23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

İzmir’den İnce’ye muhteşem karşılama


13.Cumhurbaşkanı Muharrem İnce, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen mitingde İzmir halkına seslendi.

 

Tarih : 22 Haziran 2018 Cuma 07:34   Okunma : 1325

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün İzmir'e geldi. Saat 20.00 sularında tarihi bir mitinge imza atan İnce, eşi ile sahneye çıkıp, miting alanına gelen vatandaşları selamladı. İnce konuşmasına başlamadan önce dün şehit olan  Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç için saygı duruşunda bulundu.

İktisat Kongresini Yeniden Toplayacağım

Muharrem İnce  cumhurbaşkanı seçilince İktisat Kongresi’ni yeniden İzmir’de toplayacağını belirtti.İnce, ''Cumhuriyet kurulmadan Atatürk İzmir’de İzmir İktisat Kongresi’ni topladı. Yanmış İzmir’de topladı. Allah’ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda  İktisat Kongresi’ni yeniden İzmir’de toplayacağım.dedi.

TRT Parayı Bizden Alıyor Erdoğan'ın Borazanlığını Yapıyor

TRT'yi sert bir dille eleştiren İnce, “Sahnenin önünde 1 milyon insan varsa 1 milyon kişi de sahnenin arkasında duruyor. Bu 49. günde 105. mitingimiz. Günlerdir konuşuyorum ama medya vermemekte ısrarlı. Hele bir TRT var, parayı bizden alıyor Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor. Erdoğan türkiyenin en büyük meda patronudur. o manşetleri atan adam ben manşetlerle kavga ede ede gelen adamım" dedi.Seçilmesi durumunda yapacaklarında da bahseden İnce, "Türkiye Cumhuriyeti’nin seçiminde ilk kez bu seçimin kaybedeni olmayacak. Sadece anket şirketleri kaybedecek, Erdoğan bile kaybetmeyecek. Bu seçimi ben kazandığımda tüm Türkiye kazanmış olacak. Ben bütün annelere sesleniyorum, tüm partililerin annelerine sesleniyorum. Onlara iyi eğitim vereceğiz. Onları tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren İnce, "2002’de Erdoğan iktidara geldiğinde bir gösteriş yaptı. Milletvekillerinin lojmanlarını sattı kendi de gitti bir apartman dairesinde oturdu. Herkes helal olsun dedi. Sonra ne yaptı, gitti bir saray yaptırdı, orada oturmaya başladı.Erdoğan Rizelidir ama ondan bile utandı. Neden mi Rize’nin çayını bıraktı gitti beyaz çay içmeye başladı. Yanında hiç kimse kalmadı. Erdoğan’ın 16 yılda dost kaldığı hiç kimse kalmadı. O artık yorgun, kibirli, insanlara tepeden bakan bir insan.Bir yandan yorgun bir insan bir yanda da taze kan var. O artık hayalleri olmayan bir adam. 2002’de ‘adalet, kalkınma’ diyordu. Artık bunları demiyor ekonomi diyemiyor benim karşıma televizyonlara çıkamıyor. Erdoğan’ın çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet. Bir insan kendine usta der de çırak dediği birinin karşısına çıkamaz mı? O çakma usta. Yüreğin mi yok? Çık karşıma" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İnce açıklamasının geri kalanında şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye'yi Birleştireceğiz''

Her şey hazır, zımba gibi bir ekip var, yakında açıklayacağım. Bakanlar Kurulu’nu sadece CHP’den yapmayacağım. Bakanlar Kurulu’nda her partiden insan olacak. Orada CHP’li olacak, ülkücü olacak, HDP’li olacak, İYİ Partili olacak, AKP’li de olacak. Türkiye’yi birleştireceğiz, Türkiye’yi kucaklayacağız. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Erdoğan kendisine saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlıkları yapıyorum.Açık yüreklilikle söylüyorum biz Sünniler Alevilere haksızlık yaptık. Aleviler vergi veriyor mu? Veriyor. Askere gidiyor mu? Gidiyor.ama diyanet işleri başkanlığı imamlara maaş veriyor. biz sünnilere hizmet ediyor alevilere etmiyor. Cem evlerinin statüsünü ibadethane olarak 100 gün içinde düzenleyeceğiz söz. ilkeli bir siyaset yapacağız. Karşımızdakine başörtülü mü diye bakmayacağız. Alevi mi diye bakmayacağız. İnsan diyerek bakacağız. Kamuda yükselme için devlet burada özel kurallar koyacak. Herkes bilecek bu kuralları. İşinin ehli mi diye bakacağız. Ama partizanlık yaptıysan gideceksin. Söz verdim yapacağım. 100 gün içinde 3600 ek göstergeyi getireceğim.

Avrupa birliğiyle ilgili hızlı bir kampanya başlatacağım.Dünyadaki 200 devletin 50'si büyük devlettir. Bu büyük devletin büyükelçileri benimle görüşmek istedi. Meydanlar doluysa iyi demektir, balkonlar doluysa daha iyi demektir, çatılar doluysa kazandın demektir.

Üniversiteleri böldüler, tekrar birleştireceğiz. Okullar için zorunlu bağış artık olmayacak. Hiçbir sınavdan ücret alınmayacak. TC çocuklarına bedava sınav yapamıyorsa o dükkanı kapat gitsin.

Üniversite öğrencilerine 500 TL 19 Mayıs Gençlik Bursu, 500 TL cumhuriyet bursu vereceğiz. Öğretmenlere 24 Kasım’da 1 maaş ikramiye vereceğiz.

Karadenizli kardeşim, sana İzmir’den sesleniyorum; fındık 15 TL olacak. Asgari ücret 2200 TL, en düşük emekli maaşı 1500 TL olacak, mazot çiftçiye 3 TL olacak.

"Güçler Ayrılığını Netleştireceğiz"

Şimdi size ilk 500 gün içinde yapacaklarımızı anlatacağım. Yargıda seçim ve yükselme ilkeleri ne olacak. Objektif kriteri koyacağız. Güçler ayrılığını netleştireceğiz. 100 gün içinde yerel yönetimleri güçlendireceğiz. 100 gün içinde girişimcilik merkezleri kuracağız. Tekstil, moda, tasarım akademisi açacağız. Biri Denizli’de biri İstanbul’da üçüncüsünün yerini henüz belirlemedik. Bunu marka için yapacağız. Gençler bunu sizinle birlikte yapacağız.

Eğitim, siyasetin toplum mühendisliği aracı olmaktan çıkarılacak. Yeni bir sınav sistemi olacak, ama herkesin kabul ettiği bir sistem. Yurt sorununu kökünden çözeceğiz. Engelliler için yaşam merkezi açacağız. Bu sarayperest var ya sarayperest! Marmaris’te yazlık saray yaptırıyor. Marmaris’teki yazlık sarayı engellilere tahsis edeceğim. Çalışanların örgütlenmeleri önündeki bütün engelleri kaldıracağız.

Aile sigortasını hayata geçireceğiz. Sanatçıların güçlü bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacağız.

Sporun temel alanlarında üniversite ligi kuracağız! Balıkesir’de yaşayan insanlar Balıkesir Üniversitesi’nin futbol takımına sahip çıkacak, kendini ait hissedecek, vatandaşla üniversite arasında bağ kuracağız.

Meydanlarda benim 30 sene önce yazdığım şiiri konuşuyor, ekonomiyi konuşamıyor. Soğan kuru dolar kurunu geçti, kuru soğan 7 TL, biber 8 TL, hıyar 4 TL. Tüketen alamıyor, üretene gitmiyor. Faiz lobisi vardı, şimdi de soğan lobisi var.

Erdoğan 30 miting yaptı, sen 105 miting yaptın, enerjiyi nasıl buluyorsun diye soruyorlar. İşte şundan buluyorum (elindeki kağıdı gösteriyor.) 3. sınıf öğrencisi Deniz Acar, şiir yarışmasında kazandığı 1 gram altını Muharrem İnce sana gönderiyorum diye bana göndermiş. Enerjim bu, bu çocuğa karşı sorumluluğum var benim.

Benim cumhurbaşkanlığımda kalite ve girişim sözünü duyacaksınız. Yol yaptı, yol çöküyor. Hastane yaptı, hemşire yok. Yeni dünyada elinizdeki telefonların hiçbirini kullanmayacaksınız. Artık kuantum telefonlar gelecek. 16 yeni meslek gelecek. Şu anda ilkokulda okuyan çocukların önemli bir kesimi bugün hiç olmayan mesleklerde çalışacak. Sanayimizin 4’te 1’i atıl, tarım alanlarımız atıl, denizlerimiz atıl. Ne balıkçılık gelişmiş, ne denizden ulaşım gelişmiş. Erdoğan vatandaşa kemer sıktırıyor, kendisi Saray’da yaşıyor. Benim dönemimde millet değil devlet kemer sıkacak!

''Bu seçim Diğerlerinden Farklı''

Bu seçimin farkını özet geçeceğim. Bu seçim eskinin son seçimi, yeninin ilk seçimi. İzmir, bir büyük değişime, Türkiye’yi normalleştirmeye, Türkiye’yi barıştırmaya hazır mıyız? 3B demeye hazır mıyız İzmir? Barışacağız, hemen barışacağız. Büyüyeceğiz, hızla büyüyeceğiz. Bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. Birlikte başaracağız.

Pazar günü oyunu kullandın ne yapacaksın? Okulda bekleyeceksin, sonra seçim kurulunun önüne gideceksin. Ben de Yüksek Seçim Kurulu’nun önüne gideceğim. Merak etmeyin, birlikte başaracağız!

İzmir halkının karadan ve denizden akın akın gittiği tarihi İzmir Mitingi'ne ait kareler:

Paylaş :
Etiketler :  chp, izmir, muharrem ince

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA