20 Nisan 2024 Cumartesi

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

Arslanköy’ün Kurtuluşunun 97.Yıldönümü Kutlandı..


Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgali altındaki Mersin’de Kuvayi Milliye’nin başladığı yer olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

 

Tarih : 2 Mart 2017 Perşembe 07:28   Okunma : 1336

Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgali altındaki Mersin’de Kuvayi Milliye’nin başladığı yer olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Kaymakamlığı ve Toroslar Belediyesi ortaklığında düzenlenen etkinliklere, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Protokol üyelerinin ve vatandaşların mehteran ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde tören alanına gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun anlatıldığı temsili gösterinin ilk bölümü sergilendi. Kutlamalar Hüseyin Arslanköylü tarafından Arslanköy’ün tarihi ve kurtuluş mücadelesinde sergilediği destansı mücadelenin anlatılması ile devam etti.Arslanköy Mahallesi meydanında gerçekleştirilen kutlamalarda konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Arslanköy’de verilen mücadele ile Kuvayi Milliye hareketinin ülkeye bir umut ışığı olarak doğduğunu ve bu kıvılcım sayesinde Kurtuluş meşalesinin alevlendiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda hala duman tütüyorsa; şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet bizi asla yenemez” sözlerini hatırlatan Kocamaz, "Bin yıldır neden bu topraklarda bulunduğumuzun net bir ifadesi olan bu sözlerin sahibi Büyük Atatürk, tam da burayı, Toroslar’ın zirvelerinden bereketli Çukurova’yı tebessümle izleyen cesur insanların diyarı Arslanköy’ü tarif ediyor. Zafer, Müslüman için ezanın susmaması, zafer, inananların Rahman’a yaklaşması, zafer, Hakk’a inanıp, O’na güvenenlerin, zafer, tevekkül edip rızaya erenlerin, zafer, dedelerimizin tarihteki mührüdür. Zafer, Türk töresinde kutlu bayram günüdür. Arslanköylülerin kazandığı bu zafer, sadece Toroslar ve Çukurova için değil, bütün Türkiye ve aziz milletimiz için de önemlidir. Kendi imkanlarıyla kurdukları müfrezeyle kutlu Kuvayı Milliye direnişini başlatan, önce Arslanköy’ü kurtarıp ardından tüm Çukurova’nın imdadına koşan Toros yiğitleri, Mersin’in kurtuluşunun da müjdecisi olmuşlardır" dedi.“Biz, hep birlikte Türkiye, hep birlikte Türk milletiyiz”Arslanköy’de 70 yıl önce yazılan demokrasi destanının, 15 Temmuz’da milletçe yazılan destana ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Biz böyle dik durdukça, biz böyle bir ve beraber oldukça, bayrağımız inmeyecek, ezanımız dinmeyecek ve bu vatan bölünmeyecek. Türkiye, Türk’ün vatanı olmaya devam edecektir.

Kötü niyetlileri, millet düşmanlarını gözyaşlarımızla sevindirmeyeceğiz. Onları, hizmet yolunda koşarken akıttığımız terlerde boğacağız. Barış için, kardeşlik için, huzur için dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu baş, tarihin hiçbir döneminde eğilmedi, bundan sonra da eğilmeyecektir. Biz, hoşgörü deryası Mevlana’yla, birlik, dirlik sembolü Hacı Bektaş’la, sevgi timsali Yunus Emre’yle, barış ve demokrasi sevdalısı Mustafa Kemal’le güzeliz, şanlı tarihimiz, yaşayan kültürümüz, ortak ideallerimizle güzeliz. Çünkü biz, hep birlikte Türkiye, hep birlikte Türk milletiyiz” şeklinde konuştu.“Mersin’in değerine değer katmak için, yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz”Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 3 yıldır, Mersin için çalışarak Mersin’in değerine yeni değerler katmak için ter döktüklerini ifade eden Kocamaz, “Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim anlayışıyla çıktığımız bu yolda, sizlerin de desteğiyle, hız kesmeden emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler, mukaddes değerleri uğruna ölümü göze alabilmiş asil bir milletin mensupları, şanlı Kuvayı Milliyecilerin torunlarıyız.

Yaklaşık 100 yıl önce bu topraklarda verdiğimiz özgürlük mücadelesi, bunun en çarpıcı örneğidir” ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından, kutlamalarda temsili kurtuluşun ikinci bölümü sahnelendi. Fransızların Arslanköy’den çıkarılışlarının temsili olarak canlandırıldığı kutlamalarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve Mehteran Konseri de izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Paylaş :
Etiketler :  arslanköy, referandum, mersin, kuvayi milliye.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA