29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

"Akp En Büyük Kazığı Köylüye Attı"


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “AKP en büyük destek ve oyu kırsal kesimden almıştır ama her konuda olduğu gibi tarımda da, sulama birliklerinde de en büyük kazığı köylüye, çiftçiye atmıştır. Şeker fabrikalarının satılması, sulama birliklerinin kapatılması da bunlardan birisidir” dedi.

 

Tarih : 19 Nisan 2018 Perşembe 03:27   Okunma : 1287

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu,  TBMM Genel Kurulu’nda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı üzerine söz aldı.

Kanun tasarısının en önemli konularından birisinin sulama birliklerinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili olduğunu kaydeden Kuyucuğlu, “Sulama birlikleri kamu tüzel kişilikleridir. Yönetimleri tüm üyelerin yani yurttaşlarımızın katılımıyla yapılan seçimlerle belirlenir yani demokratik bir yapısı vardır. Şimdi bunu değiştirerek Devlet Su İşleri’nin atadığı bir başkana teslim etmek tüzel kişiliğe sahip olan birliklerimizin kişiliğini ellerinden almak demektir. Sahibi vatandaşlarımız olan bu kurumların yine vatandaşlarımız tarafından yönetilmesinden daha doğru bir şey olamaz. Tüm sorunlara ve olumsuzluklara karşın sulama birlikleri yirmi üç yıllık süreçte edindikleri tecrübe, yetişmiş eleman gücü, hizmet alanlarındaki arazi ve tesisleri tanımaları sonucunda sulama ve bakım onarım konularında uzmanlaşmışlardır” dedi.

Bütünşehir yasasıyla özellikle kırsal bölgelerde yaşayan halkın hizmete erişimde yaşadığı sorunlara sulama sorununun da ekleneceğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Sulama birliklerinin yönetiminde yaşanan sorunlar yasal mevzuat çerçevesinde müdahalelerle ortadan kaldırılabilir ya da mevzuat ihtiyaca yanıt verecek şekilde yeniden hazırlanabilir. Sulama birliklerinin kapatılmak ya da devredilmek yerine, altyapıları güçlendirilerek hizmet kaliteleri artırılmalıdır. Halkımızın da köylümüzün de talep ve beklentisi budur. Türkiye haritasına baktığımızda, AKP en büyük destek ve oyu kırsal kesimden almıştır ama her konuda olduğu gibi tarımda da sulama birliklerinde de en büyük kazığı köylüye, çiftçiye atmıştır. Şeker fabrikalarının satılması, sulama birliklerinin kapatılması da bunlardan birisidir. Kimse merak etmesin, AKP köylüye, çiftçiye kazık atmaya ve onların ekmekleriyle oynamaya devam edecektir” diye konuştu.

Kuyucuoğlu, meclisteki konuşmasında Mersin’de yaşanan sel felaketlerine ve yerleşim yerlerinin ortasından geçen derelerin etrafında önlem alınmamasına da değindi. Kuyucuoğlu şunları söyledi:

“İki yılda bir Mersin merkez ilçelerimiz sel felaketiyle karşı karşıya kalmakta, can ve mal kayıpları olmaktadır. Binlerce dönüm tarım alanı zarar görmekte, zor durumdaki çiftçiler daha da mağdur olmaktadır. Gerekli tedbirlerin alınmaması ve yeterli ekipmanın hazır bulundurulmaması zararları artırmaktadır. Mezitli ile Yenişehir ilçeleri sınırındaki Bozkoyak Deresi'nin memba tarafına konutlar yapılmış; mansap tarafının da büyük oranda üzeri on beş yıl kadar önce kapatılmıştır ancak bu yıl derenin üzeri sel nedeniyle tekrar açılmış, üzerine yapılan jakaranda koruluğu da iptal edilmiştir. Toroslar ilçemizdeki Çavuşlu Deresi'nin üzeri de kapalıyken taşkınlar ve sel nedeniyle sekiz ay kadar önce açılmış; derenin çevresi meskûn alan, çarşı ve trafiği yoğun bölgedir. Derenin iki tarafında yollar vardır, hiçbir güvenlik önlemi alınmamış ve kazalara neden olmaktadır. Ayrıca atık suların dereye akıtılması nedeniyle pislik yuvası olmuş, çevreye mikrop saçmakta, sıcaklıkların artmasıyla birlikte de insan sağlığı için tehlikeli bir hâl almıştır. 10 binlerce insanın oturduğu dere çevresinin zaman kaybetmeden güvenlik önlemleri alınarak bir an önce ıslahı yapılmalıdır, geç kalınmamalıdır. Dereler konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkili iken hiçbir hesaba dayanmadan kapatılan dereler, daha sonra sel gelmesi nedeniyle uğranılan zararlar ve tekrar tekrar yapılan işler kentimizde kamu kaynaklarını da zarara uğratılmaktadır. Tabii ki bunun sorumlusu da Orman ve Su İşleri Bakanlığıdır.”

Erdemli'denÇeşmeli'ye kadar olan alanın sulamasını yapacak Aksıfat Barajı'nın yapımının dört yıldır beklediğini de ifade eden Kuyucuoğlu, “Tarsus'ta yapımına dört yıl önce başlanan KaraevliGöleti, yılan hikâyesine dönen Pamukluk Barajı'nın inşaatı durmuş olup bu durum Tarsus tarımını olumsuz etkilemektedir. Bu inşaatların Mersin adına bir an önce bitirilmesini bekliyoruz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  akp, serdal kuyucuoğlu, chp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA