25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz Mazbatasını Aldı


Mersin Barosu’ndan hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 787 oy alarak Mersin Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Bilgin Yeşilboğaz mazbatasını alarak görevine başladı.

 

Tarih : 14 Haziran 2018 Perşembe 17:01   Okunma : 855

Yeşilboğaz açıklamasında, “Atatürk ilkeleri ile cumhuriyet ve demokrasi ile onun kazanımları konusunda ödünsüz tavır almayı, insan hakları alanında yapılan her türlü olumsuz müdahale karşısında her ne koşulda olursa olsun dimdik durulmasını, bu kavramın hak ettiği anlam ve pratiğine kavuşturulmasını ilke edineceğiz” dedi. Mersin Baro Odası’nda Divan Başkanı Halit Akın, divan üyeleri, Mersin Barosu eski Başkanları Av. Alpay Antmen, Av. İsa Gök, Av. Halit Akın, Av. Hulki Özel, Av. Şengün Erdoğan ve avukatların yoğun katılımıyla gerçekleşen mazbata töreninde; Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Divan Başkanı Av. Halit Akın’dan mazbatasını teslim aldı. Divan Başkanı Av. Halit Akın yapmış olduğu konuşmada, “Başkan Adayları Av. Gazi Özdemir ve Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın sağduyulu, kendilerine ve baromuza yakışır olgunlukta olmaları baromuzun birlikteliği ve dayanışması için çok önemliydi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Mersin Barosu bu şekilde görüntü vermeli. Mersin Barosu üyesi olmak avukatlara kazançtır. Yeni sistemde yargı bağımsızlığı çok önem arz etmekte. Yargı bağımsız olmadığı takdirde, avukatların da bağımsızlığı elden gitmektedir ve işlerimizi yapamamaktayız. Bu nedenle, bu birlikteliği mutlaka sağlamalıyız. Hukuk avukatla, bağımsız savunmayla ancak yaşayabilir. Özgürlükler adaletsiz olmaz. Av. Gazi Özdemir Başkan Vekili olarak görevine devam edecektir. İki meslektaşlarımızın görevlerini el ele vererek, birlikte çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Her ikisini de kutluyorum” diye konuştu. Daha sonra konuşan Başkan Adayı Av. Gazi Özdemir ise, olağanüstü genel kurulda katılım gösteren tüm meslektaşlarına teşekkür ederek, Başkan seçilen Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı tebrik etti. Başkan Vekili olarak, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’a elinden gelen her türlü desteği vereceğini ifade eden Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, “Mersin Barosu’nun menfaatlerini her zaman en önde tutacağım ve kendisinin en büyük yardımcısı olacağım. Kazananın Mersin olacağına eminim. Görev süremizi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

“İNSAN HAKLARI ALANINDA YAPILAN HER TÜRLÜ OLUMSUZ MÜDAHELE KARŞINIDA DİMDİK DURACAĞIZ”

Daha sonra konuşan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ise, “Baro yönetim kurulumuzun oybirliğiyle almış olduğu olağanüstü genel kurul kararı sonrasında 10 Haziran’da yapılan seçimler sonucunda meslektaşlarımız beni Mersin Barosu Başkanlığı görevine layık görmüşlerdir. 1994 yılında başladığım ve onurla, gururla sürdürdüğüm meslek yaşantımda, her bir kademesinde- kurulunda şerefle, üreterek, mücadele ederek görev yaptığım Mersin Barosu’nun Başkanlığını yapmak benim için şüphesiz ki çok büyük bir onurdur. Mersin Barosu, evveliyatında olduğu gibi barolara ve meslektaşlara yapılan baskı ve saldırılara karşı siyasi görüşüne, cinsiyetine, ırkına bakmadan her zaman tüm meslektaşlarımızın ve barolarımızın yanında olacaktır” şeklinde konuştu. Konuşmasında baro yönetim ilkelerini açıklayan Baro Bşk. Yeşilboğaz, “Atatürk ilkeleri ile Cumhuriyet ve demokrasi ile onun kazanımları konusunda ödünsüz tavır almak, insan hakları alanında yapılan her türlü olumsuz müdahale karşısında her ne koşulda olursa olsun dimdik durulması, bu kavramın hak ettiği anlam ve pratiğine kavuşturulmasını ilke edinmek; adli makamlardaki keyfi ve ayrımcı uygulamalara karşı mücadele etmek, havamıza, toprağımıza, suyumuza yönelik rant ve talan düzenine karşı durmak, dil, din, ırk, mezhep, renk, cinsiyet ve cinsel eğilim ayırt etmeksizin her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, adalete erişimin, hak arama hürriyetinin, adil yargılanma ve savunma hakkının güçlenmesi ve yaşama geçmesi için çalışmak, kadına ve çocuğu yönelik şiddetin ve ihlallerinin önüne geçilmesi için mücadele etmek, ekonomik ve mesleki sorunlarımızın çözümünde aktif ve etkin rol almak, mesleki itibarımızı ve saygınlığımızı korumak ve yükseltmek, kentimizde bir arada yaşama kültürünü hakim kılmak, mesleğin istihdam alanlarının genişletilmesi yönünde çalışmalar yapmak, kamuda ve özelde çalışan meslektaşlarımızın hak ettiği saygı ve ekonomik duruma kavuşturmak olacaktır” şeklinde konuştu.

“AVUKAT PAYDASINDA BULUŞURSAK BİRÇOK SORUNUMUZU ÇÖZEBİLİRİZ”

Avukat paydasında buluşarak birçok sorunu çözebileceklerini belirten Yeşilboğaz, “Yüzyıllar öncesinden beri “adaletin gezici şövalyeleri” olarak tanımlanan ve kendi geçmişini yine kendi yazan bir mesleğe sahip olan biz avukatlar, siyasal düşüncelerimizi, aidiyetlerimizi bir kenarda bırakarak, birbirimizi ötekileştirmeden, yadırgamadan, “Mersin Barosu hepimizindir, bütün avukatlarındır” bilinciyle, yalnızca “Avukat” paydasında buluşarak, birçok sorunumuzu çözebiliriz. Mersin Barosu ve bu Baronun üyeleri olarak bizler, tarihsel geleneklerimize ve toplumsal sorumluluklarımıza uygun olarak hareket edeceğiz. Seçime katılan tüm meslektaşlarıma, değerli kardeşim Av. Gazi Özdemir’e, çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ederim. Mersin Barosu büyük bir ailedir ve bu ailenin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. Yaşasın Avukatlar, Yaşasın Mersin Barosu”ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, gazi özdemir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA