25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Mersin’de Bir ‘Yudum’ Konser


Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi, Ardahanlı bağlama sanatçısı Yudum, verdiği konserde Mersinlileri kendisine hayran bıraktı.

 

Tarih : 2 Haziran 2018 Cumartesi 14:17   Okunma : 1313

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Yudum, hayranlarına türkü dolu unutulmaz bir akşam yaşattı. Türkülerinin bir kısmını sahnede söyledikten sonra, hayranlarının arasına inen Yudum, hem sevenleriyle hatıra fotoğrafı çekildi, hem de türkülerini Mersinliler ile birlikte hep bir ağızdan söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5. Ramazan Etkinlikleri Programı kapsamında Atatürk Parkına kurulan konser alanında sahne alan Yudum, hem çaldı, hem söyledi.Bağlaması eşliğinde seslendirdiği türkülerini Mersinliler ile birlikte hep bir ağızdan söyleyen sevilen sanatçı Yudum, samimiyeti ile gönüllerde taht kurdu.

Yudum’la türkü dolu bir akşam

Orkestrası ile birlikte Türk Halk Müziği’nin en sevilen türkülerini Mersinliler için seslendiren Yudum, dinleyicilerden tam not aldı. Yudum ayrıca kendisi ile hatıra fotoğrafı çekilmek için sıraya giren hayranlarını kırmadı.Yüreğinden dökülen ezgileri Mersinliler için söyleyen Yudum, ‘Uyan Sunam’ parçası ile sahneye çıktı ve ‘Mevlam Birçok Dert Vermiş’ türküsünü de okuduktan sonra, bağlamasını eline aldı. Bağlaması eşliğinde ise ‘Söyleyemedim’, ‘Niye Çattın Kaşlarını’, ‘Gönül Dağı’, ‘Seher Yeli Nazlı Yare’, ‘Deli Misin Divane Mi Sevdiğim’, ‘Adıyaman’, ‘Merdo’, ‘Eziz Dostum’, ‘Etek Sarı’, ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’, ‘Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni’, ‘Yemen Türküsü’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, Neredesin Sen’ ve ‘Ah Yalan Dünya’ gibi birbirinden değerli türküleri seslendirerek geceyi sonlandırdı.

Yudum: “Teröre geçit vermeyen bir Mersin var”

Konuşmasında, gece boyunca tüm türkülerini şehitler için okuyacağını dile getiren sanatçı Yudum, “Hepiniz şerefler verdiniz, ayaklarınız dert görmesin. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Mersin gerçekten benim için çok önemli. Çok kez geldim buraya, sizler benim canımsınız. Bugün aslında tabi ki böyle hareketli eserler okumak isterdik ama malumunuz biliyorsunuz dün Hakk’a yürüyüp bugün defnedilen ne yazık ki 4 tane şehidimiz, 4 tane Mehmetimiz, 4 tane aslan parçamız var. Bu anlamda hepimiz biliyoruz Mersin teröre dik duran bir şehir. Teröre geçit vermeyen bir Mersin var. Toplumun her kesimi içinde barındıran ve birlikte yaşamayı hedef alan bir Mersinimiz var. Bütün türkülerimiz bugün bu vatan için canını feda eden şehitlerimiz için olacak. Rabbim ailelerine sabır versin, hepsinin mekânı cennet olsun. Vatan sağ olsun. Bütün türküler şehitlerimiz için olsun” dedi.

Mersin’de 5 yıldır Ramazan etkinlikleri düzenlemeye devam eden ve birbirinden değerli sanatçıları Mersinliler ile bir araya getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a bir alkış gönderen Yudum,“Gerçekten kültüre hizmet eden, kültürümüzün nesilden nesile aktarılması adına çok hizmetleri olan bir Başkan. Her şey için çok teşekkür ediyorum, emeklerine sağlık diyorum” şeklinde konuştu.

Konser sonrasında Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar tarafından sevilen sanatçı Yudum’a çiçek takdim edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA