19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Miniklerden Down Kafe İçin Proje


Başakşehir Koleji öğrencileri, müşteri olarak geldikleri Down Kafe’den çok etkilenerek özel bir proje ürettiler. Minik öğrencilerin, ‘Farklı olmak normaldir’ ismini verdikleri proje kapsamında oluşturulan resimli menü, Down Kafe’de çalışan gençlerin işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

 

Tarih : 9 Haziran 2018 Cumartesi 11:51   Okunma : 1410

Bir süre önce Mezitli Belediyesi Down Kafe’ye gelen Başakşehir Koleji öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, burada görev yapan Down Sendromlu gençlerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla bir projeye imza attı. Minik öğrenciler ‘Farklı olmak normaldir’ sloganıyla ürettikleri projede masalara numaralar yerine kalp, çiçek, ağaç, güneş gibi benzeri şekillerle isimlendirildi. Oluşturulan resimli menü ile çalışanlar sipariş veren masanın numarasını ezberlemek yerine isimlendirildiği şekli resimli menüden işaretleyecekler. Böylelikle doğru siparişi, doğru masaya sorunsuz ulaştırabilmeleri sağlanacak.

Başakşehir Koleji 2. Sınıf öğrencileri; Ege Feyyaz Hazar, Elif Değirmen, Alper Kayıkçı ve Hüseyin Ateş Uğur, matematik öğretmenleri İsmail Sarı, projenin tanıtımı için Down Kafe’ye geldiler. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı programda ilk uygulama da yapıldı.

"KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK ADINA DÜŞÜNÜDÜK"

Down Kafe’den çok etkilendiklerini ifade eden minik öğrenciler, “Biz bu kardeşlerimize yardımcı olabilmek adına ne yapabileceğimizi düşündük. Öğretmenimiz İsmail Sarı ile birlikte resimli menü yaptık. Umarım burada çalışan ağabeylerimize, ablalarımıza faydalı bir şey olur” dediler.

"GÜZEL YÜREKLİ ÇOCUKLARIMIZIN BUNU DÜŞÜNMÜŞ OLMALARI ÖNEMLİDİR"

Minik öğrencilerin proje üretmesinin önemli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan da, “Projenin içeriğinden çok güzel yürekli çocuklarımızın bunu düşünmüş olmaları önemlidir. Biz görevli arkadaşlarımızla projenin uygulanabilirliğini görüşerek belki küçük müdahaleler sonrası mutlaka kullanmaya başlamak istiyoruz. Bu duyarlı yaklaşımı gösteren minik çocuklarımıza ve onlara bu yolu açan değerli öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, neşet tarhan, başakşehir koleji, down kafe

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA