24 Nisan 2024 Çarşamba

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

Mutlu Kadınlar Arı Gibi Çalışacak


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin İli Arıcılığı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında arıcılıkla geçimini sağlayan üreticilere Mut’ta arı kovanı dağıttı.

 

Tarih : 8 Haziran 2018 Cuma 13:51   Okunma : 1129

Dağıtım törenine MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Büyükatlı, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mut İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, Ülkü Ocakları Mut İlçe Başkanı Soner Kır, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Arıkovanı dağıtım töreninde konuşan Başkan Kocamaz, 30 Mart’tan öncesi Mersin’in hak ettiği yerde olmadığını, Cumhuriyet dönemi boyunca yeterince hizmet alamadığını belirtti. Mersin için bir milat olan 30 Mart tarihinden sonra söz verdikleri gibi Mersin’in bütün problemlerini masaya yatırdıklarını ve çözmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Sizler bize güvendiniz bizde sizin bu güvenine layık olabilmek için 30 Marttan bu yana gece gündüz çalışıyoruz. Bizler Türk milliyetçileri olarak ilk günden bu yana hep zor işlere talip olmuşuz”dedi.

“Biz vatandaşlarımıza balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretiyoruz”

Tarım konusunda üreticilere eğitimler vererek, ürün kalitesini artırmak için fideler, fidanlar dağıtarak, hayvancılara güneş panelleri dağıtarak, bozulmaya yüz tutmuş kıl keçisi ırkını yeniden toparlamak düşüncesi ile teke dağıtımı yaparak destek verdiklerini ve verilen desteklerin belirli alanlarla sınırlı olmadığının altını çizen Başkan Kocamaz, “Özellikle ev hanımlarımıza bütçelerine katkı olsun düşüncesi ile arıcılık eğitimi verip arı kovanı dağıtıyoruz. Biz vatandaşlarımıza balık vermekten ziyade balık tutmayı öğretiyoruz. Bundan daha önemlisi hanım kardeşlerimizin aldıkları eğitim. Biz başlangıçta üç kovan veriyoruz ama ilerleyen günlerde bu kovanların sayısı artacak. Daha önce arı dağıttığımız hanımefendiler beni zaman zaman ziyaret ediyorlar. Bu işten çok memnun olduklarını, kovan sayılarının her geçen gün arttığını, ürettikleri maldan evlerine gelir sağladıklarını iletiyorlar. Biz bu işin lokomotifi olmaya çalışıyoruz. İşi başlatıyoruz, hız veriyoruz ama bundan sonra aracı sürmesi gereken üreticilerimiz olan hanımefendiler” ifadelerine yer verdi.

“Bir yalanın ve iftiranın arkasına sığınmaya çalışıyorlar”

Kırsalda yaşayan vatandaşlara hizmet önceliği vererek geç kalmış adaleti sağlama düşüncesinde olduklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Kırsalda yaşayan vatandaşımız bu ülkenin bekasını sağlayan yiğitlerin anaları, babaları. Dolayısıyla bunlar öncelik vermek ve adaleti bu şekilde sağlamak mecburiyetinde olduğumuzu belirtiyoruz. Ülkemiz çok zor bir dönemeçten geçiyor. Yaşanan bunca olumsuzlukların üstüne 24 Haziran’da aynı hatalara bir daha düşmemek düşüncesi ile Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile ilgili bir seçime gidiyoruz. Herkesin gözünü açması lazım. Üzümün çöpü, armudun sapı ile uğraşacak zamanımız yok. Nefsinizi ayaklar altına alarak, geçmişe bir sünger çekerek, geleceğe bakmalıyız. Ben dağıtılan bu arı kovanlarının üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bol kazançlar temenni ediyorum”şeklinde konuştu.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi çalışkan ikinci bir belediye yok”

Arıkovanı dağıtım törenine katılan ve Mersinli üreticiyi yalnız bırakmayan konuşan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise, “Bir belediye düşünün ki damızlık keçi, koyun dağıtsın. Damla sulama borusu dağıtsın. Arı dağıtsın.  Binlerce kilometre yol yapsın. 100 yıldır suyu olmayan köye su getirsin, yolu olmayan köye yol yapsın. Fideler, fidanlar dağıtsın. Türkiye’de Mersin Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde tarıma destek veren ikinci bir belediye yok. Burhanettin Başkanımıza hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum”  ifadelerini kullandı.

Nebi yılmaz, “Demek ki usta olmak böyle bir şey”

Mut ilçesinin tarımla ayakta kalan bir ilçe olduğunu ve Burhanettin Kocamaz Başkanla birlikte üreticilerinin her alanda destek aldığını söyleyen Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın Mersin’de ilgi çekici ve her yaşam alanına dokunucu hizmetleri ve projeleri var. Kendisini tebrik ediyorum. Demek ki usta olmak böyle bir şey. Usta olmak bütün hücrelere dokunmak demek. Mut ilçesinin balı geçtiğimiz sezon İstanbul’da dünya üçüncüsü olarak tescil edildi. Balı dünya üçüncüsü olan bu ilçeye arı kovanı desteği yaptığı için ayrıca teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Mersin Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Ali Torpil ve kadın üretici Nazlı Naz da etkinlikte birer konuşma gerçekleştirerek arı kovanı dağıtımı ve hizmetleri için Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletti.

Kovanlar sahiplerini buldu

İklim ve bitki örtüsü itibariyle arıcılık için son derece avantajlı konumda olan Mersin kırsalında arı yetiştiriciliği ve bal üretimini teşvik etmek, üreticileri alternatif üretime yönlendirmek ve Mersin ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, Mut ilçesinde arıcılık yapan üreticinin her birine 2 arılı, 1 boş katlı fenni kovan ve arıcı malzeme seti dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki günlerde Çamlıyayla ilçesinde de gerçekleştirilecek olan arı kovanı dağıtımı ile toplamda 240 üretici olmak üzere 480 arılı, 240 boş kovan desteği yapıldı.

Konuşmaların ardından geçimini arıcılıkla yapan kadın üreticilere arı kovanları Başkan Kocamaz ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Paylaş :
Etiketler :  meski, büyükşehir belediyesi, burhanettin kocamaz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA