20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN ENGELSİZ SOKAK FESTİVALİ


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali büyük bir katılımla düzenlendi. Festivalde farkındalık yürüyüşü, stantların açılması ve sahne gösterileri ile hafızalardan silinmeyecek görkemli bir farkındalığa imza atıldı.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 15:23   Okunma : 488

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Sokak Festivali büyük bir katılımla düzenlendi. Festivalde farkındalık yürüyüşü, stantların açılması ve sahne gösterileri ile hafızalardan silinmeyecek görkemli bir farkındalığa imza atıldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle dolu dolu bir hafta yaşattı. Hafta kapsamında düzenlenen Engelsiz Sokak Festivaline, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi,  Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Barosu, Eskişehir Kent Konseyi başta olmak üzere 21 kurum, dernek, sivil toplum kuruluşu üyeleri ile engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

YÜRÜYÜŞ İLE BAŞLADI

Ulus Anıtı`ndan başlayan yürüyüş, İsmet İnönü Caddesi ve Şair Fuzuli Caddesi geçilerek Adalar Porsuk Bulvarı`nda tamamlandı. Farkındalık yürüyüşü ile etkinliklerdeki şarkı ve danslara vatandaşlar da eşlik edince, renkli bir sokak dansı festivali de ortaya çıktı.

Ellerinde, “Farklıyım haklıyım buradayım, Önyargınız engel olmasın, Herkes için bir dünya mümkün, Engelli mi engellenen mi?” yazılı dövizlerle, akrobasi ve bando takımı gösterisi eşliğinde yürüyen, büyük bir katılımın olduğu yürüyüş Eskişehir`in farkını da ortaya koydu.

Yürüyüş sırasında çevrede bulunan vatandaşlar, katılımcılara alkışları ile büyük destek verdi. Festivali başlatan yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuray Akçasoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın da katıldı.

Adalar Porsuk Bulvarı`nda kurulan stantlara ulaşan korteje burada seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nuray Akçasoy, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen, Mersin`deki Büyükşehir Belediyeleri Başkanlarının toplantısında olduğu için katılamadı. Size koskocaman sevgilerini ve saygılarını iletiyorum. Büyükşehir Belediyemiz burada çok özel bir farkındalık etkinliği düzenledi. Çok teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum” dedi.

ÇEŞİTLİ GÖSTERİLER SERGİLENDİ

Yürüyüşün ardından özel gereksinimli bireylerin sahne aldığı halk oyunları, dans gösterileri ve şiir dinletisi büyük ilgi gördü. Gençlerin performansı izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Adalar Porsuk Bulvarı`nda açılan stantlarda ise dernekler ve kuruluşlar hazırlamış oldukları ürünlerin satışını yaptı, sergiler açarak tanıtımlarını düzenlendi. Eskişehir Barosu da açtığı stant ile engelli hakları ilgili bireyleri bilinçlendirme çalışmaları yaptı.

Gün boyu devam eden etkinliklere Eskişehirliler büyük ilgi gösterirken, engelli bireyler ve aileleri de Engelsiz Sokak Festivali nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen`e teşekkür ettiler.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA