26 Nisan 2024 Cuma

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

Eski CHP Milletvekili Eren Erdem Tutuklandı


Eski CHP Milletvekili Eren Erdem, seçimlerin ardından dokunulmazlığı kalkar kalkmaz gözaltına alındı. Halen CHP Parti Meclisi üyesi olan Erdem, çıkarıldığı mahkeme tarafından "kaçma şüphesi bulunduğu" gerekçesiyle tutuklandı.

 

Tarih : 29 Haziran 2018 Cuma 13:24   Okunma : 1378

25. ve 26. dönem İstanbul CHP Milletvekili Eren Erdem , Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Eren Erdem hakkında "kaçma şüphesi" bulunması nedeniyle yakalama kararı çıkarılması talebinde bulundu. Bunun üzerine Karşı Gazetesi davasına bakan İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi de Erdem hakkında dün huzuruna getirilmesi için yakalama kararı aldı.   
CHP’li Eren Erdem hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek”, “gizli tanığı deşifre etmek” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından 9,5 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılanan Erden Erdem hakkında, kaçma şüphesi nedeniyle yakalama kararı talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebini kabul ederek sanık Erdem hakkında yakalama kararı çıkartılmasına, sanığın İstanbul’da yakalandığı takdirde en geç 24 saat içinde mahkeme huzurunda hazır edilmesine, huzura çıkarılmadığı takdirde ise SEGBİS aracılığıyla en yakın Ağır Ceza Mahkemesine sevkinin sağlanarak mahkeme ile irtibata geçilmesine oy birliğiyle karar verdi. Bu karar doğrultusunda, sanık Erdem, Ankara’da bu sabah gözaltına alındı.

Erdem, İstanbul Adliyesi’nde bulunan ve davanın görüldüğü mahkemeye getirildi. Duruşma başladı. Erdem’i Avukat Onur Cıngıl savunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da telefonla bilgi aldığı duruşmayı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li eski ve yeni milletvekilleri; Mahmut Tanal, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan da izledi. 

 

EREN ERDEM’DEN BÜLENT TEZCAN’A TEPKİ
Duruşmaya Tanal’ın yanı sıra CHP’yi Yilmi Yarayıcı’da katıldı Eren Erdem Hilmi Yarayıcı ile konuşurken “Bülent Tezcan'a söyleyin bu onun eseridir” dedi.

ERDEM: KAÇSAM KAÇARDIM AMA BURADAYIM 

"Ahmet Şık'a FETÖ'cü diyen yapı şimdi beni FETÖ'cü ilan etti. Mezhebim meşrebim uymaz. Karşı Gazetesinde FETÖ eleştirildi. Ne kaçması polis korumam var. Gizli tanık seçerken insan dikkat edeken çikolata kutusnda belge gelmiş miş insan biraz zeka seyiyesi olan gizli tanık seçer. İlçe başkanı ile yaptığım konuşmadaki ön kesmeği adam kesmek diye yazmışlar adamın yüzünde çizik yok. Twitter ve medya üzerinden suçlanıyorum A haberin yayınlari ile dosya oluşturulmuş
Suçlu olsam kaçardım suçsuzum ve mücadeleye devam. Kaçsam kaçardım ama buradayım. İddianamede şaşırdığım nokta şu: her iddianame deliden şüpheliye gider bu dosyada şüpheliden delile gidilmiş. FETÖ'nün gazeteye tek kuruş verdiğini ispat etsinler idamımı taleb ederim. O dönem ilanlarla ayakta durduk. Cumhuriyet Birgün biz yayın yasağını deleceğiz dedik en fazla bu suçla suçlanabilirim. Bu iddianame FETÖ ile mücadeleye zarar verir sulandırır bütün dünya dalga geçer. Namusumu ortaya koyarak söylüyorum gitsem giderdim CHP pm üyesiyim nereye gideceğim? İddianame çürük. İçinde ayçiçeği var kabak çekirdeği var. En fazla Cumhurbaşkanına hakaretten ceza alırım. Milletvekilliğimin düştüğü hafta tutuklanmam adalete zarar verir. Ben suçlanıyorsam Hakan Fidan da suçlanmalı. Suçum 17- 25’te haber yapmak. İddianamede gazete FETÖ matbaasında basıldı dediler. Benim üzerimden CHP yıpratmaktadır. Aydınlık da aynı matbaada basıldı. Bu devir benim gibi muhalif kişileri hedef gösterip korku imparatorluğu yaratıyorlar. Siyasette hep 6. viteste gittim. Eleştiri dozajımı düşürmedim düşürmem. Çoluğu çocuğu olan namuslu biriyim." 

TUTUKLANDI

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kısa aranın ardından Eren Erdem 'in tutuklanmasına karar verdi. 

Paylaş :
Etiketler :  eren erdem, bülent tezcan, chp

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA