18 Nisan 2024 Perşembe

16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:20   ÖZGÜR ÖZEL: ``VİZE SERBESTİSİNİN ÖNÜNDEKİ ÜÇ ENGELİ AŞMAK, CHP İKTİDARINDA 15 GÜNLÜK İŞTİR"   15:04   CHP`Lİ ÜÇ BELEDİYE DAHA BORÇ AÇIKLADI   14:36   MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİMİ, AKDENİZ BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ   14:31   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN YOLLARA YENİ DOKUNUŞ   14:24   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN KONUŞTU   13:08   TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR   12:54   ŞIRNAK`TA 2 YIL ÖNCE BOŞANDIĞI EŞİ MİHRİBAN ALTÜRK`Ü ÖLDÜREN METİN ŞENGİL`E VERİLEN HAPİS CEZASINDA İNDİRİM   12:49   CHP`NİN YENİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MURAT EMİR OLDU   12:26   ANAYASA MAHKEMESİ`NDE BAŞKAN ZÜHTÜ ARSLAN`A VEDA TÖRENİ   12:17   MSB YETKİLİSİ: KÜRECİK RADARINDAN ELDE EDİLEN BİLGİLERİN NATO MÜTTEFİKİ OLMAYAN ÜLKELERLE PAYLAŞIMI SÖZ KONUSU DEĞİL   12:05   VAHAP SEÇER: “BELEDİYE TOPLUMUN HER KESİMİNE, HER TALEBİNE CEVAP VERMEK ZORUNDA”   11:56   YÖK: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HERHANGİ BİR HAK KAYBINA NEDEN OLMAMAKTADIR   11:52   AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI TÜRKİYE`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARAŞTIRMASININ ÜÇÜNCÜSÜNÜ YAPACAK   11:33   UZMAN ERBAŞLARIN SÖZLEŞMESİNİN FESHİ...ANAYASA MAHKEMESİ, TAKSİRLİ SUÇLARDA SÖZLEŞMENİN FESHİNİ ÖNGÖREN YASA HÜKMÜNÜ İPTAL ETTİ   11:23   HAKKINDA 10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI BULUNAN FEHMİ ORAL MEŞE HAVALİMANINDA YAKALANDI   11:21   DENİZ YÜCEL: "DÜNYANIN MÜLTECİ KAMPI, ÇÖP KONTEYNERİ OLDUĞUMUZ YETMEDİ, ŞİMDİ DE ÖLÜM ÜLKESİ OLDUK"   11:19   METEOROLOJİ, 13 İLDE KUVVETLİ RÜZGAR VE KISA SÜRELİ FIRTINA UYARISI YAPTI  
 
     
   

CHP’li Böke’den İçişleri Bakanı’na Soyluya çok sert uyarı..


CHP’den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Kılıçdaroğlu’na söylüyorum, adamlarını bir araya topla terör örgütünün propagandasını yapmasınlar" sözlerine yanıt geldi.

 

Tarih : 27 Şubat 2017 Pazartesi 23:00   Okunma : 1292

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Selin Sayek Böke, Hürriyet Gazetesi'nin “Karargah rahatsız” başlıklı haberine işaret ederek, hükümetin yeni bir mağdurluk arayışında olduğunu ifade etti. 

Böke, “Boşuna çabalamasınlar, milletin de bizim de artık bu danışıklı dövüşlere karnımız tok” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantının ardından MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Böke, Başbakan Binali Yıldırım’ın anayasa değişikliğiyle ilgili, “Tek adam, başka ne olacak” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

-“BAŞBAKAN ‘TEK ADAMI’ İTİRAF ETTİ”-

Başbakan Yıldırım’ın bu açıklamasıyla çok açık bir itirafta bulunduğunu ifade eden Böke, “Getirilmek istenenin bir tek adam rejimi olduğunu biz zaten biliyorduk, millet de zaten biliyordu. Biz, ‘tek adam olacak, Meclis feshedilecek, yargı bağımsızlığı olmayacak’ dediğimizde itiraz ediyorlardı. Şimdi Başbakanın telaş kaynaklı bu itirafıyla bu konu da tamamen kapanmış oldu. Tek adam rejiminin getirildiği, AKP’nin kendisi tarafından da itiraf edilmiş oldu” dedi.

-“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE KONMUŞ OLAN YOL AYRIMI ÇOK AÇIK”-

Böke, artık Türkiye’nin 16 Nisan’da neyi oylayacağı konusunda kimsenin tereddütünün kalmadığını belirtirken, “Türkiye’nin önüne konmuş olan yol ayrımı çok açık. Soru şu, ülkenin tapusu tek adamın mı olacak, yoksa ülkenin tapusu 80 milyonun mu olacak? Karşımıza gelecek olan sandık bir seçim sandığı değil. Bu getirilmiş olan, egemenlik kayıtsız şartsız millette mi olsun yoksa egemenlik tek bir kişiye teslim mi edilsin? Egemenlik, Meclis yoluyla mı kullanılsın yoksa tek bir kişinin koltuğunda oturduğu sarayda mı kullanılsın?” diye konuştu.

-“NEREDE TEK ADAM VARSA ORADA İSTİKRARSIZLIK, KAOS VAR”-

“Tek adam rejimi olursa hayatımıza ne olur” sorusuna da yanıt aranması gerektiğini ifade eden Böke, şöyle devam etti:

“Tek adam rejimi olduğu takdirde ne olacağını 2,5 yıldır yaşanan fiili durumdan dolayı biliyoruz. Tek adam rejimi, istikrarsızlık, yoksulluk, hayat pahalılığı, darbeler getirir. Tek adam rejimi şiddeti, ayrıştırmayı, terörü besler, cebinizdeki para erir, biter. Tek adam rejiminde kaos olur, belirsizlik, öngörülemezlik olur. Milletin egemen olduğu demokrasilerde ise istikrar, refah, umut olur, herkes yarınından emin olur. Yarınından emin olduğu için yatırım olur, yatırım olduğu için istihdam olur. Demokrasi olduğunda güvenli bir yaşam olur, ne can ne de mal güvenliğimizden tedirgin oluruz.”

Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da ve Libya’da tek adam rejiminin yarattığı maliyeti herkesin gördüğünü ifade eden Böke, “Nerede tek adam varsa orada istikrarsızlık, orada kaos var, orada millet yok, bir kişi var” dedi.

-“TEK ADAM KANDIRILABİLİR, BEDELİ 80 MİLYONA OLUR”-

Tek adam rejiminde siyasi istikrarın yok olduğunu belirten Böke, “Bugün tek adam rejimi savunanlar 1 Kasım’da milletin kapısını çaldılar, ‘bize oy verin istikrar getireceğiz’ dediler. 6 ay geçmeden, başbakan bir gecede gitti, fırlatıverdiler, kapının önüne kondu. Bundan büyük istikrasızlık olabilir mi? Başbakanın bir gecede fırlatıldığı bir düzende öngörülebilirlik olabilir mi? Tek adam rejimi, Türkiye’nin bütün kurumlarını; yargısını, ordusunu, devletin ta kendisini çökertti. Ülke açıkça terör örgütlerinin eline bırakıldı, darbe girişimi yaşandı, bundan büyük istikrarsızlık olur mu? Tek adam olduğu zaman kolaylıkla kandırılabilir, hata yapabilir ama o kandırılmanın bedeli 80 milyon için istikrarsızlık olur” diye konuştu.

-İÇİŞLERİ BAKANINA YANIT: “HADSİZLİK”-

Böke, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’ye dönük açıklamalarına da yanıt verdi. Soylu’nun “haddini aşan” değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Böke, “Türkiye’nin namuslu insanlarını ‘terörist’ ilan etme hadsizliğini alışkanlık haline getirmiş olanlar bir kez daha uyarılmak durumundalar. CHP’yi terörle ilişkilendirmeye hiç kimsenin, hele hele Türkiye’yi üç terör örgütünün zeminine taşımış olanların, 3 terör örgütünü bu ülkenin başına bela etmiş olanların hakkı yoktur” dedi.

-“KARGALAR GÜLER”-

Böke, “Cumhuriyetle hesaplaşacağız, devleti ele geçireceğiz’ diye devleti çökerttiler ve ülkenin tankını, topunu, uçağını bir terör örgütüne bilerek teslim ettiler. Bunun üzerine 80 milyon hep birlikte darbe girişimi yaşadı. Terör örgütüyle kapalı kapılar ardından siyasi pazarlıklar yaptılar, Türkiye’nin şehirlerinin bomba deposuna dönmesine göz yumdular. IŞİD belasını bir Türkiye belasına çevirdiler. Her üç terör örgütü karşısında da kandırılmayıp dimdik duran CHP’yi terörle yan yana getirmeye çalışanlar bilsinler, buna kargalar güler” diye konuştu.

-“KANDIRILMAYIN, HEMEN HESABINI SORUN”-

Hürriyet Gazetesinin “Karargah rahatsız” başlıklı haberine işaret eden Böke, hükümetin yeni bir mağdurluk arayışında olduğunu öne sürdü. Böke, “Boşuna çabalamasınlar, milletin de bizim de artık bu danışıklı dövüşlere karnımız tok. Eğer demokratik rejimin sınırları dışına çıkan tek bir kişi bile varsa, tek bir kurum bile varsa, yine, eskiden olduğu gibi kandırılmayın hemen hesabını sorun. Eğer yoksa da kuru gürültüyü bırakın. Türkiye’nin yapılacak çok işi var. Siyasi istismar ve karşı tarafı terörize etmeye kalkan hamaset gerçekleri örtemeyecek bu sefer” dedi.

-“AYDINLIK GÜNLER, 17 NİSAN’DA HAYIRLARLA GELECEK”-

Böke, referandumda, Türkiye’nin yeni hikayesinin yazılacağını ifade ederek, “Bu referandum Türkiye’ye çok hayırlı gelecek; istikrar, refah, özgürlük getirecek. 17 Nisan sabahı yazılmaya başlanacak yeni hikayede, bir gecede, sinsi kararnamelerle insanları işsiz, üniversiteleri hocasız bırakacak bir düzen olmayacak. Bilimin ve aklın önündeki bütün prangalar kalkacak, üniversiteler, gençlerimiz özgürleşecek. Türkiye’nin bütün kurumları yeniden ayağa kalkacak, hiç kimse darbeye cüret edemeyecek. Ekonominin kuralları belli olacak. Bir anda Varlık Fonu’yla 80 milyonun olan kamu kurumlarına el konulmayacak. Bir gecede şirketlere el koyan kayyım atama yöntemi ortadan kalkacak. Hiçkimse attığı bir tweet nedeniyle hapse atılmayacak. Aydınlık günler, 17 Nisan’da hayırlarla gelecek” diye konuştu.

-“BAHÇELİ’NİN KENDİ SEÇMENİNE ANLATACAĞI BİR ŞEY OLABİLİR”-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Böke, Barzani’nin ziyareti sırasında, Atatürk Havalimanı’nda, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili, “Bunun değerlendirmesini halka bırakmak gerekiyor ama her konuda bir sözü olan Sayın Bahçeli’nin belki de kendi seçmenine anlatacağı bir şey olabilir. Henüz bir şey duymadık kendisinden” dedi.

Böke, CHP’nin kampanya çalışmalarıyla ilgili de, “Bir şarkı söyleyeceksek zaten 80 milyon beraber söyleyeceğiz, bir sloganımız olacaksa 80 milyonla beraber söylenecek bir slogan olacak. Biz bu referandumu bir Türkiye fırsatı olarak görüyoruz, Türkiye’nin yeniden barıştığı, yeniden şarkılar söylediği…” diye konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde tehdit telefonu alan Böke'ye kadın bir korumanın eşlik ettiği görüldü.

Paylaş :
Etiketler :  CHP’li Böke, süleyman soylu, kılıçdaroğlu, referandum.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA