29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Ümit Kocasakal’dan referandum çıkışı: Bedelini çok ağır ödeyecekler..!!


İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede,

 

Tarih : 1 Mart 2017 Çarşamba 08:37   Okunma : 1448

Mersin’de, CHP Yenişehir  İlçe Örgütünün düzenlediği panel’e katılan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Değişikliği sunarak  milleti aptal yerine koyanlar, bunun bedelini çok ağır ödeyecekler" dedi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde  CHP Yenişehir  ilçe  Örgütünce düzenlenen  CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit,Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç,il yöneticileri,Yenişehir ilçe Başkanı Hüseyin Özveren ve yönetimi,Toroslar ilçe Başkanı Burhanettin Erdoğan ve yönetimi,Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu,Toroslar Kadın Kolları Başkanı Sultan Ökmen ve yönetimi,Yenişehir Gençlik Kolları Başkanı Didar Şimşek ve yönetimi,eski milletvekilleri,eski il-ilçe yöneticileri,STK Temsilcileri,Partiiler ve Vatandaşların katıldığı Panel’de konuşan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, anayasa değişikliğini çok sert sözlerle eleştirdi.

Milli refleksin devreye girdiğini belirten Kocasakal, “Bu değişiklikle beraber, eğer geçerse ki;

geçeceğinin hiç şansı  olmadığını düşünüyorum. Ben hafta sonu Beşikdüzü, Trabzon, Rize ve Çayeli’ndeydim. Rize'de salon vermediler, sendikanın 500 kişilik salonunda toplantı yaptık. Salona 900 kişi doldu, bin 500 kişi de salon dolu diye geri döndü. Rize’de yaşandı bu. Bütün Türkiye’de bir milli refleks, milli şuur, vicdan haykırması devreye girmiş durumda ve bunun önünde kimse duramaz. Bu metni önümüze getirenler Türk milletini aptal yerine koymanın bedelini ödeyecekler. Çünkü ulu önderin dediği gibi Türk milleti çalışkandır, zekidir” diye konuştu.

Başlatılan 'evet' propagandasının başarısız olduğunu ifade eden Kocasakal, şunları söyledi:

“İnsanlara hiçbir şey anlatamıyorlar. Bir teklif getiriyorsunuz. Kural olarak benim buna hayır demek için bir argüman bile getirmeme gerek yok. Sizin bana bu konuda gerekeni getirmeniz lazım. Bugüne kadar Başbakan, Cumhurbaşkanı ya da destek olanların bununla ilgili getirdikleri tek bir somut argüman, gerekçe var mı, yok. 'Cek', cak' ancak bu. İktidarın hazırladığı bir propaganda videosu var. Hakikatten hazin ve içler acısı. Çaresizliğin göstergesi. Ben hiçbir şey bilmesem ve bunu okusam, hiçbir riski almadan hayır derim.”

Rejim değişikliği ile karşı karşıya kalındığını iddia eden Kocasakal, sözlerine şöyle devam etti:

“AKP’ye oy vermiş yurttaşlarımız dahi 'Biz sizi 15 yıl boyunca tek başına iktidar yaptık. Her türlü güç elinizdeydi. Hangi kanunu geçirmek istediniz de geçirmediniz? Ama şimdi sen artık saltanat istiyorsun. O kadar da değil' diyorlar. Bu değişiklikle

beraber kayıtsız şartsız Türk milletine ait olan egemenlik Türk milletinden gasp edilerek bir kişiye devredilecek. İkinci önermem, bu bir sistem değişikliği değil, apaçık rejim değişikliğidir. Bu değişiklikle beraber egemenlik tek bir kişiye denetimsiz halde devredilmiş olacağı için anayasamızın değiştirilemez olan ilk 3 maddesi değişmiş olacak. Anayasamızın ilk maddesi, Türkiye Devleti bir cumhuriyet diyor. Fakat bu değişiklikle birlikte Türkiye Devleti bunların kafasına göre cumhuriyet olmayacak, Türkiye Devleti bir saltanattır olacak. Demokratik devlet değişmiş olacak, hukuk devleti ortadan kalkacak. Böylelikle değiştirilemez ikinci madde de değişmiş oluyor Türkiye’nin eyaletlere bölünmesinin temelleri atılmış olacak.”

Paylaş :
Etiketler :  ümit kocasakal, referandum, mersin, baro.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA