16 Nisan 2024 Salı

15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK   09:45   MUĞLA DATÇA`DA DEPREM   09:20   MERSİN`DE DÜZENLENEN EUROLEAGUE FINAL FOUR SONA ERDİ   09:19   İZMİR`DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ GEÇİM SIKINTISINDAN DERT YANDI: “ÇALIŞMAKTAN ÖĞRENCİLİK HAYATIMIN TADINI ÇIKARAMADIM”   23:51   ÖZEL`DEN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI`NIN TUTUKLANMASINA TEPKİ: SIRF PARTİLİMİZ DİYE BAŞKANIMIZI GÜNAH KEÇİSİ İLAN EDEMEZSİNİZ   22:57   ERDOĞAN`DAN ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINA TEBRİK   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI   22:35   ÖZGÜR ÖZEL, EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLAN FENERBAHÇE KADIN BASKETBOL TAKIMINI KUTLADI   17:04   YSK`DAN GÜMÜŞHANE İLE 10 İLÇE VE BELDEDE YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ RET KARARI   16:40   ARDAHAN GÖLE`DE VATANDAŞLARDAN MADEN OCAĞI PROJESİNE PROTESTO   16:18   METEOROLOJİ: "MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDEN HAVA SICAKLIKLARI HAFTA BAŞINDA YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK"   16:03   ÖZGÜR ÖZEL`DEN EVREN BARIŞ YAVUZ`UN TUTUKLANMASINA TEPKİ: "BU KASITLI TUTUKLAMADAN GERİ DÖNÜLMELİDİR"  
 
     
   

Erdemli’de Türkmen Şöleni


Erdemli Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Türkmen Şöleni’nin bu yıl 29’uncusu gerçekleştirildi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2018 Pazartesi 17:28   Okunma : 1126

Talat Göktepe Çamlığı’ndaki şölen Akdeniz Mehter takımı eşliğinde yürüyüşle başladı. Mehter takımının konseri ve ardından Ankara Seymenler grubunun gösterisi izlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile birlik ve beraberlik için dua edilmesinin ardından konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’deki Yörük Türkmenler sayesinde bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen şölenin sonuna kadar süreceğini söyledi. Tollu, "Büyük Atatürk, ’Gidin Toroslara bir bakın, Toroslar’da bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa bu milleti kimse yenemez’ diyor. Biz büyük Atatürk’e çok şeyler borçluyuz. Bu toprakların her bir yanından şüheda kanı fışkırıyor. Biz bu vatanı bize emanet eden şühedalarımıza çok şeyler borçluyuz. Onlara borcumuzu ödememiz lazım. Onlara borcumuzu ödemenin bir numaralı metodu işimizi iyi yapmaktan, mükemmel yapmaktan, en iyisi olmaktan geçer" dedi.

Erdemli Belediyesi olarak 9 yıldır emaneti en iyi şekilde taşıdıklarını ifade eden Tollu, "9 yıllık süreçte Allah’a binlerce kere şükürler olsun ki Erdemli’yi gezdiğinizde Erdemli’nin her bir karış toprağında Erdemli Belediyesinin çalışanlarının alın teri, göz nuru hizmetlerini görürsünüz. Erdemli’yi tek tek incelediğinizde ayaktaki tüm eserlerin son 9 yılda meydana geldiğini müşahede etmek gerçekten mümkün. Çünkü biz belediyeciyiz ve bu işi bilerek yapıyoruz. Allah’ın rızası ve sizlerin dualarınızla yapıyoruz" diye konuştu.

Şölene katılan Erdemli Kaymakamı Avni Kula ise etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu şölen 29.’su değil, 129’uncusu, 329’uncusu Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayaktayken şanlı bayrağı dalgalanırken, vatanımız hür ve bağımsızken, yine binlerce yıl devam eder" dedi.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da kısa konuşmalarının ardından şölen, sanatçı Farhat Göçer’in en sevilen parçalarını Yörük Türkmenler için söylediği konser  devam etti. Ferhat Göçer’in ardından sahne alan Atilla Yımazizleycilereunutulmaz bir  şölen yaşattı. Proğramın sonunda Belediye Başkanı  Mükerrem Tollu Sanatçılara Türk Bayrağı ve minyatür yörükçadırı armağan etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA