19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Mersin Barosu İlçelerde Billboardlı Farkındalık Çalışması Başlattı


Mersin Barosu Başkanlığı tarafından, vatandaşlarınyasal konularda hak kaybına uğramamaları için avukatsız iş yapmamaları gerektiğini konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla, ‘Avukatsız İş Yapma, Hak Kaybına Uğrama’ sloganıyla, başlatmış olduğu avukatın önemini anlatan billboardlı farkındalık

 

Tarih : 28 Mart 2018 Çarşamba 07:26   Okunma : 916

Mersin Barosu Başkanlığı tarafından, vatandaşlarınyasal konularda hak kaybına uğramamaları için avukatsız iş yapmamaları gerektiğini konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla, ‘Avukatsız İş Yapma, Hak Kaybına Uğrama’ sloganıyla, başlatmış olduğu avukatın önemini anlatan billboardlıfarkındalık çalışması ilçelerde de başladı. Baro Bşk. Er, “Hukuki riski en aza indirmek, avukata danışmakla mümkündür” dedi.

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er konuyla ilgili yapmış olduğu yazılı açıklamada, Mersin merkezin en işlek yerlerinde yer alan‘Avukatsız İş Yapma, Hak Kaybına Uğrama’, ‘Haklıyken Haksız Duruma Düşme, Avukatına Danış’  yazılı billboardlar ile vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yapmış oldukları farkındalık çalışmasının, Tarsus ve Erdemli’de merkezi yerlerde billboardlarda da yer aldığının bilgisini vererek, çalışmanın tüm ilçelerde yapılacağını söyledi.

Hukuki sorunların çözümünün dilekçeci, sigortacı ve aracı kurumlar tarafından değil, avukatlar tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Baro Bşk. Er,“Vatandaşların avukata başvurma ve davalarını avukat eliyle yürütmeleri konusunda toplumda farkındalık yaratmaya çalışıp, bu amaçla görsel ve yazılı iletişim yoluyla billboardlarda, kamu spotlarıyla, broşürlerle tüm gücümüzü kullanarak vatandaşlarımızın meslektaşlarımıza yönelmesini sağlayacağız” dedi.

"HUKUKİ RİSKİ EN AZA İNDİRMEK, AVUKATA DANIŞMAKLA MÜMKÜNDÜR"

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Eraçıklamasında; vatandaşların hukuki sorunlarını çözmek için avukata danışmadan hareket etmeleri ya da hukuki danışmanlık adı altında yasa dışı faaliyet gösteren şirket veya kişilere başvurmaları, bunun yanı sıra dilekçelerini avukat yerine arzuhalcilere ya da işin ehli olmayan kişilere yazdırmaları sebebiyle, kazanabileceklerien basit davaları bile kaybederek, maddi ve manevi telafisi güç hatta telafisi olmayacak şekildehak kaybına uğradıklarını, bunun önüne geçmek için de Mersin merkezde başlatmış oldukları farkındalık çalışmasını ilçelerde başlatarak, vatandaşları yasal haklarını ararken avukatlara danışarak hareket etmeleri konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Baro Başkanı Er, “Davalarınızdan olumlu sonuç elde etmek, hukuki riski en aza indirmek, ancak ve ancak avukata danışmakla mümkündür” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, ali er, barolar birliği

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA