25 Nisan 2024 Perşembe

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Kazanlı Halkından Engellenen 23 Nisan Gösterisine Tepki


Mersin’in Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde, ilkokul 3’üncü sınıf öğrencilerinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerinin engellenmesine Kazanlı Mahallesi tepki gösterdi.

 

Tarih : 25 Nisan 2018 Çarşamba 14:42   Okunma : 1220

23 Nisan kutlama etkinliklerinin engellenmesi üzerine tepki göstermek için bir araya gelen Kazanlı Mahallesi vatandaşları, asın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını vatandaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulusal Egemenliğimize kavuştuğumuz günü  tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında, Akdeniz İlçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda yapılan, dans gösterilerini sunmak üzere sahneye çıkan;  kız öğrencilerimizin gösterileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek  tarafından  hiçbir mazeret bildirmeksizin  yarıda kesilmiştir.

Velilerin  ve izleyicilerin  soruları da cevapsız bırakılarak  hemen sonraki gösteriye geçilerek   İlçe Müdürünün, kıyafetleri müstehcen bulduğu söylentisi  sonra yayılmıştır. 

Veliler ve biz bölge halk; olayı ertesi gün Gazeteci Abidin Yağmur’ un haberinden İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in “O yaşta çocuklara uygun elbiseler değildi. Çocukların kıyafeti eğitim ortamına uygun değildi” beyanı ile gerçeği basından öğrenerek, bu gün burada tepkimizi  dile getirmek üzere toplandık." İfadelerinde bulundu.

  

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek'in talimatı nedeniyle, görevli öğretmenler, , evlatlarımızı sahneden çıkarmak zorunda bırakılmıştır. 

Hâlbuki 23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3. Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez diyen vatandaş, "Olayın soruşma boyutu ele alınınca da okulumuzun müdürü, sınıf öğretmeni, muhtarlar ve STK temsilcileri hedef alınarak günah keçisi arama yoluna gidilmiştir. Kendi hatalarınızı başkalarınızda aramayınız.

  Çocuklarımıza gözyaşı döktüren, anne babalarının isyan etmesine neden olan, küçücük çocukların danslarında, giysilerinde müstehcenlik bulan bu düşüncenin karşısında her zamankinden daha kararlı durmalıyız. Çocuklarımızın kıyafetleri eğitim kıyafeti değil gösteri kıyafetidir.  Bu meselede kıyafet ve müstehcenlik değil zihniyet meselesidir.  Cumhuriyetin kuruluşunda mücadele vermiş bölge halkı olarak evlalarımız çağdaş, laik, bilimsel eğitimle yetişmiş ve bu ülkeye hizmet vermişlerdir. 8-9 yaşındaki, bireyler çocuktur. Cinsiyetçi ayrımcılıkla  Hiç kimsenin aklına müstehcenlik  gelmez. Bu bir zihniyet meselesidir ve karanlık bir zihniyet meselesidir." şeklinde konuştu.

 Açıklamanın devamında "Çocuklara yönelik cinsel istismar, tecavüz ve şiddet vakalarının ülkemizde giderek arttığı şu günlerde, yaşanan bu talihsiz olay sebebiyle, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın istismar edilmesine anne baba olarak DUR diyoruz ve arkamızda durulmasını, çığlıklarımızın duyulmasını istiyoruz.

Bu gün burada bu çığlığımızı duyan ve yanımızda bulunan  kazanlı  halkına, sivil toplum örgütü temsilcilerine, siyasi parti temsilcilerine ve siz değerli basın mensuplarına teşekkür eder bu olaya sebep olanlar cezalandırılana kadar olayın takipçisi olacağımızı beyan ederiz.

Kazanlı Halkı Adına Hepinize Teşekkür Ederiz." ifadeleri dile getirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA