29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Limonlu-Kumkuyu atık su arıtma tesisi inşaatı devam ediyor..


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz’in temizlenmesi yolunda önemli çalışmalara imza atıyor.

 

Tarih : 24 Şubat 2017 Cuma 00:34   Okunma : 1375

Erdemli İlçesinde yapımı devam eden Limonlu- Kumkuyu Atıksu Arıtma tesisin birinci aşaması 2022 yılına kadar olan dönemi kapsayacak. Bu döneme kadar olan süreçte 38 bin 400 bin nüfusa hitap edecek tesiste günlük 6 bin 336 bin metreküp atıksu arıtılacak. 2022’den 2042 yılına kadar olacak ikinci aşamada ise 53 bin 300 nüfusa hitap edecek tesis günde16 bin 500 metreküp atıksuyu temizleyecek.

Tesisin Bölgenin Yerleşim yerlerinden toplanan atıksuların arıtılarak doğaya geri kazandırılması ve mevcut altyapının geliştirilmesi amacıyla hizmet vereceğinin altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “ İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediği Erdemli’deki tesiste; İnce ızgara kanalı, Debi ölçüm savağı, Havalandırmalı kum tutucu , Havalandırma havuzları, Çökeltim havuzları, Çamur geri devir pompa istasyonu, Çamur yoğunlaştırıcı, Debimetre rögarı, İdari bina, İşletme binası, Blower binası, Bekçi binası üniteleri ile ileri biyolojik arıtmanın yapılabilmesini sağlayan ünitelerin betonarme imalatları yapılacak. Kurulacak sistemle birlikte bölge sınırları içerisindeki kanalizasyon sisteminin bağlanacağı tesiste, günlük tüketim sonucunda oluşan evsel nitelikli atık sular çevreye zarar vermeden kanalizasyon sistemi ve terfi pompa istasyonlarıyla toplanarak arıtılacak. Tesisin tamamlanması ile birlikte Erdemli İlçesindeki atıksuları çevreye zararlı unsur olmaktan çıkacaktır. Tesis 2017 yılı sonunda tamamlanması öngörülmektedir.”  şeklinde konuştu

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veren Anamur ve Bozyazı Atıksu Arıtma Tesislerinin yapımını tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca rehabilitasyon, kapasite artımı çalışmaları tamamlanan Kargıpınarı, Atakent Atıksu Arıtma Tesisleri ve İnşaatı tamamlanan Mut Atıksu Arıtma Tesisi, İnşaatı devam eden Kızkalesi, Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisleri ve Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi ile yaklaşık 575 bin kişilik nüfusa hizmet vereceklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, en büyük tesislerden olan Mezitli atıksu artıma tesisinin yapımının da sürdüğünü belirtti. Arıtma tesisinin tamamlandığında derin deniz deşarjı ile entegre bir yapı ile çalışacağı bilgisini veren Başkan Kocamaz, bu sayede deniz temizlemesine ihtiyaç duyulmayacağını anlattı. Başkan Kocamaz, batı havzası kollektör hattının tamamlandığını vurgulayarak, o bölgedeki atıksuların alınarak atıksu arıtma tesisine deşarjının sağlanması çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Başkan Kocamaz, Aydıncık atıksu arıtma tesisi ile  Tömük Mahallesi atıksu arıtma tesisi yapımı  programlarında olduğunu Yenice, Mara Mahallelerinde ve Çamlıyayla İlçesinde atıksu arıtma tesislerinin yapımı için proje çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  meski, mersin büyükşehir belediyesi, akdeniz, erdemli.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA