29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

Soli Güneş Festival Başlıyor


Mezitli Belediyesi, bu yıl 8.’sini düzenleyeceği Soli Güneş Festivali’nin hazırlıklarını tamamladı.

 

Tarih : 27 Haziran 2018 Çarşamba 14:56   Okunma : 1407

Soli Güneş Festivali’nin bu yılki tanıtım toplantısı Soli Pompeipolis Sütunları arasında gerçekleştirildi. Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan tarihi kentin kalıntıları arasında Mezitli Belediye Başkanı Tarhan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, Ali Mahir Başarır, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akar Tülücü, Tüm-Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Başkanı Adil Alaybeyoğlu, Mezitli’nin kardeş kenti Berlin'in Tempelhof Schöneberg’dan gelen konuklar ile çok sayıda davetli katıldı.

“GÜNEŞ ENERJİSİ, TÜKENMEYEN BİR ENERJİ KAYNAĞIDIR”

Başkan Tarhan toplantıda yaptığı konuşmada, güneş, toprak ve suyun en rasyonel biçimde kullanması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda belediye olarak yılın 325 günü güneşli olan bölgede güneşin önemini vurgulamak üzere her yıl Güneş Festivali düzenlediklerini belirten Tarhan, “Bu yılda 29-30 Haziran ve 1 Temmuz 2018 tarihlerinde festivalimizi gerçekleştireceğiz. 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Mezitli’nin geçmişteki adının Soli olması Mezitli’nin ‘güneş kenti’ olduğunu vurgulamayı amaçlıyoruz” dedi.

“GÜNEŞ ENERJİSİ, DIŞA BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALDIRIR”

Güneş enerjisinin 1973 yılındaki dünya enerji krizi ile önem kazanmaya başladığına işaret eden Tarhan, petrol fiyatlarının gittikçe artmasının güneş enerjisi gibi yeni kaynaklar üzerindeki çalışmaları arttırdığını söyledi. Güneş enerjisinin yenilenebilen, tükenmeyen bir enerji kaynağı olduğunu ifade eden Tarhan, “Güneş enerjisi, enerji açısından dışa bağımlılığı ortadan kaldırır. Ulaştırma harcaması yoktur. Her yerde yararlanılır. Karmaşık teknoloji gerektirmez. İşletme masrafları azdır ve gaz dumanı, kükürt veya radyasyon gibi zararlı atıkları yoktur. Ülkemizde böylesine önemli bir potansiyel enerji kaynağı varken nükleer santrali tercih etmek kuşkusuz ki yanlış bir tercihtir” diye konuştu.

“PAYDAŞLARIMIZLA COŞKU DOLU BİR FESTİVAL İÇİN ÇALIŞTIK”

Mersinlilere coşku dolu bir festival yaşatmak amacıyla çeşitli sivil toplum kurum ve kuruluşu ile ortak komite oluşturduklarına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Bu yıl Festival programımızı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Makine Mühendisleri Odası, MIP, Mersin Üniversitesi, Toros Üniversitesi, MESİAD, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü, Gazeteciler Cemiyeti, Mersin Devlet Opera ve Balesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Fotoğrafçılar Derneği ve Elektrik Mühendisleri Odası gibi kuruluşların temsilcilerinden oluşan komitece hazırladık” dedi.

“BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR MEZİTLİ’YE GELİYOR”

Festivalin 3 Haziran 2017 Cumartesi günü çeşitli etkinlikler ile başlayacağı bilgisini veren Başkan Tarhan, Proje Pazarı, kermesin yanı sıra kurulacak stantlarda güneş enerjisi firmaları ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine projelerin sergileneceğini belirtti.

Başkan Tarhan, Festivalimizin halka tanıtımı amacıyla, 28 Haziran Perşembe günü saat 19.00'da Mezitli Belediyesi önünden başlayarak  Festival Korteji gerçekleştireceğiz.  Festivalimiz 29 Haziran 2018 Cuma günü gündüz çeşitli etkinlikler ile başlayacak. Saat 15.00’de Proje Pazarı ve Kermes Alanının açılışı yapılacak. Yine her sene olduğu gibi festival alanında çeşitli stantlar kurularak, güneş enerjisi firmaları ve yenilenebilir enerji sistemleri üzerine projelerde bu stantlarda yer alacak.  29 Haziran Cuma akşamı ‘Duman’,  30 Haziran Cumartesi akşamı ‘Fazıl Say & Serenad Bağcan’,  01 Temmuz Pazar akşamı ise ‘Selda Bağcan’ saat 21.00'de festivalimiz kapsamında sizlerle buluşacaklar” ifadelerini kullandı.

Mersin Fotoğraf Derneği tarafında hazırlanan “Mezitli Fotoğrafları Sergisi”nin de yer aldığı toplantıda Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının söylediği aryalar Soli Pompeipolis sütunlarında yankılandı.

Paylaş :
Etiketler :  soli güneş festivali, mezitli belediyesi, neşet tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA