26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Baro Başkanı Er: “Avukatlar Ha Arama Özgürlüğünün Sesi Ve Teminatıdır”


Mersin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü, Cumhuriyet Alanı’nda ve Baro Odası’nda düzenlenen törenle kutladı.

 

Tarih : 5 Nisan 2018 Perşembe 16:26   Okunma : 678

Mersin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü ilk olarak Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle kutladı. Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu’na kayıtlı avukatlar ve stj. avukatların katılımıyla Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Baro Başkanı Av. Ali Er’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Daha sonra Baro Odası’nda avukatların katılımıyla gerçekleşen kutlamada basın açıklaması yapan Baro Bşk. Er, avukatların vatandaşların hak arama özgürlüğünün sesi, teminatı ve bağımsız yargılamanın en büyük güvencesi olduğunu söyledi.

Mersin Barosu’na kayıtlı yaklaşık 2000 avukatla birlikte avukatlık mesleğini icra etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade eden Baro Bşk. Er, “Avukatlar, vatandaşlarımızın hak arama özgürlüğünün sesi ve teminatı, bağımsız yargılamanın en büyük güvencesidir. Savunmanın temsilcisi avukatın olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adaletten, adil yargılanmadan, hukuk devletinden söz edilemez. İddia ve savunma makamlarını oluşturan taraflar arasında tam bir eşitliğin kurulması ve bu dengenin bütün yargılama aşamalarında sürdürülmesi gerekir. Adalet devletin temeli ise savunma da adaletin temelidir ve bunu sağlayan bağımsız avukatlardır” şeklinde konuştu.

“HİZMET ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Kutsal savunma mesleğini zor şartlar altında sürdüren avukatların işlerini kolaylaştıran, sorunlarını çözen çalışmalar yapmak baroların en önemli görevi olduğunu belirten Baro Bşk. Er, “Sizlerin teveccühü ile Mersin Barosu Başkanlığı’na seçildiğim günden bu yana, söz verdiğimiz gibi hizmet odaklı ve avukatlarımızın işlerini kolaylaştıran çalışmalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Hukuk fakültesini yeni bitirmiş stajına başlayacak meslektaşlarımızdan, meslek üstatlarımızın en kıdemlisine varıncaya kadar her zaman onların yanlarında olma gayreti içerisinde olduk. Başkanlık makamına herkes rahatlıkla ulaşabildi ve samimiyetle kendisini ifade edebildi. Deyim yerinde ise herkese dokunduk. 

CMK da görev alan meslektaşlarımız için gece görev aracı ve personel tahsis ettik. Avukatlık ofisi konusunda desteğe ihtiyacı olan meslektaşlarımız için Mersin Barosu Avukatlık Ofisleri’ni açtık. Avukatlarımızın, Adliye binasına mesleğimizin onuruna yakışır bir şekilde giriş yapabilmesi için avukatlarımıza özel girişler oluşturduk.

Meslektaşlarımızın bilgiye daha rahat ulaşmaları ve çalışmalarını yapmaları için Adliye içerisinde yeni bir kütüphane açtık. Daha etkin ve daha iyi hizmet verebilmek için fiili mekânı bulunmayan Avukat Hakları Merkezi, Çocuk Hakları Merkezi, Basın Yayın, Uzlaştırma Merkezlerine yeni yerler tahsis ettik. Baromuza yeni hizmet birimleri kazandırdık.

İlçelerde yemin törenleri, seminerler ve tiyatro oyunları düzenleyerek ilçelerimizde görev yapan avukatlarımız ile bağlarımızı ve ilişkilerimizi hiç olmadığı kadar güçlendirdik.

Demokrasiye, insan haklarına, bağımsız yargıya, hukuk devletine olan inancımız doğrultusunda çalışma ve çabalarımızı sürdürürken, zor şartlarda mesleğini icra eden savunmanın onurlu temsilcileri saygıdeğer meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA