24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

Filipinler Başkonsolosu’ndan Kardeş Şehir Önerisi


Filipinler Ankara Başkonsolosu Enrique Voltaire G. Pingol,Filipinler Mersin Fahri Konsolosu Şükrü Diyap ile birlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

 

Tarih : 4 Haziran 2018 Pazartesi 17:27   Okunma : 1089

Başkonsolosu makamında kabul eden ve Mersin’de ağırlamaktan dolayı son derece memnun oldukları ifade eden Başkan Kocamaz, Başkonsolos Pingol’e Mersin hakkında genel bilgiler verdi.

Burhanettin Kocamaz: “Kardeş şehir kavramı kağıt üzerinde kalmamalı”

Kardeş şehir olma prosedürlerinin değiştiğinden ve kardeş şehir olmak için gerekli kriterlerden bahseden Burhanettin Kocamaz, “Sizleri Mersin’de görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Mersin’le kardeş şehir olma isteğini dolayısıyla mutlaka Mersin’le ilgili genel bilginiz vardır. Bildiğiniz gibi önceden Belediye meclis kararı ile kardeşlik ilişkileri kurulabiliyordu. Ancak bir dönem bu kardeş şehir ilişkilerinde biraz aşırıya kaçıldı. Bundan dolayı bakanlık bu işi disipline etti. Şu anda bu tür talepler direk Dışişleri Bakanlığı’ndan bize yazılıyor. Dışişleri Bakanlığı’na yazı yazarak kardeş şehir olmak istediğinizi iletiyorsunuz. Onlar da bize iletiyor. Biz de bunu değerlendiriyoruz. Mecliste bir karar alıp, sonra tekrar bakanlığa gönderiyoruz. Resmi prosedür bu şekilde ilerliyor. Türkiye’de tüm kardeş şehirler kayıt altına alınıyor.  Bu daha sağlıklı ve devletinde kontrolünde gerçekleştiği için bu ilişkiler daha hızlı gelişiyor. Kardeş şehir olmak bence güzel ama bunun içinin doldurulması lazım. Sadece kâğıt üzerinde kalmamalı” dedi.

“Kardeş şehir ilişkileri ticaretle taçlanmalı”

Karşılıklı kültür alışverişinin kardeş şehirler için en önemli unsur olduğunu ve yanında ticaretin de en önemli etkenlerden olduğunu sözlerine ekleyen Burhanettin Kocamaz, “Bunun yanında bu işin en önemli tarafı da kardeş şehir ilişkilerinin ticaretle taçlanması. O zaman daha kalıcı bir kurumsallaşma gerçekleşiyor. Bu sadece belediyeler arası değil sivil toplum kuruluşları ve ticaret odaları arasında da bu tür faaliyetlerin sürdürülmesiyle ancak yaşayabilir. Dışişleri Bakanlığı bu ilişkileri kurarken bu şehirlerin benzer özellikleri olmasına öncelik veriyor. Ortak özellikler olduğu zaman bu ilişkiler daha sağlıklı ilerliyor” şeklinde konuştu.

Kardeş şehir olmak isteyen iki şehrin sahip olması gereken ortak kriterleri sıralayan Başkan Kocamaz, “Biz Mersin’i turizme açmayı planlıyoruz. Şu anda turizm bölgesi ilan edilmiş sekiz yerimiz var. Bu bölge geçmişi en az 12 bin yıl öncesine dayanan kadim bir kültüre sahip. Sahip olduğu limanı, tarımı ve turizm potansiyeli ile önemli bir şehir. Bu bölgeye Türkiye’nin en uzun ikinci pistine sahip havaalanı yapılıyor. Dolayısıyla bu bölgede yetişen ürünlerin gerek hava yolu, gerek kara yolu, gerekse deniz yolu ile dünyanın değişik bölgelerine ulaşımı çok daha kolay olacak. Mersin Türkiye’nin en stratejik ve konum olarak önemli şehri. Kardeş ilişki kurulması yolunda tüm bu kriterler masaya yatırılır ve gerekli işlemler yapılırifadelerine yer verdi.

Başkonsolos Pingol, “Filipinliler Türkiye’yi keşfetmeye başladı”

Filipinler ile Türkiye’nin 70 yıla dayanan bir dostluk ilişkileri olduğunu ve bu ilişkileri devam ettirmek istediklerini ifade eden Filipinler Ankara Başkonsolosu Enrique Voltaire G. Pingol, “2 aydır Türkiye’deyim. Sizi ziyaret edip, tanımaktan son derece memnunum. Mersin’de yaşayan Filipinli vatandaşlara olan ilginiz için teşekkür ederim. Önümüzdeki yıl Filipinler ve Türkiye’nin dostluk ilişkilerinin başlamasının 70. yıl dönümü. 70. yıl dönümünü güzel bir şekilde kutlamak istiyoruz. Umuyorum ki halklarımızı birbirlerine yakınlaştırabiliriz. Filipinlerle Türkiye’nin ilişkileri her geçen gün daha artıyor. Mala’dan İstanbul’a direk uçuşlar da başladı. Filipinliler Türkiye’yi keşfetmeye başladı. Türkiye’de de çalışmakta olan birçok Filipinli var. Bölgeniz, iki ülkenin ve iki ülke halkının ilişkileri bizim için çok önemli. Adana ve Mersin’de Filipinlilerin sayısının artmakta olduğunu, onların iyi ağırlanmakta olduğunu gördük ve bunun için teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

“İnşallah önümüzdeki yıl kutlamalarda Mersin kardeş şehrimiz olarak yer alır”

Filipinler ve Davao hakkında Burhanettin Kocamaz’a genel bilgiler veren Pingol,Biz Davao ile Mersin’in kardeş şehir olmalarını diliyoruz. Birlikte çalışmalarımız sonucunda her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum. Türkiye ile Filipinler arasındaki diyalogun daha yakın, samimi ve dostane bir şekilde ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız. Gelecek yıl 70. yılımızı anlamlı bir şekilde kutlamak istiyoruz. 70 yıl dostluk için oldukça uzun bir süre. Geleceğe birlikte bakıyoruz. İnşallah Türkiye ile Filipinler arasında ki diyalogu Mersin ve Davao arasında da geliştirebiliriz. İnşallah önümüzde ki yıl kutlamalarda Mersin kardeş şehrimiz olarak yer alır” ifadelerine yer verdi.

Ziyaret sonunda Başkan Kocamaz Pingol’e, hat sanatı ile yapılmış bir tablo hediye ederken, Pingol’e Burhanettin Kocamaz’a Filipinlerin orta bölgesine özgü olan deniz kabuğu hediye etti.

Paylaş :
Etiketler :  burhanettin kocamaz, mersin büyükşehir belediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA