29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

‘Başarısız Genel Başkan Gitsin, Milletvekilleri Kontenjandan Bir Kez Yararlansın’


CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, tüzük kurultayı öncesinde tüzük değişikliğiyle ilgili önerilerini parti yönetimine iletti. Çamak’ın önerileri arasında kurultay delegelerinin yarısının, illerin çıkardığı milletvekili sayısına göre belirlenmesi gibi öneriler yer alıyor.

 

Tarih : 22 Şubat 2018 Perşembe 16:17   Okunma : 1196

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, partinin tüzük kurultayı öncesinde tüzük değişikliğiyle ilgili önerilerini parti yönetimine iletti ve önerilerini kamuoyuyla paylaştı.

Çamak, “Partimizin önüne hedef olarak koyduğu tüzük kurultayı hem içsel bir dinamizm yaratma hem de partinin 2019 seçimlerinden zaferle çıkabilmesinde anahtar bir rol üstlenecektir. Partinin yönetiminden örgütlenmesine kadar her alanda topyekûn bir ayağa kalkma dinamiğine ihtiyacımız var. Bu anlamda tüzük kurultayı partimiz için bir fırsat olarak görülmelidir. Tabandan yükselen seslerin ve beklentilerin layıkıyla karşılık bulması kurultayımızın da başarısının göstergesi olacaktır” dedi.

 CHP’ye bu dönemde hayati rol düştüğünü belirten Çamak, “Önümüzdeki yerel ve genel seçimler Türkiye Cumhuriyeti açısından bir beka sorunu teşkil etmektedir. Böylesine kritik bir süreçte, ülkede olmayan demokrasi ve adaleti her şeyden önce kendi içinde gerekli dinamizmi sağlayıp gerçekleştirmiş bir parti kitlelere güven ve umut verebilir. Halkımızın Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklentileri büyüktür. Bugün, ne kadar eleştirilirse eleştirilsin, kitlelerin sığınabildiği yegâne alan partimizdir. Tüm kesimleri kucaklayan, çağdaş, demokratik ve hukuka dayalı bir sistemi kendi içimizde inşa edebildiğimiz ölçüde ülkemizde de bunu inşa edebileceğimizin güvencesini daha samimi bir biçimde verebiliriz” ifadelerini kullandı.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak’ın tüzük değişikliği önerilerinden satırbaşları şöyle:

KURULTAY DELEGELERİNİN BELİRLENMESİ- Seçilmesi gereken toplam kurultay delegesi sayısının yarısı olan 600 delegelik; illerden seçilecek milletvekili sayısına göre illere tahsis edilmelidir. Geri kalan (600) delege sayısı ise; partinin son milletvekili genel seçiminde almış olduğu toplam oya bölünmesiyle kat sayı elde edilir. Kat sayısının, partinin ilde almış olduğu toplam oyla çarpımı sonucu bulunacak rakam ile yapılmış tahsisin toplamı, o il kongresinde seçilecek büyük kongre delege sayısını teşkil etmelidir. Böylece hem temsilde adalet sağlanır hem de CHP seçmenlerinin o ildeki mevcut oranlarına göre temsilci göndermelerinin önü eşit bir şekilde açılmış olur.  

Partinin her kademesinde geçerli olan (%33) cinsiyet ve (%10) gençlik kotası Kurultay delegeleri için de geçerli olmalıdır.

Üst üste 2 defa milletvekili seçilmeyen illerde aynı kişiler üst üste 3 defa kurultay delegesi olmamalıdır.

PARTİ MECLİSİNİN YAPISI- PM üyeleri 100 kişiden oluşmalı ve özellikle milletvekili seçilmeyen her ilden en az 1 temsilci olacak şekilde belirlenmelidir.

 PM’de il temsilciliği modeli her il için uygulanarak, 81 ilden PM’de temsilcileri bulunmalıdır. PM adaylıkları için başvurular 81 il dışındaki genel açıktan PM adaylığı şeklinde olabildiği gibi direkt o il bazındaki PM adaylığı şeklinde de gerçekleşir.

MERKEZ YÜRÜTME KURULU- MYK üyeleri 81 ilden PM temsilcileri veya açıktan üyeler arasından seçilmelidir. Ayrıca MYK’da Türkiye’deki 7 bölgeden en az birer temsilci olmalıdır. MYK’da bulunan bölge temsilcileri (genel başkan yardımcıları) kendi bölgelerindeki PM temsilcileri ve milletvekilleri ile düzenli ve koordineli çalışmalar gerçekleştirmelidir. Bölgelerden sorumlu MYK üyeleri PM üyeleri, diğerleri ise genel başkan tarafından seçilmelidir. B

MİLLETVEKİLİ ADAYLIKLARI- Bir kişi tüm genel seçimlerde en fazla bir defa kontenjandan faydalanmalı ve diğer dönemler önseçime girmeden aday olarak gösterilmemelidir.

GENEL BAŞKANLIK-İki dönem üst üste genel seçimlerde oy oranını düşüren genel başkanın başkanlığı düşmelidir.

TEŞKİLAT YAPILANMASI- CHP’nin bulunduğu il, ilçe veya belde’de(gerçekleşen yerel ve genel seçimlerde) oy oranlarında 3 dönem üst üste düşme olan yönetimler (başkan nezdinde aynı kadro ise) feshedilip yenilenmeli.

 

Paylaş :
Etiketler :  chp, tbmm, meclis, hüseyin çamak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA