdum yok demeyecek. Taşımalı eğitime son vereceğiz" diye konuştu.  

"Bu Ülkede Demokrasi Huzur İçinde Yaşamak Ne Demektir Göstereceğiz

Parti olarak ilk hedeflerinin yerel seçimler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Birinci hedefimiz yerel yönetimler, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Denizli, Adana, Mersin'i alacağız, gerekli dersi vereceğiz. Bu ülkede demokrasi huzur içinde yaşamak ne demektir göstereceğiz" dedi. 

 

"Bu Ülkeye Demokrasiyi Getireceğiz

Kılıçdaroğlu, "YSK içindeki çete dahi bizim başarımıza gölge düşürmesin diye, çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. TDK'nin çete tanımını okuyayım. Vallahi de billahi de siz çetesiniz. Asıl siz suçlusunuz, yasayı tanımıyorsunuz. Parlamento'nun iradesini yok saydınız. Mühürsüz oy pusulaları geçerlidir diye karar aldınız talimat aldınız diye. Talimat alan çeteyi de ben ilk kez görüyorum. YSK'nın içindeki çetenin bütün oyunlarına rağmen en az yüzde 60 oy alacağız ve bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz" dedi. 

 

"Yargı Bağımsız Değil, Yargı Satın Alınmış Vaziyette

Altan kardeşler ve Ilıcak'ın müebbet hapse mahkum edilmesine ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Adaleti, hakkı ve hukuku sadece 80 milyon için değil bütün dünya için istiyoruz. Düşünce özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Yapılan uygulamayı asla doğru bulmuyoruz. Karar mahkeme kararı değil saraydan alınan talimat ile verilen bir karardır. Yargı bağımsız değil, yargı satın alınmış vaziyette. Kimisine makam, mevki, milletvekilliği sözü veriliyor satın alınıyor.  Satılan yargı, yargı değildir satılan hakim de hakim değildir. FETÖ'cü diye suçluyorlar; Yahu arkadaş FETÖ'cü diye polis buldun, hakim buldun, baklavacı, memur buldun herkesi buldun bir tane siyasi yok mu? Aynı menzile yürüyenler nerede? 

 

"Ahmet Şık'ın Ne Günahı Var?"

FETÖ'nün siyasi ayağını çıkarmayanlar tarihin en şerefsiz insanlarıdır. AYM Şahin Alpay ve Mehmet Altan için karar alıyor delil yok hak ihlali diyor kimse AYM'yi takmıyor. Ahmet Şık'ın kitabı basılmadan toplatıldı FETÖ'ye karşı diye. Aynı Ahmet Şık şimdi FETÖ'cu diye içerde. Ahmet Şık'ın ne günahı var? Mahkemede hakimin karşısında dik ve onurlu durduğu için içeride. Hakime yalakalık yapacak da serbest bırakılacak." 

 

"Seni Kim Aldattı Sevgili Erdoğan?

Gazeteci Deniz Yücel'in tahliye edilmesine ilişkin Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:  "Deniz Yücel'in tahliye olmasına sevinirim. Başarılı bir gazeteci ama ben sizi biraz daha geriye götüreceğim. Deniz Yücel için Erdoğan, 'Bu adam terörist, bu adam gazeteci değil, kesinlikle kesinlikle ben bu makamda olduğum sürece vermeyeceğiz. Bu adam tam bir ajan terörist' ifadelerini kullandı. Seni kim aldattı sevgili Erdoğan? Hazırlanan iddianamede tek cümle terörist, ajan olduğuna dair tek kelime geçmiyor. Nasıl oluyor da ajan, terörist dediğin bir kişiye nasıl oluyor da yurt dışına çıkış izini verdin? 

 

" Oturduğu Koltuğu İtibarsız Hale Getiriyor "

Türkiye'de birden fazla cinayeti organize etmekle suçlanan iki Rus casusu Rusya'ya  iade edildi. Oturduğu koltuğu beş paralık ediyor. İtibarsız hale getiriyor. 

 

"Paran Varsa, Adamın Varsa Hemen Tahliye Edilirsin "

Putin telefon eder adamını kurtarır, Merkel eder adamını kurtarır, Macron eder adamını kurtarır. Bir de yargı bağımsız diyorsun ne bağımsızlığı. Yok öyle bir şey. Saraydan talimatın kanıtları bunlar. Paran varsa adamın varsa hemen tahliye edilirsin. Ama garibansan, mazlumsan yıllarca içerde kalabilirsin. Bunun hesabını sormak boynumuzun borcu." 

 

"Afrin Operasyonu Büyük Bir Başarıyla Devam Ediyor

Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Kılıçdaroğlu, "Afrin operasyonu büyük bir başarıyla devam ediyor. Kahraman ordumuza, erlerimize şükran borçluyuz. Erinden komutanına kadar bütün askerlerimize Mehmetçiklerimize teşekkür ediyoruz. Onlar aynı zamanda Mustafa Kemal'in askerleri. Mücadeleyi zor koşullarda yapıyorlar bunu da biliyoruz. Daha az şehidimizin gelmesi için iğne ile kuyu kazar gibi özenli davranıyorlar. ABD'yi YPG konusunda eleştirdiler. Haklılar. Egemen güçlerin buluştuğu bir yerde aklınızı kullanmadan birilerinin oyuncağı olursanız kaybedersiniz. Bölge sadece bizim bölgemiz olmaktan da çıktı. Birden fazla egemen gücün vekalet savaşlarının yapıldığı bölgeye dönüştü" diye konuştu. 

 

"Her Önüne Gelen Seni Kandırıyor

Tillerson'ın Türkiye ziyaretine değinen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Tillerson geldi Türkiye'ye 3,5 saat görüştüler, yarım sayfalık bir metin yayınladılar. ABD'ye o kadar suçlama yapıldı bu metinde; Amerika Afrin operasyonumuza açık şartsız destek veriyorum demiyor. Menbiç'ten PYD ve PKK'nın çekilmesine somut hiçbir şey söylemiyor. Fırat'ın doğusunda yapılanmayı himaye etmeye devam edeceğini söylüyor. PYD ve PKK'yı terör örgütü olarak görmüyorum diyor. Silahları toplamayacağını da söylüyor. FETÖ'yü de zaten terör örgütü olarak görmüyor. Siz bu metne hangi gerekçe ile imza attınız. O kadar suçladınız bizde size hak verdik. Yarın çıkıp diyecek ki 'Tillerson da bizi aldattı.' Bir kere de benim sözümü dinle ya. Her önüne gelen seni kandırıyor. 

 

"Sen Bakan Mısın Tercüman Mısın? "

Bir şey daha var dünyada tercümanlık yapan dışişleri bakanı bizim dışımızda yoktur. Sen bakan mısın tercüman mısın? Devlet devre dışı. Tutanak tutulup tutulmadığını da bilmiyoruz. Büyük bir ihtimalle Zarrab görüşüldü, Halk Bankası durumu görüşüldü büyük bir ihtimalle kimse duymasın diye bunu yapıyorlar." 

 

" Allah Aşkına Şu Rusya ve Amerika'nın Egemenliğinden Bir Kurtul"

Kılıçdaroğlu, "Bir öneri yapmak istiyorum; Allah aşkına şu Rusya ve Amerika'nın egemenliğinden bir kurtul. O çekim gücünün biraz dışına çık. Bu bölgede 4 tane devlet var. Türkiye, İran, Irak, Suriye. Bu 4 devletin başkanı bir araya gelemiyor mu? Kendi sorunlarını çözemiyor mu?  İlla emperyalist güçler gelecek onların eşliğinde biz bunları yapacağız. Onların eşliğinde barışı, huzuru getiremezsin. Onlar senin silah verir Suriye'ye gönderir. Akan kan Müslüman'ın kanı silahı veren ya Rusya ya Amerika. Uyarıyorum 4 devlet toplanın kardeşim" açıklamasında bulundu.  

Paylaş :
Etiketler :  kemal kılıçdaroğlu, chp, grup toplantısı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA