24 Nisan 2024 Çarşamba

22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``   16:13   CHP`DEN 1 MAYIS YASAĞINA TEPKİ... GAMZE TAŞCIER: "1 MAYIS TAKSİM`DİR, TAKSİM 1 MAYIS`TIR"   15:42   ERDOĞAN TOPRAK: "ÇOCUK İSTİSMARININ YAYGINLAŞTIĞI TABLOYU TÜRKİYE VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ HAK ETMİYOR"   15:32   VAHAP SEÇER, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI    15:14   AYM KARARINA RAĞMEN TAKSİM 1 MAYIS`A KAPALI   14:51   İMAMOĞLU, 23 NİSAN`DA KOLTUĞUNU 9 YAŞINDAKİ METLİ`YE DEVRETTİ: “BAŞKANLIK KOLTUĞU KİMSEYE AİT DEĞİL, MİLLETE AİT”   14:51   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CUMHURBAŞKANLIĞI`NDA ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ   14:49   ABDURRAHMAN TUTDERE`NİN KOLTUĞUNA DEPREMZEDE ÖYKÜ MİNA IŞIK OTURDU... "ÇİÇEK GİBİ BİR ADIYAMAN İSTİYORUM"   14:32   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA İLE GÖRÜŞTÜ  
 
     
   

Sandık Güvenliği İçin Her Okula Bir Avukat


Mersin Barosu, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla, her okula bir avukat görevlendirmeye hazırlanıyor.

 

Tarih : 23 Haziran 2018 Cumartesi 11:24   Okunma : 820

BARO BŞK. BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “GERÇEK İREDANİN, ADALETİN VE HUKUKUN TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Mersin Barosu, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde sandık güvenliğini sağlamak amacıyla, her okula bir avukat görevlendirmeye hazırlanıyor. Türkiye Barolar Birliği tarafından başlatılan ‘Her Okula Bir Avukat Projesi’ kapsamında, Mersin Barosu tarafından sandıkta görevlendirilecek olan avukatlara ‘Sandık Müşahidi Eğitimi’ verildi. Gelecekte çocuklara özgür, bağımsız ve demokratik bir ülke bırakmak için bu eğitimi çok önemsediklerini söyleyen Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Gerçek iradenin, adaletin ve hukukun tecelli etmesini istiyoruz” dedi.

Oy ve Ötesi Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Sinem Şahpaz Yalçınkaya tarafından Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Birimi’nde verilen Sandık Müşahidi Eğitimi’ne, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, avukatlar ve farklı meslek gruplarının katıldı.

Eğitim çalışmasının açılış konuşmasını yapan Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 24 Haziran 2018 tarihinde ülkemizin geleceği açısından çok önemli bir seçim yapılacağını söyleyerek, “Türkiye’de ilk defa başkanlık sisteminde seçim yapılacak. Bu seçimin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu birçok platformda defalarca anlattık. Halkımız bu seçimde nasıl bir sistem istediğine karar verecek. Hukukçular olarak, bu süreç içerisinde ne yapabilirizi düşündük. Vatandaşın öncelikle özgür ve bağımsız bir şekilde sandığa gidebilmesi, sandıkta gerçek iradesini yansıtması ve bu gerçek iradesinin demokrasi çerçevesinde sonuçlara uymasını sağlayacak süreç içerisindeki bu zincirin, zarar görmeden işlemesini sağlamak için bir eğitim çalışması ve bir faaliyet süreci başlattık” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDEN HEPİMİZ SORUMLUYUZ”

Sandık güvenliği için hukukçulara düşen görev kadar başka meslek gruplarına görevler düştüğünü ifade eden Baro Bşk. Yeşilboğaz,  “Bizi hukukçulara düşen görevin önemini hepiniz biliyorsunuz. Önemli olan gerçek iradenin, adaletin ve hukukun tecelli etmesidir. Bizim istediğimiz budur. Buraya bütün meslektaşlarımızı davet ettik. Burada asla siyasi parti ve siyasi düşünce gözetmedik. Bu ülke hepimizin, bu ülkenin geleceğinden hepimiz sorumluyuz. Yarın çocuklarımıza özgür, bağımsız, demokratik ve özgürlüğe açılan bir ülke bırakmayı düşündüğümüz için bu süreçte Mersin Barosu olarak etkin bir şekilde rol aldık. Bu eğitim, seçim sürecinde oy sayımında, oyların heba edilmemesi için çok önemli. Bu eğitim sürecini bu nedenle çok önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Oy ve Ötesi Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Sinem Şahpaz Yalçınkaya tarafından verilen Sandık Müşahidi Eğitimi’nde, katılımcılara sandık güvenliğinin sağlanması konusunda bilgiler verdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA