25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Gençler İçin Yeni Tesisler Yeni Yatırımlar


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin’de gençlik ve spor alanında yapılan yatırımları anlattı, “Gençlerimiz için bugüne kadar yaptığımız yatırımlara yenilerini ekliyoruz. Gençlik yatırımları her daim önceliğimiz oldu, bundan sonra da olacak” dedi.

 

Tarih : 29 Mayıs 2018 Salı 13:42   Okunma : 1207

2013 yılındaki Akdeniz Oyunları ile birçok esere kavuşan Mersin’de gençler için yatırımlar hız kesmeden sürüyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yeni yatırımları ve bunların hangi aşamada olduğunu anlattı. Bakan Elvan, Mersin’in 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları ile birçok ile nasip olmayacak çok önemli ve modern tesislere kavuştuğunun altını çizdi. Bu tesislerin etkin kullanımı için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getiren Elvan, gençlerin spor alanlarına daha rahat erişimini sağlamak için her türlü yatırımın hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

“Gençliğe Yatırım Geleceğe Yatırım”

Bakan Elvan, “Ak Parti hükümetleri döneminde her alanda olduğu gibi Gençlik Hizmetleri ve Spor alanında da önemli eserleri Mersin’e kazandırdık. Birçok şehrimize nasip olmayan modern ve dev tesisler Mersin’de mevcut. Bununla yetinmiyoruz. Gençlerimizin spor alanlarına erişimini kolaylaştırmak için yeni yatırımlar yapıyoruz. Gençlerimizin geleceği için her türlü yatırımı yapacağız. Gençliğe yatırım demek geleceğe yatırım demektir. Çok başarılı gençlerimiz var. İl merkezinde ve ilçelerimizde gençlerimizin spor ve sosyal faaliyetlerini güçlendirecek yatırımları yapmaktan çekinmeyeceğiz.” dedi.

İlçelere Gençlik Merkezleri

Mersin’in ilçelerinde Gençlik Merkezleri inşa etmek için kolları sıvadıklarını vurgulayan Elvan, “Silifke, Akdeniz, Tarsus ve Erdemli ilçelerimize birer Gençlik Merkezi kazandıracağız. Şu anda bu 4 proje için arazi tahsis çalışmaları ve proje çalışmaları sürüyor. Bunlar tamamlanır tamamlanmaz en kısa sürede de ihalelerine çıkılacak. Bunları çabucak tamamlayıp gençlerimizin hizmetine sunacağız. Ayrıca Mezitli, Toroslar ve Yenişehir için de toplamda 15 milyon liralık yatırımla Gençlik Merkezleri inşa etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Gençlik Kamplarına 40 Milyon TL’lik Yatırım

Bakan Elvan, gençlerin eğitimi ve gelişimi için önemli bir yere sahip olan Gençlik Kampları için de önemli bir müjde verdi. Elvan, Silifke Kapızlı’daki kampları ziyaret ettiğini ve buradaki şartları yerinde gördüğünü dile getirerek, “ Buralardan daha fazla gencimizin yararlanmasını arzuluyoruz. Kamplarımızın modernize edilmesi gerekiyordu. Bunun için Kapızlı’da bulunan 6 adet kampı 40 milyon liralık yatırımla baştan aşağıya yeniliyoruz. Gençlerimiz artık bu kamplardan daha modern şartlarda ve daha güzel bir ortamda yararlanacaklar.” açıklamasını yaptı. Elvan, 8 milyon liralık yatırımla da Mersin’e Türkiye Olimpiyat Merkezi’ni kazandıracaklarını vurguladı.

Mini Halı Sahalar ve Basketbol Sahaları

Kalkınma Bakanı Elvan, gençlerin spor sahalarına erişimini de güçlendireceklerini söyledi. Elvan, bu kapsamda özellikle büyük gençlik ve spor yatırımlarına uzak ilçe ve mahallelerde mihi halı sahalar, basketbol sahaları ve voleybol sahaları inşa edileceğini söyledi.

15 Yayla Merkezine Spor Tesisleri

Yaz aylarında nüfus artışı yaşanan yaylalara yönelik spor tesisleri yapımına yönelik de çalışmaların başladığını dile getiren Elvan, “Kalkınma Bakanlığı Güdümlü SODES Proje Desteklemesi kapsamında 8 milyon TL’lik bir yatırım planlandı. Yaz aylarında yaylalarda ikamet eden gençlerimiz için 15 yayla merkezine köyler arası sportif turnuvaların düzenlenebileceği, sosyal ve kültürel paylaşımla toplumsal hayata katılımlarının artırılabileceği tesisler inşa ediyoruz. Bunların içinde halı sahalar, basketbol sahaları, voleybol sahaları, ortak kullanım alanları gibi tesisler olacak. Aynı zamanda bu 15 yaylada gençlik merkezleri oluşturularak müzik, güzel sanatlar, sahne sanatları gibi alanlarda kurslar düzenleyeceğiz. Aslanköy, Sunturas, Bekiralanı, Gözne, Büyükeceli, Uzunccaburç, Kuşkan, Gülek ve Sarıkaya da yapım işleri başyadı. Aladağ, Ayvagediği, Kırobası, Fındıkpınarı, Çamlıyayla, ve Malaklar’da yapım işleri başlamak üzere.” ifadelerini kullandı. 

İlçelere Önemli Spor Yatırımları

Mersin’in ilçelerine yönelik planlanan spor yatırımlarına ilişkin de bilgi veren Bakan Elvan, “Aydıncık’ta 250 kişilik spor salonu ve sentetik futbol sahası; Anamur’da sentetik futbol sahası; Bozyazı’da 250 kişilik spor salonu ve sentetik futbol sahası; Çamlıyayla’da 250 kişilik spor salonu; Erdemli’de yarı olimpik yüzme havuzu ve sentetik futbol sahası; Silifke’de 1000 kişilik spor salonu ve sentetik futbol sahası; Mezitli’de sentetik futbol sahası; Tarsus’ta yarı olimpik yüzme havuzu, sentetik futbol sahası, tenis kortu ve Yenice sentetik futbol sahası ile Yenişehir’de sentetik futbol sahası inşa edeceğiz. Bu projeler 2018 yılı planlamamızda yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Silifke Stadı Yenilendi, Işıklandırıldı

Silifke Stadı’nı yaklaşık 3 milyon liralık yatırımla baştan aşağı yenilediklerini vurgulayan Bakan Elvan, “Silifke Stadyumu’nu Silifke’ye yakışır bir tesis haline getirdik. Aydınlatma talebi vardı, bunu hayata geçirdik. Ayrıca tribünlerini ve çimlerini de yeniledik.” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA