29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Kılıçdaroğlu:"CHP’nin Sesi Daha Gür Çıkacak"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun başkanlık yaptığı partisinin genel merkezindeki MYK toplantısı başladı. Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

 

Tarih : 26 Haziran 2018 Salı 15:01   Okunma : 1102

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta"

Tehditlere rağmen görevlerini yaptılar teşekkür ediyorum. OHAL vardı. Baskılar vardı.CHP 'nin bayraklarını asan kardeşlerimiz yılmadan görevlerini yaptılar. Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta. Medyanın yüzde 95'i iktidarın kontrolündeydi.

"Ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar"

Sevgili vatandaşlarıma hatırlatmak isterim daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı istifa ederdi. Adalet Bakanı istifa ederdi. Adalete, tarafsızlığa gölge düşmesin diye. Dolayısıyla CHP örgütlerinin hangi koşullarda bir zoru gerçekleştirdiğini bilinmesini isterim. Ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar. 7 puan kaybettirdiler. OHAL'e bütün imkanlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 49.5 olan oyları 42 buçuğa düştü.

 "Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir"

Bu sonuç iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybettirdi. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir.  AKP 7 puan kaybetmiş, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Bu süreci ve sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek için her yolu denediler. Biz bu kumpası bozduk. Rakibimiz olan siyasal partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu bizim düşünce özgürlüğüne olan düşkünlüğümüzü gösterir. Sonra Anadolu'yu barıştırdık.

"CHP'nin sesi daha gür çıkacak"

Millet ittifakı bizim tarihimizin en önemli demokratik kurumlarından birisi olacaktır. Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Çünkü herkes görevini yapar. Ama bu konuya ağırlık verdik ve güzel sonuçlar elde ettik. Orta Anadolu'da CHP 'nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız yerlerden milletvekili çıkardık.Bütün renkleri parlementoya taşımayı başardık. Yüzde yüz mü? Hayır ama önemli bir kısmı.

"Yasama, yargı, yürütmeyi kendine bağlayan biri tebrik edilemez"

Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama, yargı, yürütmeyi kendine bağlayan biri tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin ediyor. Nesini tebrik edeyim? 

"Demokraside hile var"

Demokrasiyi savunacaksa, anayasa değişikliği yapacağım diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Ama hayır tek adam rejimini sonuna kadar sürdüreceğim diyorsa bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım?. Demokraside hile var, seçimde değil. Eşit şartlarda mücadele olmadı. Mazeret olarak ileri sürmüyorum. Sandıkta değil demokraside hile var.

"Kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi?"

Mahir Bey kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi acaba? Bir partinin genel başkanı saraya çekilip istifa edeceksin denilip dilekçesi elinden alındığında neredeydi acaba? Biz demokrasiye inanıyoruz.

"Doğal lider" sorusuna yanıt

Muharrem Bey'in CHP 'den fazla oy almasını öteden beri savunduk. Aksi halde nasıl cumhurbaşkanı adayı olacak? Neden Türk bayraklı rozet taktı? Daha fazla oy almak için. Biz Muharrem Bey'in bütün çalışmalarına destek verdik. Çalışmalarını doğru bulduk. Genç, dinamik, enerjik. Çalıştı. CHP 'den fazla oy alması doğal. Ama beklentinin altında kaldı. Partide ne olup biteceğine partililer karar verir. Dokuz ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz. Bütün veriler bunu gösteriyor. 

"Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur"

Bu hedefleri savunanın başımızın üstünde yeri vardır. Her şey hukuk içinde olur. Ama bireysel çıkar peşinde olup 'milletvekili olmadım, şimdi eleştireceğim' bu koltuk sevdasına tutulanların partimizde yeri yoktur.

MYK öncesi buluşma

Seçim sonuçlarının açıklanmasından bu yana sessizliğini koruyan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün partisinin cumhurbaşkanı adayı İnce ile bir araya gelip seçim sonuçlarını değerlendirecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Muharrem İnce ile bir araya gelerek geniş bir değerlendirme yapacağı ve CHP MYK’nin toplanacağı belirtildi. CHP Genel Merkezi’nde seçim gecesinin ardından dün sessiz bir gün yaşandı.

 Kılıçdaroğlu’nun, yakın çevresine seçim sonuçlarına ilişkin geniş bir analiz yapılması talimatını verdiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Örgütler, adaylar, parti herkes görevini yaptı. Sonuçlar soğukkanlılıkla değerlendirilmeli ve YSK’nin kesin sonuçlarını beklemeliyiz. Belli ki AKP’den kayan oylar MHP’ye, bizim seçmenimizden de HDP ve İYİ Parti’ye oy gitti” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ile İnce’nin bugün bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendireceği belirtildi. Görüşmede, vakit kaybetmeden başta yerel seçimler olmak üzere önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasının ortaya koyulacağı kaydedilirken olağanüstü kurultay dahil birçok konu masada olacak. Kulislerde, İnce ve Kılıçdaroğlu’nun anlaşmalı bir şekilde partiyi kurultay sürecine götürebileceği dahil farklı seçenekler de konuşuluyor.

Paylaş :
Etiketler :  kemal kılıçdaroğlu, muharrem ince, chp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA