19 Nisan 2024 Cuma

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

Kılıçdaroğlu: “O Diktatörü Saraydan İndireceğiz”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu ve gündemi değerlendirdi.

 

Tarih : 27 Şubat 2018 Salı 19:33   Okunma : 1292

“BİZİM MÜCADELEMİZ ÖZGÜR TÜRKİYE MÜCADELESİDİR”

Bizim mücadelemiz halkın mücadelisidir diyen Kılıçdaroğlu, “ Bizim mücadelemiz daha güzel türkiye mücadelesi, bizim mücadelemiz özgür medya mücadelesidir ve bizim mücadelemiz hiçbir gazeteci ve milletvekilinin hapiste olmadığı bağımsız Türkiye mücadelesidir.” ifadelerinde bulundu.

“CHP İKTİDARINDA ÖĞRETMENLER BAŞ TACI OLACAK”

Öğretmen açığına ile ilgili, hepimizi yetiştiren öğretmenlerimiz. Onların pres makinesi arasında sıkışıp ölmesini kabul edemiyorum diyen Kılıçdaroğlu 1Milli Eğitim Bakanı '109 bin öğretmen açığımız var' diyor. Niye almıyorsunuz bunları? Emin olun CHP iktidarında göreceksiniz baş tacı yaptığımız tek meslek öğretmenlik mesleği olacaktır. Taşımalı eğitime kesinlikle son vereceğiz. Nerede bir öğrenci varsa orada öğretmen de olacak. CHP toplumun her kesiminin umudu olmuş durumunda. Kimin bir sorunu, derdi varsa gelip bizim kapımızı çalıyor. Geçenlerde bir grup imam geldi. Siz imam değil temizlik görevlisi ve çaycı olacaksınız denmiş. Niye o kontenjandan alıyorsun? Geldiler sorunumuza çözüm bulun dediler. Toplam 4 bin 995 kişi. O imam kardeşlerimin tamamına görevinizi yaptığınız sürece her zaman yanınızda olacağız diyorum. Hiç kimsenin aşı, işi, ile uğraşmayız huzur içinde herkes görevini yapsın. Kim hangi dalda eğitim görmüşse o alanda çalışmalı. Gençler, genç kadınlar arasında işsizlik büyük bir sorun. Onlar din ticareti yapar biz herkesin inanıcına saygılıyız aramızdaki temel fark bu" diye konuştu.

“BU HÜKÜMET TEFECİLERİN HÜKÜMETİDİR”

Kılıçdaroğlu, "Vatandaşın dünya kadar sorunu var. Bankalara bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Vatandaşın borç batağında olduğunu defalarca ama defalarca bu kürsüden ifade ettim. İcra daireleri tıka basa dolu.  Vatandaşın ödediği faizler, 620 milyar lirayı aştı. Türk Telekom'u alan firma 60 bin çalışanı 30 bine kadar düşürdü. Şimdi devlete olan borcu var, ödemesi gerekiyor. '4 milyar 75 milyon lira parayı da ödemem' diyor. Bir vatandaş parasını ödemediğinde icraya gidilir, para zorla alınır. Mardin'de 70'e yakın köyün elektriği kesildi. Köylüye gelince aslan, yandaşa gelince kuzu gibi oluyorlar Bu hükümet faiz lobilerinin, tefecilerin hükümetidir. Halktan yana değil faiz lobilerinden yana çalışan bir hükümettir" dedi.

“SEVGİLİ RECEP BEY SEN DE BU İHANETİN PARÇASI MISIN?”

Kadir Mısıroğlu diye bir soytarı var. Öyle bir soytarı ki yaptığı konuşmada 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyor ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Şimdi bu soytarıya önce sarayın kapısını açtılar, baş köşeye oturttular. Yetmedi hastalandı sözde, Erdoğan onu ziyarete gitti. Arkasından Meclis Başkanı da ziyarete gitti. Sevgili Recep Bey, sen Kadir Mısıroğlu'nun görüşlerini paylaşıyor musun? O milli Kurtuluş Savaşı'na ve vatana ihanet etti, sen de bu ihanetin parçası mısın? Açık ve net senden bir cevap bekliyorum. Bu tür soytarıların dışarıda tutulması lazım. Bir ülkenin cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat, gidip bu soytarılarla muhatap oluyorsa o da vatana ihanetin parçasıdır.

Bir soytarı daha var; bu da akademisyen, Abdullah Akın, Çanakkale Üniversitesi'nde görev yapıyor, aynı zamanda ilahiyatçı. 'Çanakkale ve Bursa'da genelev olarak kullanılan camiler vardı' diyor. Bu soytarıya da acaba Recep Bey gidecek mi, Meclis Başkanı gidecek mi, 'Güzel söyledin' diyecek mi İnsanların ibadet ettiği alan ne olursa olsun herkesin saygı duyması lazım. Barış isteyen akademisyenleri üniversiteden atacaksın, pasaportlarına el koyacaksın, bu tür soytarılara ses çıkartmayacaksın. Eğer bir hükümet bu tür soytarılara ses çıkarmıyorsa o soytarılığın bir parçası olur." açıklamasında bulundu.

"ÜLKENİN GÜCÜ TÜKETİMDEN DEĞİL ÜRETİMDEN KAYNAKLANIR"

Şeker fabrikalarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir ülkenin gücü üretimden kaynaklanır tüketimden değil. 80 milyonluk nüfus Batının egemen güçlerinin iştahını çeker onlara yaptığı dayatmalarla kendi ülkelerini Türkiye'de pazarlamaya kalkarsa buna hep birlikte karşı çıkmalıyız. Osmanlı, Osmanlı diyorlar Osmanlı bir kilo bile şeker üretemiyordu. Osmanlı'nın kendi parasını basacak bankası yoktu. Osmanlı'nın borcu son kuruşuna kadar ödendi. Sata sata bitiremediler. Şeker fabrikaları bizim tarihimizdir o fabrikaları yaşatmak hepimizin ortak görevidir. Her fabrika cumhuriyetin bir kalesidir o kaleye sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir. Yaklaşık 25 bin aile yani 1 milyon kişi şeker pancarından geçinmektedir. Şeker pancarı, stratejik bir üründür sahip çıkmalıyız. Nişasta bazlı şekerin önünü açmak için yapıyorlar bunu. Batsın sizin yerliliğiniz, milliğiniz. Şeker fabrikalarının satılmasın diye her türlü mücadeleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

“O DİKTATÖRÜ SARAYDAN İNDİRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, "Gençliğe her zaman güveniyorum çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'yi gençlere emanet etti. 2019'a hazırlık yapıyor muyuz? 2019'da o diktatörü saraydan aşağı indireceğiz. Her gencin kendi ülkesine demokrasiye din ve vicdan özgürlüğüne sahip çıkması lazım. Bugün iki genç arkadaşımızın gözaltına alındığı haberi geldi. Hiç kimse endişe etmesin bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Birlikte olursak mücadele edersek demokrasi için o zaman gerçek anlamda gücümüzü ortaya koymuş oluruz" diye konuştu.

HABER: GAMZE ŞİMŞEK

Paylaş :
Etiketler :  chp, kemal kılıçdaroğlu, tbmm

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA