29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

“CHP, demokrasi ve hukuk dışı bir planı bozmuştur


CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “CHP 15 milletvekilini görevlendirerek Yüksek Seçim Kurulu üzerinden kurgulanan, demokrasi ve hukuk dışı bir planı bozmuştur. Önemli bir temsil gücü olan ve seçimlere katılma hakkı bulunan İYİ Parti böylece Mecliste grup kurma ve seçimlere girme hakkına kavuşmuştur

 

Tarih : 25 Nisan 2018 Çarşamba 04:59   Okunma : 1053

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, 15 CHP Milletvekilinin İYİ Parti’ye geçişi ve ittifak konusuyla ilgili olarak CHP Mersin İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya  İl Başkanı Adil Aktay,Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri,Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler,Gençlik Kolları İl Başkanı İ.Ethem Güzel, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay,  seçim sürecinin temiz, adaletli, hukuki bir zemine oturtulması yolunda çok önemli bir adım atıldığını söyledi. CHP’nin ilkelere dayalı, demokrasi odaklı, ortak aklın iktidarını hedefleyen bir ittifak anlayışıyla davranmakta olduğunu ifade eden Aktay, “Demokratik seçimin ön koşullarından biri, temsilde adaleti sağlamaktır. Hukuken gerekli şartları tamamlamış bir partinin seçime girmesinin önlenmesi, seçmenlerin temsilinde, milli iradenin oluşumunda çok ciddi sakatlığa yol açar. Hangi parti olursa olsun, bu kabul edilemez bir durumdur.  Böyle bir durumda, Cumhuriyet Halk Partisi demokrasi adına, milli irade adına, temsilde adalet adına üzerine düşen görevleri elbette yerine getirecektir.  Cumhuriyeti kuran, çok partili hayata öncülük eden bir parti için başka türlüsü düşünülemez. Demokrasimiz,  daha bir yıl önce mühürsüz seçim skandalına imza atmış olan Yüksek Seçim Kurulu’nun, iktidara bağımlı iradesine bırakılamaz” dedi.

“YSK, BU GERÇEĞİ MECBUREN ONAYLAMAK ZORUNDA KALMIŞTIR”

Aktay, sözlerine şöyle devam etti: “Bu bakış açısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi, 15 milletvekilini görevlendirerek Yüksek Seçim Kurulu üzerinden kurgulanan, demokrasi ve hukuk dışı bir planı bozmuştur.  Önemli bir temsil gücü olan ve seçimlere katılma hakkı bulunan İYİ Parti böylece Mecliste grup kurma ve seçimlere girme hakkına kavuşmuştur. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) da bu gerçeği mecburen onaylamak zorunda kalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasiye verdiği bu can suyu sayesinde,  24 Haziran seçim sürecinin temiz, adaletli, hukuki bir zemine oturtulması yolunda çok önemli bir adım atılmıştır. Partimizin ve demokrasi güçlerinin mücadelesiyle, sonuna kadar da bu zeminde kalması sağlanacaktır.”

“CHP, İLKESEL YAKLAŞIMINI KORUMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Cumhuriyet Halk Partisi ilkelere dayalı, demokrasiye odaklı, ortak aklın iktidarını hedefleyen bir ittifak anlayışıyla davranmakta olduğunu yineleyen Aktay, “Böyle bir anlayışın hiç kimseyi, hiçbir kesimi dışlama gibi bir tercihi olamaz. Çünkü söz konusu olan, ilkesel bir yaklaşımdır. Karşımızdakinin kim olduğuyla, neci olduğuyla değil, hangi ilkeleri paylaştığımızla ilgili olmak durumundayız.  Cumhuriyet Halk Partisi bu ilkesel yaklaşımını korumaya ve Türkiye’nin birleştirici gücü olma sorumluluğuyla davranmaya devam edecektir. Demokrasi cephesini, her görüşün Mecliste temsiline dayalı ‘sıfır baraj’ ittifakını genişletmeye elbette devam edeceğiz. Çünkü bu tabanda, vatandaşın aklında, gönlünde yeşeren bir ittifaktır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğer bütün partileri, AKP’sini, MHP’sini, İYİ Parti’sini, HDP’sini, Saadet Partisi’ni seçimlerde geride bırakarak bu ülkeyi tek başına yönetmek iddia ve kararlılığındayız.  Çünkü biz bütün bu partilerden farklıyız ve hiçbirinin bu ülkeyi bizim gibi iyi yöneteceğine inanıyoruz” diye konuştu.

“BU ÜLKESİNİ SEVEN HERKES İÇİN BİR ZORUNLULUKTUR''

Bütün bu partilerin düşmanlarının olmadığını, normal koşullar altında yarışacakları rakipleri olduğunu söyleyen Aktay,  “Ancak bugün öyle bir rejimde yaşıyoruz ki, her şeyden önce, seçim yarışına etki eden alanların temizlenmesi, düzenlenmesi, normalleştirilmesi gerekiyor. Yani devlet kurumları, siyaset mekanizmaları,  ekonomi, yargı, medya düzeni normalleştirilmeli, tek adam rejiminin döşediği mayınlardan temizlenmeli. Bu normalleştirmeyi, bu temizliği yapmaya ‘ben varım’ diyecek bütün rakiplerimizle ilkesel işbirliğine hazırız. Bu bizim bir tercihimiz değildir, ülkesini seven herkes için bir zorunluluktur” diye sözlerini bitirdi.

“MEDYA DA TEK ADAMIN ELİNE GEÇMİŞTİR”

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise yaptığı konuşmada, “Aslında bugün idare edildiğimiz 1982 Anayasası, demokrasi, adalet, özgürlük, haklarla ilgili sınırlamalar getirmiştir. 16 Nisan’da ortaya çıkan yeni yasal düzenlemeler de özellikle hakların, özgürlüklerin ve en önemlisi demokrasinin varlığının en temel ilkesi olan güçler ayrılığını güçler birliğine dönüştürmüştür. Yani tek adam, hükümet, yasama ve yargı organlarını eline geçirmiştir. Aynı şekilde geçen süre içerisinde devletin mevcut iktidar tarafından kullanılması yoluyla da dördüncü güç olan medya da yine aynı şekilde tek adamın eline geçmiştir. 1982 Anayasası ile başlayan 12 Eylül faşist darbesi sonucunda Türkiye’de hepimizi ortaya koyan bir şey vardır. Temsilde adalet değil yönetim istikrar istenmektedir. Temel anlayış iktidar kim olursa olsun kayıtsız şartsız sürdürülsün. Oysa ileri demokrasilerde iktidarlar, demokrasinin en önemli özellikleri koalisyonlardır. Yani her düşüncede kendini ifade eden insanların yönetim tarafından bir şemsiye etrafında toplanması ve güvence altına alınmasıdır. Ancak bu geçen süre içerisinde CHP, Kuvayı Milliye misyonundan gelen emperyalizme karşı mücadele eden bir siyasi parti olarak değişik isimler içerisinde Türkiye’deki bu gelişimi yani yönetimdeki istikrar adına temsildeki adaleti doğrultusundaki uğraşların önünde durmuştur” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ, SEÇİME SOKULMAYACAKTI”

Geçmiş dönemden bazı hatırlatmalar yapan Sağlar, “Bunlardan en önemlisi biliyorsunuz yasaklar vardı. Yani Erbakan’dan Türkeş’e, Süleyman Demirel’den Ecevit’e kadar 80 öncesinden siyaset yapanların yasaklandığı bir dönemi yine demokrasi adına referandum sonrasın büyük uğraş vererek CHP, Kuvayı Milliye misyonunu kaldırmıştı. Aynı şekilde Özal, bir başka partiyi 1991 seçimlerine sokmamak için yine aynı şekilde oyunlar oynamıştı. O zamanlar da aynı misyonu taşıyan Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) Halkın Emek Partisi (HEP) ile birlikte parlamentoya girmişti. 2003 yılında mevcut Cumhurbaşkanı seçilemiyordu. Siyasi hakları yoktu. CHP, siyasi hakların verilmesi doğrultusunda anayasa değişikliği yapmıştı. Bugün de İYİ Parti, AKP Genel Başkanının talebi doğrultusunda seçime sokulmayacaktı. Ona da bu şekilde yine CHP yani ‘Solcular, sosyal demokratlar, emperyalizme mücadele veren, özgürlükten yana demokrasiye bağlı olan insanlar’ yine bu oyunları bozdular. 25 Haziran’da yeni il binamızda iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağının altında bu yapılanların mutlaka bağımsız ve tarafsız yargı tarafından hesap sorulacağını bilerek hepinize teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin il başkanı, adil aktay, yıldırım kaya

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA