29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

Kuyucuoğlu’ndan Her Binaya Bir Kimlik Kartı Verilsin Teklifi..


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, yerel yönetimlerin her bina için bina kimlik kartı vermesini, binalarla ilgili her türlü teknik ve hukuki bilginin yer alacağı bu kartların bina girişlerine asılmasının zorunlu hale getirilmesini teklif etti. Kuyucuoğlu, “İnsanların yaşadıkları binaların ya

 

Tarih : 26 Şubat 2018 Pazartesi 17:16   Okunma : 1157

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu,  İmar Kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kuyucuoğlu, kanun teklifinin gerekçesinde, ülkemiz deprem konusunda birçok tecrübe yaşanmasına rağmen bu tecrübelerden ders çıkarılmadığını, felaketi yaşayanların kaderleri ile baş başa bırakıldığını vurguladı.

Kuyucucoğlu, “Deprem ne zaman ve nerede yakalanacağımız belli olmayan bir felakettir. Deprem sırasında hayatını kaybeden insanların gerçek failleri binalar değil, binaları uygun olmayan yerlere yapanlar, standartlara uygun yapmayanlar, böyle binalara ruhsat ve iskân ile depreme dayanıklı raporu verenlerdir” dedi.

‘Denetimleri yerel yönetimler yapmalı’

Binalarda toplam kalite anlayışı yerleştirilmesi gerektiğini kaydeden Kuyucuoğlu, “İnşaatlar sonuç odaklı değil süreç odaklı bir denetim mekanizmasına kavuşturulmalıdır. Binaları denetleyen denetçilerin ücretleri, denetlenen müteahhitler tarafından verilmesi uygulanmasına son verilmelidir. Bina dayanaklığı arttıkça verilen kredilere uygulanan faiz oranı düşürülmelidir.Yapı denetimi, müteahhitlerin finanse ettiği özel firmalar aracılığıyla değil, yerel idarelerin birimleri tarafından gerçekleştirilmelidir. Sağlıksız ve çarpık kentleşmeye yol açan imar affı yasalarının çıkartılmaması ve konu ile ilgili kesin ve etkin kararlar alınmalıdır. Yapımı tamamlanmış ve yapım aşamasında olan bütün binaların dayanıklılık ve kalite sorunlarına ilişkin çalışmalar yapılmalı, beton kalitesinden, kullanılan demirin çapına kadar her türlü teknik analiz gerçekleştirilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘Her binaya bir kimlik kartı’

Günümüz teknolojisinde yüksek frekanslı dalgalar sayesinde adeta binaların röntgeninin çekildiğini, bu şekilde sorunların tespit edilebildiğini kaydeden Kuyucuoğlu,  “Yeryüzünde yaşayan bütün insanlara hatta hayvanlara bir kimlik kartı verilirken, binaların kimlik kartlarının olmaması düşünülemez bir gerçektir. Bu bağlamda her binaya, kim tarafından hangi tarihte yapıldığı, taşıdığı teknik şartlar, kullanılan malzeme ve bileşimlerinin niteliği, denetleyenler, onay ve ruhsat verenler, jeolojik ve jeofizik incelemesi yapan kurumun ismi, binanın kalitesi, yapım süresi, sorumlular gibi hususları içeren ‘Bina kimlik Kartı’ sistemi getirilmeli ve sorumluluk duygusuna sahip denetim organları tarafından sürekli takip edilmelidir.Bina kimlik kartlarındaki özet bilgiler binaların girişlerine konulmalı ayrıca yetkililer tarafından tutulacak kayıtlarla, bina kimlik kartlarına binanın yapım aşamasından tamamlanma aşamasına kadar her türlü işlem kayıt altına alınmalıdır. İnsanların yaşadıkları binaların ya da binalarının kurulduğu zeminlerin ne kadar güvenli olduğunu bilme hakkı

vardır.Depremlerden en az zararla kurtulmak ve gerekli önlemleri almak elimizdedir” ifadelerini kullandı.

Kuyucuoğlu, kanun teklifinde, 3194 sayılı İmar Kanununa “Binalara, bina kimlik kartı yerel yönetimler tarafından verilir. Bina kimlik kartında bulunması gereken hususlar bir yönetmelikle düzenlenir” ve  “Bu maddenin yürürlüğe girmesinden itibaren iki yıl içinde mevcut binalara, yerel yönetimler tarafından bina kimlik kartı verilmesi işlemi tamamlanır” maddelerinin eklenmesini teklif etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  chp mersin milletvekili, serdal kuyucuoğlu, tbmm.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA