29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Başkan Kocamaz: “1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı’na Yapılan İtirazlar Tek Tek İnceleniyor”


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın İkinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Tarih : 19 Haziran 2018 Salı 17:29   Okunma : 1058

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 5, komisyon raporlarına ait 29 ve gündem dışı 2madde olmak üzere toplam 36madde görüşüldü.

“İtirazlar tek tek inceleniyor”

1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’na yapılan itirazların incelenmesi için askı sürelerine bir aylık ek süre istemi ile ilgili konuşan ve meclis üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Kocamaz,“Hala görüşmeler devam ediyor. Olağanüstü bir döneme de denk geldi. Bir yandan bayram, bir yandan seçim. Şimdi de gerek Cumhuriyet Halk Partisi, gerek Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhurbaşkanı Adayı ve lider gelecek diye toplantıyı bu hafta da erteleyelim diyorlar. Bu konudan kaynaklanan bir durum da var. Bir de zaten bu komisyonda hala görüşülen bir konu. Bu yasayı çıkaranlarda 15 bin itiraz olur diye çıkarmamışlar. Böyle bir şey akıl mantık işi değil.  Komisyon değerlendirmesi sonucunda kabul edilen itirazlar itiraz sahiplerine tek tek bildirilecek. İtirazlar doğrultusunda planın değişen bölgeleri zaten mutlaka tekrar askıya çıkacak. Orada da itirazlar yine olabilir. Reddedilen itirazlara ilişkin olarakta vatandaşlara meclis kararı gönderilecek. 60 günlük bir itiraz süresi var. Burada hiçbir bir art niyet yok” dedi.

“İtirazların %85’i incelendi”

Nazım İmar Planı’na toplamda 15 bin itiraz geldiğini ve itirazların tek tek incelenmesinin zaman aldığı için ek süre istediklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “15 bin itiraz olunca mecburen bunlar tek tek inceleniyor. İtirazların kayda değer durumu inceleniyor. Seçimdensonraki pazartesi veya salı biz 4 ilçenin belediye başkanları ile bir araya gelelim. Arkadaşların karar veremediği konuları değerlendirelim. Arkadaşlarda bunun değerlendirmesinitekrar yapacaklar. Plan mühendisi de gelecek. Orada detaylı bilgileri verecek. Dolayısıyla şartlar bizi buna mecbur ediyor. Verdiğimiz süre içerisinde bitirilmesi gerekirdi. Ters bir döneme denk geldi. 15 bin itirazın %85 i incelendi. O konularda karara varılmış. Biz arkadaşlarımıza 15 gün süre verelim dedim ama bunların yazılımı çok zaman alacağı için bir aylık bir süre talep ediyorlar. Biz sadece onların bu durumunu desteklemiş olacağız” şeklinde konuştu.

“Belediyeyi bu işin içerisinde maşa olarak kullanmak istiyorlar”

Son günlerde Mersin gündemini meşgul eden ve tartışmalara neden olan, kentteki elektrik ve ışıklandırma direklerine özel aparatlarla seçim afişlerinin asılması hakkında düşüncelerini belirten Başkan Kocamaz, “Ben bu işe özünde karşıyım ve bu işi başından beri onlarca insan istedi. Biz uzun süre bunlara izin vermedik. Hala da içime sinmiyor. Hatta ben diyorum ki hiç olmazsa şehrin içine değil, dış bölgelere yapılsın. Şehir içerisinde tabelalardan, billboardlardanbenim ruhum daralıyor. Bunlardan artık Ortadoğu Ülkeleri’nde bile kalmadı. Koca koca tabelalar insanın ruhunu daraltıyor. Bunların tekrar gözden geçirilmesi lazım. Ama şu billboard konusunda daha önceden ihaleler yapıldığı için burada bir şey yapamıyoruz. Ortada bilgi kirliliği var. Bazı milletvekilleri de Belediye bunları nasıl veriyor diye ifadeler kullanıyor. Ama bizimle alalı değil. Belediyeyi bu işin içerisinde maşa olarak kullanmak istiyorlar. İlgililer orada, şirket orada. Oraya reklam veren firmalar, partiler orada. O konuda kim sorumlu ise sorumluluğu çerçevesinde yanlışı düzeltsin. İnşallah göç gide gide düzelecek. Bunun mücadelesini ben yaptım. Bizimle alakalı bir şey değil”ifadelerine yer verdi.

Festivallere destek sürüyor

Haziran ayının ikinci birleşiminde ayrıca Anamur’da 20-21-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 12. Kültür ve Muz Festivali’ne 100.000,00 TL, 16. Geleneksel Uluslararası Gülnar Yörük Türkmen Kültür ve Elma, Üzüm, Badem Festival giderlerini karşılamak üzere 100.000,00 TL ve 3. Uluslararası Mersin Bilim Şenliği için 50.000,00 TL desteğin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanması hakkındakiraporlar oy birliği ile kabul edildi.

Toroslar Cemevine 1 Milyon TL destek

Toroslar İlçesi’ne yapılacak olan Cemevi yapımı için Büyükşehir Belediyesi’nin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şubesi’ne 1.000.000,00 TL maddi yardımda bulunulması hakkındaki rapor ilgili komisyonlara havale edildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA