24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri Sona Erdi


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri” gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2018 Pazar 18:49   Okunma : 1605

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen ödül törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, KKTC Mersin Kültür ve Eğitim Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Nevruzoğlu, meclis üyeleri, daire başkanları, oyun yönetmenleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda tiyatro sever katıldı.

“Türk sanatı, yeni şahsiyetlerini bu salondan çıkaracak”

Yaklaşık iki hafta boyunca 15 okul, 17 grup, 485 öğrencinin oyunlarını sergilediği 4. Mersin Liseler Arası Tiyatro Günleri’nin ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu gençlerin arasından çok özel yetenekler çıkabileceğini düşünüyoruz ve bunun beklentisi içerisindeyiz. İnşallah başlattığımız bu etkinlik, bundan sonra kesintisiz olarak devam eder. Türk sanatına, Türk tiyatrosuna yeni yeni şahsiyetler bu salondan, bu sahneden çıkar inşallah. Böyle bir etkinliğe destek veren başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere bütün okullarımıza, okul yöneticilerimize, çok değerli yönetmen hocalarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sizleri de böyle bir medeni cesaret göstererek yeteneklerinizi ortaya koyduğunuz için ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah gelecek yıllarda çok daha geniş katılımlarla, çok daha büyük yeteneklerin ortaya çıkarılacağı etkinlikler diliyorum” dedi.

“Türk gençliğine sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de Toroslar’da düzenlenen iftar programından ayağının tozu ile geldiğini ifade etti ve Toroslar’da yaşadığı küçük bir anıyı gençlere anlatarak, “Hem Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, hem de Mersin Büyükşehir Belediyemize sanata, spora ve en önemlisi Türk gençliğine sahip çıktığı için teşekkür ediyorum. Ben ayağımın tozuyla Toroslar’daki bir iftar programından buraya geldim ama böyle güzel bir tesadüf yaşadım. İftara programı sırasında bir tane köylü kadın, şalvarlı ve başörtülü; Hamit Tuna Başkanımızın yanına geldi. Ben şiir yazıyorum, tiyatro yazıyorum ve tiyatro oynuyorum dedi. Hamit Tuna Başkanım da sordu. Arslanköylü müsün diye. Yok dedi.Arslanköylü değilim. Şu anda 50’li yaşlardaymış ve tiyatro yazmaya çalışıyor. Ama gençlerimizin ellerinde artık eskilere göre daha güzel imkânlar var” ifadelerini kullandı.

“Yaratıcılık bir sevginin ürünüdür, sevgisiz yaratıcılık olmaz”

Çukurova Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cihangir Nevruzoğlu ise yaptığı konuşmada “Bu güzel tabloyu şehrin, devlerin büyükleri gibi ürettiğiniz için, bir sanat adamı ve öğretim üyesi olarak size derin bir minnettarlığımı bildiriyorum. Ben her zaman öğrencilerime şunu söylerim. Sanırım bugün bu salonda bulunan öğretmenler de benimle aynı fikirde olacaklardır.  Söylediğim şu ki, yaratıcılık bir sevginin ürünüdür. Sevgisiz yaratıcılık olmaz. Bugün siz bu sahnede kendi sevginizi öğrencileriniz ile birlikte gösterdiniz ve bugün bu sahnede tüm emeklerinizin karşılığını aldınız” diye belirtti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve Başkan Kocamaz ile MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek tarafından oyun yönetmenleri ile okul müdürlerine tek tek plaketleri takdim edildi.  Ödül töreninde bu yılın ‘Emek Ödülü’nü kazanan öğretmen Dilek Ödemiş de plaketini Prof. Dr. Nevruzoğlu’nun elinden aldı.

Törendeayrıca,her tiyatro grubundan bir öğrenciye grup içerisinde en iyi oyuncu ödülü ile tiyatroda gelecek vadeden 6 oyuncuya da ödülleri Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.Öğrenciler, oyun yönetmenleri, hocalar ve protokol üyeleri ile birlikte çekilen toplu hatıra fotoğrafının ardından ödül töreni sona erdi.

Etkinlik boyunca sahnelenen oyunlar

7.5 Yıl Fen Lisesi “Deli Dumrul” adlı oyunla, OdtüGv Özel Mersin Anadolu Lisesi “Altın Post” adlı oyunla, Gazi Anadolu Lisesi “Kadın Haklı Beyler” adlı oyunla, Yahya Günsür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Para” adlı oyunla,  Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi “Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?” adlı oyunla, Eyüp Aygar Fen Lisesi “Sınavsız Hava Sahası” adlı oyunla, Cemile Hamdi Ongun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi “Kayıp Hayatlar” adlı oyunla, Gülnar Meslek Lisesi “Kısa Oyunlar” adlı oyunla,  Yenişehir Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi “Senin Annen Bir Melekti Yavrum” adlı oyunla, Özel Mersin Hızır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz”adlıoyunla,Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi “Görünüm”adlı oyunla, Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi “Otogargara” adlı oyunla,Mehmet Serttaş Anadolu Lisesi “Teneke”adlı oyunla, Mahmut Arslan Anadolu Lisesi “Keşanlı Ali Destanı”adlıoyunla,Hüseyin Okan Merzeci Anadolu Lisesi “Keşanlı Ali Destanı”adlıoyunla,Özel Mersin Taç Koleji Anadolu Lisesi “İstanbul Efendisi”adlı oyunla ve Yahya Akel Fen Lisesi “Artiz Mektebi” adlı oyunla her gün perdeleri araladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA