29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

En fazla değer kazanan kent: Mezitli..


‘Mezitli’ye değer katıyoruz’ sloganıyla yola çıkan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın bu anlayışı Mezitli’de meyvelerini vermeye devam ediyor. 2017 yılında geldiğimizde Mezitli’de işyeri açma oranı ortalamanın yaklaşık 3 katına çıktı.

 

Tarih : 24 Şubat 2017 Cuma 00:10   Okunma : 1363

Mezitli, en fazla değer kazanan ilçelerin başında geliyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ‘Mezitli’ye değer katıyoruz’ sloganı karşılık bulmaya devam ediyor. Yapılaşma oranında bölgenin lideri konumunda olan Mezitli'de, açılan işyeri sayısı katlanarak artıyor. Çeşitli uygarlıkların merkezi konumu olmasına karşın yakın tarihimize kadar küçük bir köy olarak devam eden Mezitli, günümüzde en çok büyüyen ve değer kazanan kentlerden birisi oldu.

Mezitli’de açılan işyeri sayısı son 10 yılın ortalamasına oranla üç katına çıkarken sadece 2016 yılı içerisinde Mezitli Belediyesi tarafından 456 işyeri açma ve 4 bin 785 yeni yapı ruhsatı verildi.

BÜYÜK İŞLETMELERİN MERKEZİ

Mersin’in en büyük yeme içme mekanları işyeri açmak için Mezitli’yi tercih ederken, sıfır otomobil bayilerinin tamamına yakını merkezlerini Mezitli’de açtılar. Yemek sektöründeki büyük işletmeler, alışveriş merkezleri Mezitli’ye şube açarken son yıllarda sağlık alanında büyük yatırımcılarda kenti tercih eden sektörlerin başında geldi. Devlet, yeni bir kamu hastanesine yer tahsisi için çalışmasını yürütürken, sağlık alanından en büyük kurumlardan birisi de Türkiye’nin en büyük Özel Hastanesini Mersin’e açıyor. İnşaatı tamamlanma aşamasında olan hastanenin yanı sıra sağlık sektörünün önemli bir kuruluşu Mezitli’de ecza deposu açtı.

RUHSATLANDIRMA ÇALIŞMASI

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi olan ruhsatlandırma ile ilgili önemli bir mesafe kat eden Mezitli Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, tamamen bilgisayarlı otomosyon sistemine geçebilmek adına son aşamaya geldi. 2014 yılında 366, 2015 yılında 452 ve 2016 yılında 456 işyeri açma ruhsatı verilirken, veri girişinin devam ettiği sistem faaliyete geçtiğinde Mezitli’de bulunan tüm esnafın verilerinin bilgisayar ortamında anlık olarak takip edilmesi sağlanacak ve aksama ile gecikme gibi hallerde esnaf uyarılabilecek. Müdürlük içerisinde bulunduğumuz süreçte Mezitli’de ruhsatlandırmayla ilgili tüm tedbirleri almış durumda.

MOR BAYRAK SADECE MEZİTLİ’DE

Kadına yönelik pozitif yaklaşımı ile öne çıkan Mezitli Belediyesi’nin Mersin’de uyguladığı örnek bir proje de 'Mor Bayrak' Projesi. Ülkemizde her 10 kadından sadece üçünün çalıştığı gerçeğinden yola çıkılarak, toplumda cinsiyet eşitliğini güçlendirmek adına, işletmelerinde kadın yönetici bulunduran, ücret olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yapan ve engelli ile kadın vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri alan işlerlerine 'Mor Bayrak' asılıyor. Geçtiğimiz yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlayan projede bugün oldukça önemli bir mesafe kat edildi. 'Mor Bayrak' projesi geliştikçe kriterleri daha da yükselterek, kadınların sosyal alanda daha fazla yer alması amaçlanıyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE LİDER

Artan değeriyle birlikte inşaat sektörünün en fazla rağbet ettiği ile olan Mezitli’de İnşaat Ruhsat Müdürlüğü tarafından 2015 yılında toplam 296, 2016 yılında da 256 ruhsat verildi. 2016 yılı içersinde bağımsız bölüm olarak 4 bin 514 mesken, 232 işyeri, 37 kapıcı dairesi, 2 sanayi işletmesi ve birer adet spor tesisi, depo, tarım hayvancılık işletmesi ve dini veya ibadet faaliyeti yürüten yapılara ait inşaat ruhsatı verildi. 

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediye başkanı neşet tarhan, referandum, hayır, ankara.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA