24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Mezitli’de Kamelya Hırsızlığı


Mezitli Belediyesi’nin hizmetlerine saldırılar artarak devam ediyor. Son dönemde artan hizmetleri tahrip düşmanlığı boyut değiştirdi. Hizmet düşmanları parklara yerleştirilen çöp kovası, pergola ve kamelyaları çaldılar.

 

Tarih : 3 Mart 2018 Cumartesi 12:59   Okunma : 1195

Mezitli’yi baştanbaşa çiçek bahçesine çeviren ve birçoğu ulusal gündemde yer alan Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmalarından birisi daha hizmet düşmanlarının saldırısına uğradı. Daha önce kırılarak tahrip edilen belediye hizmetlerine şimdi de hırsızlar dadandı. Baharın gelmesiyle birlikte yeni park oluşturma ve parklarda aletleri yenileme çalışması başlatan belediye ekipleri yeni bir darbe daha aldı. Parklarda çöp kovası, bank, kamelya, pergola ve oyun gruplarını yerlerinden sökerek, çalan ya da tahrip eden hizmet düşmanlarının belediyeye zararı önemli rakamlara ulaştı. Son günlerde çalınması ya da tahrip edilmesi nedeniyle değiştirilen kamelya sayısı 17’ye ulaştı.

 

HİZMETLER BİRÇOK KEZ SALDIRIYA UĞRADI

Mezitli Belediyesi tarafından yapılan hizmetlere çok sayıda saldırı ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde denize girebilmesi için yapılan seyyar, duş ve tuvaletler kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmış, halkın kullanımı için kentin çeşitli yerlerine yerleştirilmiş olan çöp kutuları gerek yakılarak, gerekse darbe ile kırılarak yok edilmiş, şezlonglar denize atılmış, Soli Pompeipolis Sütunlu Caddesi’ne yapılan bisiklet yolu kepçe ile kazılmış, mermer ve ahşap döşemeler kırılmıştı. Yine çeşitli yerlere yapılan çiçek takları ve dev çiçek buketleri sökülerek tahrip edilmişti. Kenti güzelleştirmek adına çeşitli noktalara yerleştirilen kuğu figürleri de parçalanmıştı.

 

VATANDAŞLAR SALDIRILARA TEPKİ GÖSTERDİ

Hizmete yapılan saldırılara vatandaşlarda tepki gösterdi. Belediyemize destek telefonları açan vatandaşlar, sosyal paylaşım sitesinde tahrip edilen yerlerin fotoğrafını paylaşarak, “Bu parkın olduğu yerde yakın zamana kadar bir virane vardı. Mezitli Belediyesi tarafından bizler için gayet güzel bir şekilde düzenlenmişti. Orada bu güzelliği fotoğraflarla ölümsüzleştirmeye çalışanları görünce mutlu oluyordum. Sabah uyandığımızda gördüm ki bir takım kendini bilmez hizmet düşmanı burayı talan etmiş. Kardeşim sen kendini o güzelliğe değer bulmuyorsan eğer, orada bulunma, bakma, geçme bile. Emeğe saygı duy” şeklinde yazarak tepkilerini dile getirdiler.

"SALDIRILAR MOTİVASYONUMUZU BOZUYOR"

Vatandaşın vergileriyle daha güzel bir Mezitli yaratmak için çabaladıklarını ancak bu tür saldırıların çalışanlarının da motivasyonunu bozduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Daha yaşanılabilir bir kent ve halkımızın tüm imkânlarından yararlanabilmesi için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Ancak yaptığımız bu hizmetler kim olduğunu bilmediğimiz art niyetli kişiler tarafından tahrip edilerek, kullanılmaz hale getiriliyor. Herkese eşit hizmet üretmeye çalışıyoruz. Takdir edileceği gibi bizim her yaptığımız hizmetin başına bir bekçi koyma şansımız yok. Ürettiğimiz hizmetleri korumak o hizmetlerden yararlanan değerli halkımızın sorumluğunda olmalıdır. Belediyemize verilen zarar yüksek boyutlara ulaştı” dedi.

 

"HALKIMIZ YAPILAN HİZMETE SAHİP ÇIKMALI"

Hizmetin yapılması kadar korunmasının da önemli olduğuna vurgu yaparak, her zaman olduğu gibi vatandaşlardan belediye hizmetlerine sahip çıkmasını isteyen Başkan Tarhan, “Vatandaşlarımızdan, böylesi art niyetli kişileri gördükleri zaman uyarmaları ya da gerek belediyemizi gerekse bölgede bulunan güvenlik güçlerini aramalarını istiyoruz. 17 adet kamelya sökülürken, tahrip edilirken kimse görmemiş olamaz. Çünkü bu hizmetler tahrip edildiğinde hem vatandaşın hizmete ulaşmasında aksamalar yaşanıyor hem de vatandaşın parasıyla yapılan değerler yok ediliyor. Bizim en büyük gücümüz halkımızın bize vermiş olduğu destek ve güvendir. Yaptığımız hizmetler ancak halkımız sahip çıkarsa korunabilir” diye konuştu.

Belediye Başkanı Tarhan, vatandaşların, belediye hizmetlerini tahrip edenleri görmeleri durumunda, 153 Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü veya 155 Polis İhbar Hattına bildirimde bulunmalarını istedi.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli, hırsızlık

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA