29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

Özdemir: "Kentimizde Nükleer Çöplük İstemiyoruz"


Mersin Barosu Başkan Vekili Gazi Özdemir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

 

Tarih : 4 Haziran 2018 Pazartesi 10:35   Okunma : 925

Mesajında, her insanın ortak yaşam alanı olan çevrenin ciddi anlamda korunması ve gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakabilmek adına, gerekli yasal düzenlemelerin yanı sıra eğitimin de önemli olduğunu belirten Özdemir, kentimizde en büyük çevre felaketinin nükleer santral atıklarının olacağını ifade ederek, “Kentimizde nükleer çöplük istemiyoruz. Hukuksuzca, teknik eksikliklere ve yanlışlıklara rağmen temeli atılan Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nden çok geç olmadan vazgeçilmelidir” dedi.

Başkan Vekili Gazi Özdemir açıklamasında, “2872 sayılı Çevre Kanun’un amacı, bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlamaktır. 1982 Anayasası’nın 56. Maddesi’nde, herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı vardır ve bu yasa tüm vatandaşlara yaşadığı çevreyi koruma görevini de yükler. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak devletin ve vatandaşların asli görevidir” diye konuştu.

Akkuyu’da temeli atılan nükleer santralin en büyük çevre felaketi olacağını belirten Başkan Vekili Gazi Özdemir, “Nükleer santrallerin insan ve çevre için büyük bir tehlike oluşturduğunun örneklerini geçmişte gördük.  Nükleer atık, insan ve çevre sağlığı açısından büyük bir tehdittir. Radyasyon sadece havaya değil; suya, toprağa, her şeye bulaşmaktadır. Kentimizde nükleer çöplük istemiyoruz. Nükleer santral için Orman Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Toroslar’ın nükleer atık deposu yapılması planına ve kentimizde yapılacak olan nükleer santrale karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Hukuksuzca, teknik yanlışlıklara, eksikliklere ve Mersin halkının tüm itirazlarına rağmen temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali projesinden vazgeçilmelidir.

Temennimiz, merkezi ve yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin bu konuda etkin mücadelelerini sürdürmeleridir. Bu düşüncelerle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, daha güzel bir çevrede yaşamak ve çevreyi korumak umuduyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  Mersin Barosu, Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA