25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Mersin Barosu Koruyucu Aile Tanıtım Semineri Düzenledi


Mersin Barosu tarafından düzenlenen ‘Koruyucu Aile Tanıtım Semineri’ i ile koruyucu aile hizmetinin amacı, önemi ve hukuki boyutları konusunda bilgiler verildi.

 

Tarih : 3 Mart 2018 Cumartesi 13:09   Okunma : 1323

Koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Mersin Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Sinem Şimşek, dünyada 4 milyon çocuğun sokakta yaşadığını, bu çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Mersin ASPİM Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Md. Yrd. Bahadır Sarı, “Kurumumuz, çocukların aile ortamına en yakın bakım modelinde bakılmasına sağlamaya çalışmaktadır” dedi. Mersin Çocuk Evleri Sitesi Md. Faruk Azgıt ise sunumunda, toplum içinde en çok korunma ihtiyacı olan kesimin çocuklar olduğunu, ancak Türkiye’de çocukların en çok göz ardı edilen bir konu olduğunu belirtti. Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Dernek Bşk. ve koruyucu aile olan Mehmet Satıcıoğlu ise sunumunda, “Koruyucu ailenin amacı; bu ülke için iyi nesil yetiştirerek, geleceğe en iyi yatırımı yapmaktır. Öteki elinden sen tut” diye konuştu.

 

Mersin Barosu tarafından düzenlenen, avukatların ve kurum temsilcilerinin katılımlarıyla Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde düzenlenen Koruyucu aile Tanıtım Semineri’nde, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Sinem Şimşek, Mersin ASPİM Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Md. Yrd. Bahadır Sarı, Mersin Çocuk Evleri Sitesi Md. Faruk Azgıt, Mersin ASPİM Koruyucu Aile Birim Sorumlusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Niyazi Tekeli, Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Dernek Bşk. ve koruyucu aile olan Mehmet Satıcıoğlu sunum yaptı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, “Toplumsal, sosyal ve insani boyutu çok önemli olan korunmaya muhtaç çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz koruyucu aile seminerimiz, belki hukuk fakültelerinde bile, evlat edinme dışında bilgi verilmeyen önemli bir konudur. Kanunlarımızda bile yer almayan bu konu baromuz tarafından organize edildi. Bu önemli konuda emek harcayan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan ise konuşmasında, “Çocuk Hakları Merkezi olarak, Çocuk Evleri Sitesi ile ilgi çok önemli çalışmalarımız var. Oradaki çocuklar aileye, sevgiye ve birlikteliğe çok muhtaçlar. Toplumumuzda çok önemli bir konu olan koruyucu ailenin detaylarını,  bizler de konunun içine girince öğrendik. Sizlerin de öğrenmesini istiyoruz. Bu nedenle bu semineri düzenledik” dedi.  

AV. SİNEM ŞİMŞEK: “DÜNYADA 4 MİLYON ÇOCUK SOKAKTA YAŞIYOR”

Koruyucu aile kavramının hukuksal boyutu hakkında bilgiler veren Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi üyesi Av. Sinem Şimşek ayrıca, koruyucu ailenin önemini anlattı. Koruyucu ailenin, devlet tarafından koruma altına alınan çocukların, aile ortamına yerleştirilmesini sağlayan bir hizmet modeli olduğunu belirten Av. Sinem Şimşek konuşmasında, “Dünya nüfusunun 1/3’ü çocuk. Dünyadaki 2 milyar 850 bin çocuktan 1 milyara yakın çocuk ileri derecede yoksul, 40 milyonu aç, 4 milyonu sokakta yaşıyor, sadece AIDS nedeni ile 15 milyon ebeveynsiz, HIV virüsü taşıyan 2 milyon, temiz içme suyu olmayan 920 bin, her gün açlıktan ölen 30 bin çocuk var. Ağır işlerde 8 milyon, tarımda 55 milyon, tekstilde 6 milyon, dericilikte 55 milyon, küçük işletmelerde 4 milyon çocuk çalıştırılıyor. 30 bin çocuk asker, 100 milyon çocuk ilköğretim eğitimi almaktan yoksun. Bu çocukların gönüllü, vicdanlı, sağduyulu insanların korumasına, bakımına ihtiyacı var” diye konuştu.

 

“KORUYUCU AİLE SİSTEMİ YAYGINLAŞTIRILMALIDIR”

Koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Av. Sinem Şimşek,  “Ailenin çocuğu koruyamadığı veya çocuğun ailesinin yanında kalmasının sakıncalı olduğu fiili durumlarda, çocuk korunmaya muhtaç hale geldiğinden, kanunlarla koruma altına alınıp kurum bakımına alınmaktadır. Çocukların kişiliklerinin düzgün bir biçimde oluşması, doğru değer yargılarına sahip olmaları, özgüvenlerini kazanmaları, toplumda yer edinmeleri için sıcak bir aile ortamında büyümesi gerekmektedir. Kurumlar ise, belirli bir disiplin, düzen ve hiyerarşik bir yapı ile çocuğun ihtiyaç duyduğu ilgi ve sevgiyi kurum, bu yapısal özelliklerinden kaynaklı yeterince karşılayamaz. Koruyucu aile kavramı bu ihtiyacı karşılamak üzere geliştirilmiştir. Batı ülkelerinde korunmaya muhtaç çocukların %75’i koruyucu aile yanında yaşamaktadır. Ülkemizde ise bu oran %40’tır. Her çocuğun bir aile yanında yaşama hakkı olduğu için koruyucu aile sisteminin tanıtılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Avukatlık Kanunu’nun 95. Maddesi ile barolara hukukun üstünlüğü ve insan haklarının savunulması, korunması ve bu kavramlara işlerlik kazandırılması görevi verilmiştir. Bu yetki ile çocuğun üstün yayarı ilkesi gereği koruma altına alınan çocukların, gönüllü ve vicdani duyarlılığa sahip sıcak bir ailede yaşayarak, doğal ve doğru bir şekilde gelişimin tamamlaması, topluma faydalı bireyler haline gelmesi için koruyucu aile kurumunun tanıtımına Mersin Barosu olarak destek veriyoruz” ifadesini kullandı.

 

BAHADIR SARI: “ÇOCUKLARIN, AİLE ORTAMINA EN YAKIN MODELİNDE BAKILMASINI SAĞLIYORUZ”

Mersin ASPİM Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu İl Md. Yrd. Bahadır Sarı ise konuşmasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çocuklara yönelik kurumsal hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Kurumun hedefleri hakkında bilgiler veren Bahadır Sarı, “Çocuğun korunmaya muhtaç hale gelmesini engelleyecek ve çocuğun öncelikle ailesinin yanında bakımını sağlayacak sosyal politikalar geliştirmeye çalışan bir kurumuz. Kurumumuz, çocukların aile ortamına en yakın bakım modelinde bakılmasına sağlamaya çalışmaktadır. Bu da öncelikle evlat edinme hizmetleri, daha sonra koruyucu aile hizmeti ve çocuk evleri modelleridir. Eskiden yaklaşık 20-25 kişinin aynı odada kaldığı sistemden çıkılıp, Çocuk Evleri Sitesi adını verdiğimiz müstakil apartman dairelerinde her odada yaklaşık 4-6 çocuğumuz kalıyor ve çocuklarımızın bakıcı anne ya da baba dediğimiz eğitimli kişilerin görev yaptığı kişiler tarafından, her türlü ihtiyacı sağlanmaktadır” dedi.

 

FARUK AZGIT: “ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİDİR”

Mersin Çocuk Evleri Sitesi Md. Faruk Azgıt ise sunumunda, toplum içinde en çok korunma ihtiyacı olan kesimin çocuklar olduğunu, ancak Türkiye’de çocukların en çok göz ardı edilen bir konu olduğunu belirterek, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden örnekler verdi. Faruk Azgıt konuşmasında, “Çocuk Hakları Sözleşmesinin 9. Maddesi’ne göre; her çocuğun ailesi ile birlikte yaşama hakkı vardır. Ailesi ile birlikte yaşama hakkı elde edemeyen çocuklar için 20.Madde’ye göre; anne ve babası ile yaşayamayacak çocuklar için özenli bir araştırma ile iyi bir aile bulunması gerekir. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Mersin Çocuk Evleri  Sitesi olarak, çocukların daha iyi beslenmesi, giyinmesi eğitim alması ve sağlık alanında hizmet etmek için görevimizi çok iyi yapıyoruz” diye konuştu.

Mersin ASPİM Koruyucu Aile Birim Sorumlusu ve Sosyal Hizmet Uzmanı Niyazi Tekeli ise, koruyucu aile olmanın kriterleri ve süreci, koruyucu aile, gönüllü aile, misafir ailelik, evlat edinme sistemi, koruyucu aile bakım modelleri, çocukla tanışma ve yerleşme süreci, koruyucu aile hizmetinin sonlanması, hizmet kapsamında koruyucu ailelere sağlanan destekler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

MEHMET SATICIOĞLU: “ÖTEKİ ELİNDEN SEN TUT”

Mersin Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri Dernek Bşk. ve koruyucu aile olan Mehmet Satıcıoğlu, ‘Öteki Elinden Sen Tut’ sloganı ile derneği kurduklarını söyleyerek, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Koruyucu aile sayısını artırmaya çalıştıklarını belirten Mehmet Satıcıoğlu, “Öteki elini sen tut. Sevgiyi paylaşmalıyız. Koruyucu aile olmak çok önemlidir. Çocukların koruyucu aile ve kendi ailesi yanından büyümesi yasal hakkıdır. Koruma altında olan çocuklar, sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlarımız için vazgeçilmezimizdir. Çocuklarımız geleceğimizdir. Yeni nesli nasıl yetiştirirsek, ülkenin birliği, beraberliği o kadar ilelebet olur. 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, seminer

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA