28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Kılıçdaroğlu: Trump Yönetimi Ortadoğu’ya Kan ve Gözyaşı Getirir"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama sert tepki göstererek, "Dün yaşananlar tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir." ifadelerinde bulundu.

 

Tarih : 15 Mayıs 2018 Salı 15:18   Okunma : 1279

"DÜN TARİHE KANLI PAZARTESİ OLARAK GEÇECEK"

"Dün pazartesiydi. Tarihe kanlı pazartesi olarak geçecektir. Bir tarafta ellerinde en gelişmiş silahlar, öbür tarafta sadece ve sadece barış gösterisi, kendi topraklarını isteyen Filistin halkı var. Ve siz o gelişmiş silahlarla insanları tarıyorsunuz, katlediyorsunuz. Bu mudur ahlak, bu mudur adalet? Sayın Trump kendi ülkesinde bilim adamlarına sorsun. Nasıl oluyor da Ortadoğu kan gölüne dönüşüyor." şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Elbette Ortadoğu’da barışın olmasını isteriz. Ama bu barış silahla, kavgayla olmaz. BM kararlarını uygulamıyorsun, tanımıyorum diyorsun. BM güvenlik Konseyi kararlarını tanımıyorum diyorsun. “Ben istediğimi yaparım” diyorsun. İstediğini yaparsan tarihe kanlı pazartesileri mal edersin. Ve insanlık tarihi seni yaşam boyu lanetler. Bıkmadık mı insanların öldürülmesinden? 70 yıldır kendi vatanları için mücadele ediyorlar. Bir insanın kendi vatanı için mücadele etmesi kadar doğal hangi hak olabilir? Filistinli kardeşlerimiz vatanları için mücadele ediyorlar. Gazze’de Lübnan’da gidin bakalım mülteciler var. Kendi toprağında insan mülteci olabilir mi?" ifadelerinde bulundu.

"KİMSE DEMOKRASİ DERSİ VERMESİN"

Kudüs’ü savunmak istiyor, acımasızca o insanların üzerine kurşun yağdıranları tarih asla ve asla unutmayacaktır. diyen Kılıçdaroğlu, "O gencecik çocukların ellerinde silah yok, tankları yok, tüfekleri yok. Sadece ve sadece slogan atıyorlar, yürüyüş yapıyorlar ve mücadele ediyorlar. Buna bile tahammülleri yok. Kimse bundan sonra kalkıp da dünyaya demokrasi dersi vermesin. Her verdiklerinde onlara kanlı pazartesiyi hatırlatmak insanlık görevimizden biri olacaktır, artık bunu yapacağız." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının devamı şu şekilde:

"TRUMP YÖNETİMİ ORTADOĞU'YA KAN VE GÖZYAŞI GETİRİR"

Ortadoğu’da Amerika artık arabulucu olma rolünü tümüyle kaybetmiştir. Çünkü taraftır. İsrail hükümetinden yana taraftır. Dolayısıyla ABD’nin yönetiminin, Trump yönetiminin Ortadoğu’ya barış getirme şansı artık yoktur. Trump yönetimi Ortadoğu’ya kanı ve gözyaşını getirir artık. Geldiğimiz tablo budur. Üç günlük yas ilan edildi, doğrudur. Aynı kültürü paylaştığımız insanların katledilmesi karşısında Türkiye’nin susması doğru değildir, yasımızı tutacağız. Ama asla ve asla unutmayacağız. Her Filistinli kendi bayrağı, kendi toprağı için mücadele ediyor. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da Filistinli kardeşlerinin yanında sonuna kadar olacaktır.

"TARİHTE BUNDAN DAHA BÜYÜK BİR AYIP YOKTUR"
Bizim düşüncelerimiz açık ve nettir. Bugün böyle yarın böyle düşünmeyiz. Ortadoğu’da yaşanan dramlardan sonra iki kez dış politikadan sorumlu olan genel başkan yardımcımızı Filistin’e gönderdim. Şunu söyleyin dedim, “CHP olarak Filistin davasını savunduk, bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz” Hiç kimse unutmasın 1968’lerde gencecik çocuklarımız Filistin Kurtuluş Örgütü’nün davasını savunmak için Filistin’e gittiler. Bunların başında da Deniz Gezmiş geliyordu. Biz Ortadoğu’da barışı savunuruz. Geçmişte bizim gençlerimiz Filistin için mücadele ederken, dönemin hükümetleri onları eleştiriyorlardı. O çocuklarımızın mezarları şu an Filistin’de. Filistinliler o çocuklarımızı bağırlarına basmış vaziyetteler. Biz CHP’liler olarak, Kuvayı Milliyeciler olarak nerede mazlum bir halk varsa, onların yanında olmak bizim boynumuzun borcudur.

 Gönül isterdi ki dünya ayağa kalksın bu katliam karşısında. Kısık seslerle protestolar yapılıyor. Arap dünyası… Kendi içinde birlik olmayan Arap dünyası, birbirini yiyen Arap dünyası. Egemen güçlerin oyununa gelen Arap dünyası. bir araya gelip Filistin’e sahip çıkamıyorlar. Bundan daha büyük bir ayıp tarihte yoktur. O zaman hiç tepki vermeyin, hiç konuşmayın. Egemenlerin oyuncağı olan bir yönetimden hayır gelmez. Egemen güçlerin söylemlerini dile getiren iktidarlardan, ülkelerden kendi bölgesine de dünyaya da hayır gelmez.

"İNSANIN ÖLÜMÜ BAYRAM KONUSU OLAMAZ"

Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, “insan haklarının akıl almaz derecede ihlaline tanık olduk” diyor. Elinde silah yok, demokratik eylemini yapıyor. En güçlü silahla öldürüyorsunuz. Bunu akıl kabul eder mi? Vicdan kabul eder mi? Filistinliler öldürülürken onlar kendi aralarında bayram yapıyorlar. İnsanın ölümü bayram konusu olmaz. Kim olursa olsun, kimliği ne olursa olsun. Vatanı için, ülkesi için mücadele eden insanlara hep saygı duymuştur tarih. Filistinlileri kendi topraklarından atacaksınız, sonra da dünyaya ders vermeye kalkacaksınız. İnsanlık tarihi bunu kabul etmez.

O COĞRAFYADAKİ HER ACIYI PAYLAŞMAK BORCUMUZDUR"

 Hükümetten ne istiyoruz? Üç günlük yas ilan etti gayet güzel. İsrail hükümetini en sert şekilde eleştirdi, gayet güzel. İki şeyi ayırıyoruz, farklı inançta insanlara saygımız vardır. Bizime eleştirimiz bunu yapan siyasal iktidarlara. Ne yapılmalı? Bir, dönem başkanı sıfatıyla İslam İşbirliği Teşkilatı’nı acil toplantıya çağırdılar. Bu ertesi gün dağılalım toplantısı olmamalı, kararlar alınmalı ve kararlar aynen uygulanmalı. Geçmişte de İslam İşbirliği Teşkilatı karar alıyor, sonar her şey unutuluyor. Kanlı Pazartesi’yi unutturmamak için önemli kararlar alınması lazım. İkinci isteğimiz, İsrail’deki büyükelçimizi derhal ama derhal geri çekin. Efendim istişare için eğri çektik… Yok kardeşim, ne istişaresi? Üç günlük yas ilan ediyorsun, 60 kişi katledilmiş, 3 bine yakın yaralı var. Büyükelçiyi kesin göndermemek üzere geri çekeceksin. Başka bir isteğimiz, İsrail’le yapılan sözleşme Mavi Marmara dolayısıyla. Bizim onurumuza dokunuyor. Bugün arkadaşlarıma söyledim, kanun teklifini veriyorlar. İsrail ile yapılan onur kırıcı olan 20 milyon dolarlık kanunu derhal iptal etmeliyiz. 

Üç şart vardı, Gazze’de abluka kalkacak. Kalkmadı. Tazminat verilecek ve özür dilenecek. Ne tazminat verdiler, ne özür dilediler resmen. Ne de Gazze’de abluka kalktı. O zaman yapacağımız ilk iş bu kanunu derhal iptal ettirmektir. Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu kanıtlamak için oradaki konsolosluğumuzu derhal Filistin büyükelçiliği olarak bütün dünyaya ilan edin. Hükümetten bunları bekliyoruz. Ve takipçisi olacağız. Hiçbir eleştiri yapmıyoruz, eleştirinin, kavganın zamanı değil. Dört tane konudan size her türlü desteği veririz. Meclis tatile girecek. Samimiyeti test etmek için acil ve net söylüyorum. Meclis tatile girmeden önce o kanunu iptal edin kardeşim. Belki diyebilirler ki, 20 milyon dolar aldık ne yapacağız? Söz veriyorum, 20 milyon doları ben size bulacağım. Götürüp İsrail hükümetine verin.

Hala olaylar devam edecek, öyle anlaşılıyor. Biz İslamiyet’i sabrın dili olarak biliriz. Marifetin ve bereketin dini olarak biliriz. Sadece kendi ülkemizde huzur değil bütün dünyada huzur olmasını isteriz. Filistinli kardeşlerimizin de rahat bir ramazan geçirmeleri bizim en büyük arzumuzdur. O coğrafyadaki her acıyı paylaşmak bizim namus borcumuzdur. Onlarla beraber olmayı her zaman sürdüreceğiz.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA